Blog.hu segítség

Hogyan tudom egy gyári sablon kinézetét megváltoztatni?

Ha nem erősséged a HTML, és CSS, esetleg azt sem tudod, mik azok, semmi probléma! A blog.hu gyári sablonjait egyszerű kattintgatással is a saját ízlésedre formálhatod, az alábbi módon.

Ha mindenképpen egyedi sablont szeretnél, akkor csakis a saját felelősségedre kezdj neki, és feltétlenül legyen tapasztalatod a HTML és CSS kódolással, mert ezek nélkül nem fog menni. Nekünk sajnos nincs kapacitásunk utólag segíteni, vagy javítani az elrontott blogsablont.

Kezdjük az elején, hol is vannak a sablonok? Az adminban kattints a Beállítások menüpontra, azon belül pedig a Sablonok menüpontra.

sablonok.jpg

Legfelül, sárgás háttérrel láthatod az éppen aktív sablonodat..

aktiv_sablon.jpg

Ezután jön egy lista a gyári sablonokkal, előnézet, szerkesztés és aktiválás gombokkal. 

  • Szerkesztés gomb: itt tudod a fentebb említett paramétereket állítgatni egy adott sablonnál. Részletesebben is ki fogunk erre térni.
  • Előnézet gomb: erre kattintva tudod megnézni, hogy az új sablon hogyan is mutatna a blogodon, mielőtt aktiválod.
  • Aktiválás gomb: ezzel tudod az adott sablont aktiválni, ezentúl minden látogatódnak ez fog megjelenni, ha megnyitják a blogodat.

Ha a sablonok kis képére kattintasz, akkor megnyílik nagyban, hogy lásd, milyen is a sablon mielőtt kiválasztanád szerkesztésre.

És a lényeg: a kinézet módosítása

Bátran nyomd meg bármelyik gyári sablon melletti szerkesztés gombot, mert a móka csak itt kezdődik igazán!

Minden sablonnak vannak egyedi paraméterei amiket meg tudsz változtatni, ez sablononként eltérő. Van ahol tudsz hátteret feltölteni, van ahol nem. Van ahol előre felkínálunk pár fejlécképet, de van, ahol csak feltölteni tudsz.

Mit is látsz pontosan?

Legfelül a sablonok ajánlott variációi helyezkednek el. Ezeket mi hoztuk létre, így ha nincs kedved magadnak beállítgatni a dolgokat, hogy mi hogyan passzolna, akkor nézd őket végig, vannak igazán kreatívak is. Ahogy elkezded őket végignyomkodni, az előnézet azonnal frissülni fog, így rögtön láthatod, hogy hogyan is nézne ki a blogod vagy csak az adott variáció.

variaciok.jpg

A variációk mellett, jobb szélen találhatóak a Mentés és Bezárás gombok. Ha elkészültél a sablonnal, vagy csak egy variációt állítottál be, mindenképpen nyomj mentést, ha így akarod látni a blogodat, különben az összes változtatás el fog veszni.

Ha mégsem tetszik amit csináltál, vagy csak kipróbáltad a szerkesztőt, akkor elég a Bezárás gombra kattintani és vissza kerülsz a sablonlistába. Ne feledd, a Bezárás gombbal minden módosítás el fog veszni ha előtte nem mentettél!

A gombok és variációk alatt, egy világosabb szürke háttéren találhatóak azok az opciók amiket meg tudsz változtatni az adott sablonban. A betűtípusok előre meg vannak határozva, hogy biztosan mindig olvasható legyen a blogod. A képeknél van ahol van elvárt minimális méret, erre mindenképpen figyelj oda, vagy nem tudsz képet feltölteni!

opciok.jpg

Szín

Sablononként eltérő lehet, hogy minek a színét tudod megadni: link aktív színe (vagyis, amikor egy link felé viszed az egeret), link alap színe, háttér vagy egyes vonalak, elemek színei. Van ahol csak egy van, van ahol három is. A kis lenyíló ablakban kapsz információt arról, hogy pontosan minek is a színét tudod lecserélni.

szinek.jpg

Címsor és Betűtípus

Minden sablonban kétféle betűtípust tudsz megadni: címsort és sima, olvasott szöveget, vagyis ami bejegyzés maga. Címsornak minősül a bejegyzések címe, az oldaldobozok nevei, a blog neve és leírása, a lapozó szövege, stb.

betuk.jpg

Bár mi leteszteltük neked, de azért arra figyelj, hogy amikor egyedi összeállítást hozol létre, a szöveg mindig olvasható legyen. Olvasókat veszíthetsz el ha nehézkes számukra a cikkeid elolvasása!

Fejléc- és háttérkép

Lehetőséged van előre megadott, vagy egyedi fejléc- és háttérképeket is megadni. Akad olyan, ahol van elvárt minimum méret, ezt jelezzük is a lenyíló ablakban is, erre ügyelj! Feltölthető fájlformátumok: .jpg, .gif, .png

fejleckephatter.jpg

  • Feltöltés gomb: erre kattintva tudsz egyedi képet feltölteni. A maximális 4000px x 4000px, ha egy kép ennél nagyobb, azt neked kell megvágnod bármilyen képszerkesztő segítségével.
  • Ismétlés/nyújtás: ha egy fotót szeretnél beállítani, akkor válaszd a nyújtást, és akkor a kép szépen kitölti az adott részt. Ha egy ismétlődő hátteret vagy mintát szeretnél beállítani, akkor az ismétlésre kattints.
  • Vízszintes/függőleges csúszkák: ezekkel tudod a feltöltött kép pozícióját állítani: ha a képed túl nagy és azt szeretnéd, hogy inkább a közepén legyen a hangsúly, akkor a csúszkák segítségével be tudod állítani, hogy a megfelelő rész látszódjon.
  • Ajánlott képek: vannak sablonok ahol előre megadott képek közül is választhatsz.

HTML gomb

Ha szeretnél saját JavaScript kódot beszúrni, akkor ezt itt teheted meg. Csak óvatosan, mert könnyen összeakadhat mással a kód, ha nem megfelelően van megírva!

html.jpg

Beállítások

Itt van lehetőséged elrejteni vagy visszakapcsolni a blogod nevét és leírását. Ha olyan fejlécképet töltesz fel, amiben benne van a blogod neve is egy szebb betűtípussal, akkor érdemes kikapcsolni így nem fog rálógni a szöveg és nem lesz olvashatatlan.

beallitasok.jpg

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://segitseg.blog.hu/api/trackback/id/tr396556993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

notikg2015 2015.03.10. 15:06:01

Sziasztok !

Jók a sablonok :D tetszik hogy a fejlécnek html-ből tudtam rádiót betenni !

Viszont van-e olyan sablon, ahol a jobb és bal oldara is tudok beszúrni htlm ablakokat ?

ha nincs akkor hogy tudom ezt kivitelezni ?

Az én választásom 2015.03.11. 06:58:40

Tényleg nagyon szépek a sablonok, én a Hipster sablont használom....

egy gondom lenne, fix fejlécet nemtudok betenni,

de saját sablont sem, valaki tudna segíteni? Esetleg egy CCS kóddal felűlirni?? hogyan lehetne?? Köszönöm :)

polgarz . 2015.03.16. 10:04:54

@notikg2015: Hello! Köszönjük, sokat fáradoztunk rajta! Sajnos olyan sablon már nincs a gyáriak között, ahol bal, és jobb oldalt is van tartalom, ezt html sablon szerkesztéssel tudod megtenni. Ha kened-vágod a html + css témakört, akkor írj a support@blog.hu-ra, és elmagyarázom, hogy mi az a speciális blh tag, ami neked kell. Ha azt se tudod, miről beszéltem az imént, akkor viszont van egy rossz hírem.. :(

polgarz . 2015.03.16. 10:07:27

@Az én választásom: Szia! Köszi, a Hipster sablont mi is szeretjük :) Sajnos abba nem tudsz fejlécképet rakni a sablonszerkesztővel, viszont ha lemásolod, css-el bele tudod varázsolni, lemásolni sablont a sablonlista alján lévő "Új sablon" résznél tudsz, kiválasztod, hogy Hipster (hogy azt másolja le), és alatta listában a megjelenő új sablont már tudod is szerkeszteni! Sok sikert, ha elakadsz, kérlek, írj a support@blog.hu-ra!

nora filak 2015.03.19. 11:32:54

Sziasztok,
abban kerem a segitsegeteket, hogy (szerintem) sikerult a sablonom html-jebol eltuntetnem a fenti menu linkjeit (marmint hogy a kategoriakra kattintva a megfelelo cikkeket hozza majd elo), most a header egy az egyben egy nagy back to main link, barhova kattintok. Probaltam sajat kezuleg beleirni a html-be a listat (css-ben a hozza tartozo formazas tovabbra is ott van), de hat autodidakta modon tanulom a html-t, ugyhogy nyilvan nem sikerult:) Koszonom a segitseget elore is.

Stefanie · http://blog.hu 2015.03.19. 13:01:36

@NoraF: Szia!
Javítottam a sablonod, a fejléc link magassága volt túl nagy, ami rálógott a menüre.

nora filak 2015.03.19. 13:19:42

Koszonom szepen, megint:)

Dolphin Ügyvitel · www.dolphin.hu 2015.03.20. 13:36:18

Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Mi lehet a gond, ha a classic sablonban nem tudok sem háttérképet, sem fejlécképet cserélni? Ha háttérképre kattintok megjellenek az ajánlott képek, de egyiket sem lehet kiválasztani. A fejlécképre kattintva pedig nem történik semmi, minhta inaktív lenne ez a menüpont. Előre is köszönöm a segítséget.

Dolphin Ügyvitel · www.dolphin.hu 2015.03.20. 13:54:17

@Dolphin Ügyvitel: Sikerült megoldani. Valamiért IE11 alatt nem működtek ezek a funkciók.

Stefanie · http://blog.hu 2015.03.26. 09:59:24

@e457: Szia!
Jelenleg épp azon dolgozunk hogy egy áttekinthetőbb, frissebb leírást hozzunk össze nektek bloggereknek, hogy ne kelljen össze-vissza keresgélnetek ha saját sablont akartok. Ehhez kérnénk egy kis türelmet a részetekről (:

Az általad említett tagnek az alábbi értékei lehetnek:

blogcimlap: Blog címlapja (bejegyzés lista) - segitseg.blog.hu

post: Bejegyzés oldal - segitseg.blog.hu/2014/07/29/megujult_sablonszerkeszto

tags: Címkék oldal - segitseg.blog.hu/tags/sablon

searchlist: Keresés, találati lista - http://segitseg.blog.hu/seaarch?searchterm=sablon&searchmode=OR&submit=Keresés

archiveindex: Keresés dátumválasztó - segitseg.blog.hu/archive

archive: Archívum - segitseg.blog.hu/2012/w13

comments: Utolsó bejegyzések - segitseg.blog.hu/comments

Beardcity 2015.04.23. 18:35:11

Hello!

Most kezdtem el blogolni, nagyjából el tudok igazodni viszont egy valamit abszolút nem találok. Novo Art sablonom van, ez tetszett a legjobban. Viszont a blogom "főoldalán", ahol ki lehet választani, hogy melyik posztot akarja elolvasni az ember, a poszthoz tartozó kis indexkép random módon generálódik oda. Vagyis nem random módon, a poszt első képe. Oké, de ha nekem egy ember a posztom első képe, akkor véletlenül se a fejét mutatja , hanem a mellkasát, ami azért nem jó. Videós posztnál, pl. be sem rakott képet, csak a logonkat, azt is elcsúszva. Szóval a kérdésem, hogy ezeket a posztokhoz tartozó index képeket hogyan lehet változtatni, vagy módosítani.( Mi van ha nem akarok képet a posztomba viszont a fő oldalon szeretném, hogy megjelenjen valamilyen "kedvcsináló kép") Köszi a választ előre is!

Stefanie · http://blog.hu 2015.04.24. 12:42:30

@Beardcity: Szia!

Ahogy írtad, a főoldalra mindig az adott bejegyzés első képét teszi ki, ezért célszerű fekvőképet betenni, hogy ne vágja meg rosszul a képet (ne maradjon le az ember feje).
Ha nincs kép, akkor a logótokat fogja odatenni, hogy ne maradjon üresen.

Ha szeretnéd variálni, hogy más kép jelenjen meg a főoldalon mint a cikkben elsőként, akkor ahhoz szükséged lesz HTML és CSS tudásra. Elég macerás is lenne így szerkesztgetni a posztot, így ezt nem ajánljuk, de ha mégis érdekel, leírhatom neked.

Beardcity 2015.04.26. 21:54:10

@Stefanie: Szia!

Köszönöm a választ! Az első opcióra rájöttem időközben, ezt fogom akkor használni HTML és CSS tudás híján:)

H.D. (törölt) · http://trainspotting.blog.hu 2015.05.03. 21:15:46

Üdv!

A Novo Art sablon szétbarmolásán dolgozom nagy erőkkel. Jelenleg így állok: trainspotting.blog.hu/
Lelkes amatőrként elég sok változtatást tudtam eszközölni,van azonban amivel nem bírok.
Ezek:
A betűszínek. A cél az volna,hogy a posztok címe legyen gyári fekete,a fejlécnél található menüsor illetve a láb fölött az előző/következő oldal felirat pedig fehér. Azonban csupán egyféle módot leltem,hogy ezen változtassak,akkor azonban minden változik és egyszínű lesz. Átmenetileg kreáltam egy osztrigás kéket, de ez így nem lesz szépségdíjas... :(
A fejléc. Nagy keservesen leradíroztam a blog nevét,viszont vele együtt eltűnt az a vékony kis vonal is ami a nevet elválasztotta a menütől,pedig azt meg akartam tartani. Arról nem beszélve,hogy azt legalább sikerült fehérre festenem,így viszont hiába erőlködtem vele :D
Sajnos a blog nevének eltüntetésekor feljebb csúszott minden az eredeti sablonhoz képest,így viszont olyan kevés lett a hely,hogy a terveim szerint hamarosan elkészülő logo nem nagyon fog odaférni.
Ötlet,javaslat?

Stefanie · http://blog.hu 2015.05.04. 11:03:12

@H.D.: Szia!
Mindenkinek a saját felelőssége, hogy miként módosítja a sablonját. Ha mindenképpen egyedit akarsz, akkor ahhoz elengedhetetlen a HTML és CSS tudás, de ha ezek nem mennek, akkor maradj a gyári sablonoknál, mert nekünk sajnos nincs kapacitásunk az ilyenekkel foglalkozni.

H.D. (törölt) · http://trainspotting.blog.hu 2015.05.04. 19:24:21

@Stefanie: Természetesen nem várom el,hogy bárki megoldja helyettem,némi iránymutatás lenne az üdvözítő megoldás. Persze megértem,hogy nem lehet egy világtalannak elmagyarázni,hogy hogy néz ki a napfelkelte :-) Netes leírásokból és fórumok szorgalmas olvasgatásából igyekszem összeszedni a tudást,ám van egy olyan érzésem,hogy ezen módszerrel azért profi Sosem leszek. Ha már Ennyit dolgoztam vele nem akarok visszatérni a gyári sablonra,inkább majd megalkudok egy hozzáértővel az utolsó simításokat illetően. Azért Mégegyszer köszönöm :-)

Hegyi Zsolt · http://zen-taxi.blog.hu 2015.05.09. 02:46:18

Sziasztok,
segítsetek kérlek. A blogon a simple white sablont szeretném használni. A fejlécébe kép kerülne, de azt szeretném, ha a kép ahogy a kontent rész is, középre kerülne és nem ismétlődne, nem torzítódna el. Odáig eljutottam, hogy nem ismétel és nem torzít, de az istennek se sikerül rájönnöm, hogy a css-ben hol és mit kell átírni ahhoz, hogy ne balra legyen zárva, hanem középre, így meg idétlen, hogy a fejléc kép balra van, a kontent rész meg középen. Köszi.

Stefanie · http://blog.hu 2015.05.11. 14:20:09

@Hegyi Zsolt: Szia!
Amikor feltöltesz egy képet, ott vannak további opciók is. Neked a "Kép mozgatása" rész kell, azon belül is a vízszintest kell tologatnod, ha középre szeretnéd igazítani a képet.
Ha CSS-ben akarod átírni, akkor a ".head"-nek add meg, hogy "center" a background részhez.

múzeum 2015.06.01. 09:46:50

Sziasztok!

Én a Magyar Természettudományi Múzeum blogját szerkesztem. Váltottunk egy új reszponzív sablonra, nagyon tetszik mindenkinek! mttmuzeum.blog.hu/
De többen jelezték, hogy a szerzők nevei mellett nem látszik a posztok száma. Ez egy korábbi sablonban kint volt, ami inspirálta a munkatársakat a tartalom készítésére. Tudtok nekem segíteni? Nagyon fontos lenne. A sablon neve Novo Art.
üdv Zoli

polgarz . 2015.06.01. 10:39:13

@múzeum: Szia! Ezt csak úgy tudod megoldani, ha lemásolod a sablont, mint ha sajátod lenne, és a CSS résznél kiszeded a 392. sorból a következő 3 sort:
.right-side .tagfrequency {
display: none;
}
Kérlek csak akkor vágj bele, ha legalább nagyjából tudod, hogy mi az a CSS :). A saját sablon másolásához itt, a segitség blogon találsz leírást.

Edit Leányvári 2015.07.05. 11:22:27

Sziasztok, olyan kérésem lenne, hogy a gyári sablonban található fejlécképet valahonnan le lehetne tölteni, hogy saját logót tehessek rá?
Előre is köszi

Stefanie · http://blog.hu 2015.07.06. 14:39:58

@Edit Leányvári: Szia!
Amikor kiválasztasz egy képet és megjelenik az "Aktuális kép" résznél, akkor kattints rá a jobb egérgombbal és "Kép mentése más néven" opcióval el tudod menteni.

Kitano 2015.07.12. 01:10:14

(Bocs mindenkitől, hol tudom törölni a kommentet? Köszönöm!)

2015.08.09. 10:29:01

Hi
Simple White sablonnal készítettem el a blogom, majd ezt lemásoltam a favicon kicserélése miatt, és ezt az új sablont élesítettem, ezt használom. A fejlécre szeretnék felhelyezni bal alsó sarokba egy képet (logót), ami a blog nevével együtt változtatja a méretét, a böngésző nagyítása/kicsinyítése függvényében.
Van erre mód?
Előre is köszönöm.
szomszedhaboru.blog.hu

polgarz . 2015.08.10. 10:33:53

@szhblog: Szia! Ehhez html+css tudás szükséges, viszont sajnos a support keretünk erre nem terjed ki. Keress egy havert, aki ért hozzá, és kérd meg, hogy segítsen! :)

2015.08.13. 15:28:14

Sziasztok!
Hi
A Simple White sablont használom. Az a gondom,hogy a beállított fejlécképpel ha a nyújtás opciót jelölöm be, akkor a beállításoknál a függőleges csúszka mozgatására nem reagál, pedig szeretném a képet jóval feljebb tolni.
Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm. ;)
szomszedhaboru.blog.hu

polgarz . 2015.08.13. 15:39:22

@szhblog: Szia! Az a sablon ilyen téren egy kicsit máshogy működik, mert ún. parallax scroll van benne, reagál egyébként csak nagyon picit, sajnos. Attól tartok, hogy ezt a funkciót ennél a sablonnál nem fogod tudni megfelelően használni :(

2015.08.13. 15:45:45

A rívás kerülget!
Akkor majd eldöntöm,hogy a notebookról netezőknek jelenjen meg úgy, ahogy én elképzeltem, vagy az 1920x1080-as felbontásúaknak, vagy átszerkesztem a képet. :(
Köszi

KoviSzil 2015.10.29. 08:53:16

Üdv,

azt jól látom, hogy most már a css-be nem lehet úgy belenyúlni, mint régen?
Csak betűtípust és háttérszínt tudok megadni, és itt vége. :(

KoviSzil 2015.10.29. 12:07:16

@polgarz: Jaaaa..... :D
Köszönöm szépen! :)

KoviSzil 2015.10.29. 12:19:48

@polgarz: Köszönöm, már csak egy gondom van: a sablonban a kiemelt posztoknak van egy "slider-wrapper" div ( a Chrome szerint), ennek viszont nyomát sem látom sem a sablon HTML-jében, sem a CSS-ben. Hol rejtőzhet?
(Azért kéne megtalálnom, mert a sáv magassága - szintén a Chrome szerint - a HTML-be van beleírva, nem css-ben van.)

Stefanie · http://blog.hu 2015.10.29. 12:59:58

@KoviSzil: Szia!
a "slider-wrapper" a kiemelet poszthoz tartozik (blh:starred). A magasságot a starredhez megadott magasságból veszi át és úgy adja meg inline.
Ha azt szeretnéd, hogy a wrapper nagyobb legyen mint a #slider magassága, akkor CSS-ben használj !important-ot.

Wolfy27 2015.12.20. 14:50:20

Nekem a Changing Seasons a kedvencem, csak akkorák a betűk, hogy kiverik a szemem... nincs erre valami megoldás? Sehol sem találom, hogy hol tudnám kisebbre venni... l
Köszönöm

polgarz . 2015.12.20. 20:11:00

Szia! Ezt csak úgy tudod megtenni, ha lemásolod a sablont, és belenyúlsz a HTML, és CSS kódokba. Kérlek, csak akkor tedd ezt, ha tudod mit csinálsz :)

-Britpopper- · http://focker.blog.hu 2016.02.19. 12:09:52

Sziasztok!

Changing Seasons sablont használok de ki szeretném cserélni a hátteret. Már találtam is egyet, viszont abban sok a fehér rész és összefolyik a fehér betűkkel. Kérdésem az lenne hogy meg lehet valahogy azt oldani hogy a betűk mögött a háttér ne átlátszó legyen? Illetve a betűtípus félkövérre állítását hogyan tudnám abszolválni CSS-ben?

Előre is köszi!

devblaszlo 2016.02.19. 12:59:37

Szia!

Mielőtt elkezded szerkeszteni a sablonod javaslom, hogy másold le és azt szerkeszd, nehogy elvesszenek a már meglévő módosításaid.

A sablonodba a háttér szín rgba()-val van megadva - (red,green,blue,alpha) - az alpha értéket kell átírnod (0 és 1 között lehet értéket beállítani. 0 - teljesen átlátszó, 1 - egyáltalán nem átlátszó). Vagy a szövegek "color" property-ét tudod átállítani másik színre.

Ha érdekel a css, ajánlom figyelmedbe az alábbi oldalakat:
css-tricks.com/
www.codeschool.com/learn/html-css

A betűket ezzel tudod félkövérre állítani: "font-weight: bold;"

Varga Gábor László 2016.03.05. 17:58:27

Kis segítség kéne.Hogyan tudom a kommenteket úgy beállítani, hogy látható legyen normálisan ,de nem befolyásolja a háttérképet,vagyis nem szeretném lecserélni emiatt. Hipster sablon.

devblaszlo 2016.03.07. 10:25:44

@Varga Gábor László: Szia. Két dolgot tudsz tenni. A blogod beállításaidnál át tudod állítani a Facebook komment színsémáját ("Világos"-ról "Sötét"-re). Ha ez még nem oldja meg, akkor a sablon szerkesztőben a css fülön keresd meg ezt a részt: ".post-inside .post-other, .page-inside .post-other" és az alatta lévő "background: rgba(69, 65, 63, 0.29);" sort módosítsd úgy hogy a kívánt eredményt kapd. Valószínűleg elég lesz az utolsó számértékkel bíbelődnöd (0.29). Ennél az értéknél 0 a teljesen átlátszó és 1 az egyáltalán nem átlátszó.

phenomiq 2016.03.22. 16:26:43

A sablon css tartalma szerint a fejlécre kattintva az a főoldalra irányít ( header .back-to-main).
Hogyan tudom ezt megváltoztatni, hogy a blogon levő másik oldalra irányítsa a fejlécre való kattintás? Milyen módon, milyen parancsal tüntetem fel az url-t?

furniturenascence · https://www.facebook.com/FurnituRenascence-258861347791210/ 2016.03.28. 22:39:00

Szia, a Simple White sablonban szeretném a fejlécet kicserélni, de nem sikerül! A Fejléckép aktuális képe helyére behúzom a képet, látszik is és nem írja ki, hogy nem helyes, de a feltöltés gomb, vagy mentés után sem illeszti bele. Mit rontok el? Köszönöm a választ!

polgarz . 2016.03.29. 10:41:01

@furniturenascence: Szia! Ez a probléma megoldódott? Ahogy látom, egyedi fejlécképed van.

furniturenascence · https://www.facebook.com/FurnituRenascence-258861347791210/ 2016.03.29. 13:19:03

@polgarz: Köszi nem tudom hogyan jött össze :-) Most ismerkedek csak vele...

csivicsuvi · http://csivicsuvi.blog.hu 2016.04.26. 19:43:02

Sziasztok, Kedves Segítők és Nálam Okosabbak!

Az este váltottam WIN7-ről WIN 10-re, és éjjel az a szomorú meglepetés ért, hogy eltűnt a blogom (saját) sablonjáról a fejléckép. Meg minden más is, ami a PHOTOBUCKET oldalára volt feltöltve, és onnan belinkelve. Valószínű, hogy a képtároló portállal lehetett valami baj, függetlenül az operációs rendszerem váltásától - én mindenesetre nem akartam várni a megoldással, mert fejléc nélkül nagyon ronda volt szegény Blogocska.

Próbálkoztam a KÉPFELTÖLTÉS oldallal, de annak a linkje nem működött. Kínomban azt találtam ki, hogy csinálok egy képtároló oldalt magában a blogban - és lássatok csudát: annak a HTML-kódját már elfogadta a sablonom. Idáig győzelem, rém boldog voltam az ötletemmel.

Most már viszont nem vagyok boldog, mert a fejlécképben szegény Csuvikámon ott csúfoskodik egy kis négyzet, amit sehogyan se tudok eltüntetni. Nem emlékszem rá, hogy eddig is ott lett volna... Ha benyeli ez a kommentes ablakocska a linket, akkor máris mutatom:

kepfeltoltes.hu/view/160426/Blogos_k_rd_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Van valakinek ötlete hozzá, hogy hogyan lehetne azt a kis négyzetet likvidálni onnan? A válaszokat és a segítséget előre is hálásan köszönöm.

(Most itt még nem látom, hogy fog-e működni a link - de ha esetleg nem, akkor legyen szíves belépni hozzám, aki segíteni szeretne, és tekintse meg "élőben" a fejléc jobb oldali kis képét.)

polgarz . 2016.04.27. 10:24:18

@csivicsuvi: Szia! Megcsináltuk neked.

csivicsuvi · http://csivicsuvi.blog.hu 2016.04.27. 11:03:36

@polgarz: Nagyon, de nagyon szépen köszönöm!
Épp most vettem észre, hogy valami angyal járt a blogomban. :-))
Majd mindjárt körülnézek a sablonban, hogy mi változott - hadd okosodjak!
(Feltéve, hogy észlelem a különbséget.)
Még egyszer nagyon köszönöm - szép napot az összes Szerkangyalnak! :-))

BozsárG · www.teal.blog.hu 2016.05.16. 11:52:55

Sziasztok!
Tök kezdő blogoló vagyok, létrehoztam a blogomat, klassz sablont is választottam.
A problémám/kérdésem a következő: létrehoztam egy állandó oldalt, aminek a címe nem csak a megfelelő oldaldobozban, hanem a blog főcíme alatt is megjelent. Nem örültem neki, de nem tudtam leszedni. Létrehoztam még egyet, gondoltam, ketten lesznek ott (még egyet fogok írni). De nem, csak az első látszik.
Kérdés: hogyan tudom elérni, hogy
a.) vagy ne látsszon egy állandó oldal címe sem a főcím alatt,
b.) vagy mindkettő (később három).
Az a.)-t preferálnám...
a blog: teal.blog.hu
Köszi!

BozsárG · www.teal.blog.hu 2016.05.19. 20:43:09

@devblaszlo: Köszönöm!!! :-) szuper, majd csak belejövök. :-)

Bocianyu 2016.05.26. 09:09:56

Sziasztok! Egy kis segítség kellene: a NovoArt-hoz hogy tudok slidert csinálni a főoldalra? Kerestem google-val, de ma nem a barátom sajnos. :(

body_andras 2016.05.26. 12:14:44

Novo Art sablonom van (és nem szeretnék másikból kiindulni), a blog cím helyére pedig egyedi logót szeretnék berakni. HTML és CSS műveltségem említésre is méltatlan. Ha van megoldás, esetleg kaphatnék egy tippet hozzá? Netalán egy kész scriptet amit saját feltöltött fájlommal a megfelelő helyen behelyettesítve használhatnék is célom eléréséhez...

Bocianyu 2016.05.26. 13:20:28

Megtaláltam! :)

Ha valakinek szüksége lenne rá: segitseg.blog.hu/2014/07/29/kiemelt_bejegyzesek

Spontán Bloggerr 2016.06.21. 00:18:42

A mobil sablont hol lehet szerkeszteni, egyáltalán lehet? A kódra gondolok, nem a szin kiválastására, azt megtaláltam.

phenomiq 2016.07.15. 16:43:13

Még mindig ugyanaz a gondom. Kérem, tudna valaki segíteni, a fejlesztők közül?
A sablon css tartalma szerint a fejlécre kattintva az a főoldalra irányít ( header .back-to-main).
Hogyan és hol tudom ezt megváltoztatni, hogy a blogon levő másik oldalra irányítsa a fejlécre való kattintás? Milyen módon, milyen paranccsal tüntetem fel a kívánt url-t?

devblaszlo 2016.07.18. 13:55:52

@phenomiq: Szia css nem tud sehova sem irányítani. Html-ben kell szerkesztened linket. De a logó-t nem érdemes más oldalra irányítani, hiszen az a megszokott, hogy az oldalak logója a főoldalra irányít.

devblaszlo 2016.07.18. 13:59:23

@phenomiq: [EDIT] Megnéztem a blog-od és már látom, hogy miért akarod máshová irányítani a fejlécben lévő képet. Viszont jó, ha tisztában vagy a Felhasználási feltételekkel.

"Választhatsz a hirdetésmentes és a hirdetéses (megosztott felületes) blog lehetősége között, azonban a hirdetéses modell választása esetén is csak a blog.hu rendszer által erre a célra felajánlott felületeken helyezhetsz el reklámokat. Nem helyezhetsz el hirdetéseket például a bejegyzések szövegében, kommentjében, a sablonokban, a HTML vagy más, nem hirdetés típusú oldaldobozokban. A hirdetések megjelenítése a blogtulajdonos által beállított hirdetési modell aktuális szabályai szerint történik."
blog.hu/policy

"Mi az a hirdetésmentes modell?vissza a tetejére
A hirdetésmentes blog esetében nem rakunk hirdetéseket a blogodra, viszont te sem rakhatsz. A hirdetésmentes blogok nem kerülnek ki az Index címlapján a blogketrecbe (blogajánló dobozba), csak kivételes alkalmakkor."
blog.hu/help#Mi+az+a+hirdet%C3%A9smentes+modell%3F+%2824%29

phenomiq 2016.07.20. 00:05:59

@devblaszlo: Igazán köszönöm a hozzászólást! Természetesen csak az oldal már meglevő tartalmai felé szeretném irányítani az opciót amennyiben a fejlécre kattintanak a látogatók. Rendszeresen változnak a prioritási rovatok, és nyilván célszerűbbek azok gyors elérési lehetősége. A főoldalra eleve generáltunk gyors gombot, ami bármelyik oldalról használható. Külső hirdetéseket nincs szándékomban alkalmazni, most sem, és a jövőben sem.

Asbee 2016.08.05. 14:09:35

Sziasztok!

A következőben kérném a segítségetek: meg szeretném változtatni a blogom kinézetét, a Classic sablont fogom használni. Beállítom a fejlécképet és bepipálom a blognév elrejtését. Viszont mikor megnézem az előnézetet akkor ugyanúgy ott van a blognév, ami így eléggé elcsúfítja a látványt. Csak az előnézetben van ez így, vagy ha aktiválom akkor is így fog kinézni, illetve lehet-e ez ellen valamit tenni? Előre is köszönöm!

dro 2016.08.26. 19:21:34

@Asbee: Szia, Sikerült végül megoldani?

BBGabka 2016.09.19. 20:29:57

Kérlek segítsetek!
Eddig a korall sablont használtam, de most gondoltam, adok egy új külsőt a blognak, és előnézetben megnéztem pár sablont - ennek köszönhetően a blogom teljesen széthullott, minden dizájn, szín eltűnt :(
Mi lehet a baj, hogyan tudnám visszaállítani ezt vagy akár másikat (a hipsterre szeretnék váltani).
bbgabka.blog.hu/
Nagyon köszönöm,
Gabka

kalorobi 2016.11.12. 21:30:04

Sziasztok!

A jobb oldali oldaldobozban lévő táblázat padding stílusát nem tudom beállítani. Valami ericmeyer.css mindig visszarántja 0 értékre. Igaz ez a border-re is. Hogyan tudnám ezeket a tulajdonságokat mégis beállítani.

Köszönöm.

KaloRobi

2017.07.28. 21:14:35

Üdv! Elindítottam egy blogot, ahol lecseréltem a főcímet a háttérképre. Aztán jött az ötlet, hogy saját faviconnal menjen és most teszek egy kísérletet itt, hátha kapok a felmerülő problémára választ. A probléma a következő:
1. Ahhoz, hogy saját faviconom legyen, a új sablont kell csinálnom.
- Felvetődik a kérdés, hogy miért, ha elvileg a mobilkockakép erre tökéletesen megfelelne
2. Az új sabol nem egy nagy trükk, ez is megvan
3. Az új sabolonon azonban a főcím ismét megjelent és itt már nem lehet kipipálni, hogy nem kérem
4. Bele kellene vetnem magam a kódokba, hogy megtaláljam, hol lehet beállítani azt, hogy "nem kérem a főcímet (sem kattinthatósan, sem sehogy)
5. Szerintem nem egyedi a helyzetem.

Jet_Pack 2017.08.22. 11:14:09

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: Szia! Sajnos a HTML+CSS tudásod fejlesztésére nincs elég support kapacitásunk, ha pedig valaki széthekkel egy sablont akkor arra nincs support segítségünk, csak a gyári sablonokkal kapcsolatos kérdésekben tudunk segíteni.

2017.08.22. 13:58:58

@Jet_Pack: Köszi, közben rájöttem. Tényleg nincs sok tudásom, de ezek szerint van eszem és kibogarásztam, hol kell és mit törölnöm ahhoz, hogy a saját sablonban a gyári beállításokat módosítsam. Amúgy csak és kizárólag azért jutott ilyesmi eszembe, hogy favicont rakjak föl, amit még mindig nem értek, hogy miért nem teszi automatikusan a mobilképpel (vagy egy pipálási lehetőséggel). Ha már ott voltam, sikerült leszednem a dátumot és a nevet is, amitől statikus hangulatot varázsoltam oda. Ja, a blogjaim már nincsenek fenn, de köszi a megtisztelő figyelmet.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2017.09.06. 12:34:08

Sziasztok! Novo Art típusú sablont szeretnék beállítani új blogomhoz, de nem jövök rá, hogy a frissebb posztokat hogy lehetne kiemelni.
Példával mutatva:

Így néz ki jelenleg a blogom: afutballkutato.blog.hu/

És ilyenre szeretném megváltoztatni: usaracing.blog.hu/

Hol, melyik menüpontban tudom átszerkeszteni?

blknght 2017.09.06. 13:06:43

@Pietro.: szia, a bejegyzések menüpont alatt csillagozd be a kiemelni kívánt bejegyzéseket.

Never give upp 2017.10.19. 01:42:44

Én mindent szépen beállítgattam a már meglévő bejegyzésemhet, katt a mentés gombra, de semmi sem változik. Kb 20x megcsináltam

Never give upp 2017.10.19. 01:43:43

A blogom: ---mellrak---.blog.hu

Teszáry Péter 2017.11.03. 12:43:39

Sziasztok!

A "WE LOVE DESIGN" template-hez hogy tudok fejlécként képet rakni, mert eddig bárhogy próbálkoztam (html, CSS, a sablon-szerkesztőnék body előtt html) sehogy sem akart megjelenni a fejlécem. Előre is köszönöm a segítséget! :)

blknght 2017.11.04. 16:11:26

@Teszáry Péter: Szia! Alapból ehhez a sablonhoz nincs fejléckép berakási lehetőség.

Jet_Pack 2017.12.14. 17:23:53

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Szia! Alapjáraton sehogyan sem lehet DISQUS - komment-kezelő rendszert telepíteni a blog.hu-ra, csak ha behegeszted a custom sablonba. Amúgy van a admin felületen belül a Beállítások -> Általános fülnél egy "Kommentezés" rész ott tudsz választani a blog.hu komment-rendszer és a Facebook komment-rendszer között vagy akár mindkettőt használhatod. (a Facebook komment-rendszer beállításhoz pedig itt találsz segítséget segitseg.blog.hu/2016/03/10/facebook_kommentek_moderalasa & segitseg.blog.hu/2017/01/27/facebook_kommentezes_moderacio )

legenyvilag 2018.03.17. 17:40:55

Engem az erdekelne, hogy a <head> reszbe hogyan tudnek en biggyeszteni egy html kodot? Mondjuk profitshare visszaigazolo kodot.
Koszonom!

Czimby 2018.03.18. 16:39:01

Kedves Blog.hu Üzemeltetők/Ügyfélszolgálat! Sokat keresgéltem a főoldalon, de nem találtam elérhetőségüket, így itt írok. Rendszeresen spam trackbackek érkeznek egyik bejegyzésemhez, és ezeket a trackbackeket nem tudom eltávolítani. Többször kattintottam a vezérlőpulton is és a bejegyzés alatt is a moderálásra, látszólag eltűnik a spam trackback, de az oldal frissítésekor újra megjelenik. Kérem, segítsenek, hogy véglegesen el tudjam távolítani az oda nem illő tartalmat!

Jet_Pack 2018.03.21. 15:04:10

@Czimby: Szia! Kérlek írj ide ők tudnak érdemben segíteni.
support@blog.hu (a levélbe mindenképp írd le a blogod pontos elérhetőségét amivel kapcsolatban intézkedni szeretnél)

NextM 2018.07.01. 20:11:05

Sziasztok!
Egy olyan blogot szeretnék készíteni, amiben dalszövegek fordításait szeretném kiposztolni, de úgy, hogy bizonyos sorokra kattintva megjelenik néhány plusz szöveges infó az aktuális sorral kapcsolatban. Találtam egy oldalt, ahol le van írva erre egy html kód, de nem tudom, hogy hogyan lehetne ezt (vagy valami hasonlót) működésre bírni egy blogbejegyzésben: html-online.com/articles/simple-popup-box/
Tudna valaki segíteni?

Mohácsi Zoltán · https://mohabacsi-olvas.blog.hu 2018.07.16. 12:18:45

Sziasztok!

Classic-sablont használok, szigorúan a blog.hu oldal lehetőségein belül módosítva. Az Beállítások/Oldaldoboz menüpontban rakosgattam jobbra is, balra is oldaldobozokat, de ezek az élő oldalon nem jelennek meg, megmarad a sablon kéthasábos felosztása.
Elrontok valamit vagy sablon-függő a felosztás?

Másik kérdés: létrehoztam menüpontokat, címkékkel, működnek szépen. De ha az élő oldalon bemegyek egy menüpontba, nem lelek lehetőséget a főoldalra való egygombos visszanavigálásra. Van erre mód?

Köszönöm!

Mohácsi Zoltán · https://mohabacsi-olvas.blog.hu 2018.07.19. 18:20:38

Közben megtaláltam a lehetőséget, egy link-oldaldoboz beszúrásával.

Dányi Dani 2018.09.26. 12:15:27

sziasztok, a Classic sablon fejléc feltöltés miért fordítja minden feltöltött képemet 90 fokban jobbra? sajnos így nincs értelme az egész műveletnek. nyilván valamit rosszul csinálok, de nem sikerül rájönnöm, hogy mi az.

Jet_Pack 2018.09.26. 14:10:17

@Dányi Dani: Szia! Szia! A megoldás az lenne, hogy az általad feltöltésre szánt képet megnyitod bármilyen képszerkesztő programba vagy akár csak simán a paint-be és ha megfelelő pozícióban van, minden módosítás nélkül nyomsz egy mentést a képre és utána feltöltöd, ekkor már nem fogja behúzni a kép eredeti orientációját (meta adatait) a bloghu képfeltöltője és így megfelelően fognak kinézni a kép!
Kérlek írj ide ők tudnak érdemben segíteni: support@blog.hu

Jet_Pack 2018.09.27. 17:25:20

@SnoopyInk: Szia! Kérlek írj ide ők tudnak érdemben segíteni. support@blog.hu
(A levélben mindenképp írd le a blogod pontos elérhetőségét amivel kapcsolatban intézkedni szeretnél)

UtazóTódi · utazotodi.blog.hu 2018.12.29. 10:06:04

Helló!

Az utazotodi.blog.hu-hoz a Changing Seasons sablont használtam kiindulásként, de változtattam a hasábok szélességén a CSS-ben. Hogy tudom beállítani, hogy az első és második poszt közötti hirdetés középre rendezve jelenjen meg?

UtazóTódi · utazotodi.blog.hu 2018.12.29. 10:08:01

Helló!

Másik kérdés: A facebook profil hozzáadása után a jobb oldali hasáb tetején és alján megjelent egy-egy facebook ikon és nem tudom eltávolítani őket, az oldaldoboz szerkesztő nem mutatja. Az eddigi változtatásokat a CSS-ben végeztem, de ezt nem találom. El lehet távolítani őket?

Jet_Pack 2018.12.29. 18:48:28

@UtazóTódi: Szia! Kérlek írj ide ők tudnak érdemben segíteni. support@blog.hu
Sajnos a HTML+CSS tudásod fejlesztésére nekik se lesz Support kapacitásuk, ha pedig valaki széthekkel egy sablont akkor arra nincs Support segítségük, csak a gyári sablonokkal kapcsolatos kérdésekben tudnak segíteni.

UtazóTódi · utazotodi.blog.hu 2018.12.29. 20:54:33

@Jet_Pack: köszi szépen írok nekik. Nem várok teljes kiképzést, de ha adnak egy kulcsszót akkor már el tudok indulni. Nem hekeltem szét az oldalt, gyakorlatilag ugyanaz, mint a gyári csak szélesebbre húzott hasábokkal.

firkász FOX 2019.07.02. 22:09:59

Hi!
Csak egy kérdésem lenne. Megoldható, hogy a háttérkép ne gördüljön a tartalommal együtt?
Ha van megoldás érdekelne :)
Vagy feküdjek neki CSS-t tanulni?

Üdv!

TrueFood 2019.07.03. 10:07:01

@firkász FOX: Szia! Kérlek írj erre a címre, ők tudnak érdemben segíteni: support@blog.hu
Köszi!

mara merlot 2020.04.16. 16:51:59

Hello kedvesek :) A coffee reszponzív sablont használva szeretném, ha a főoldalamra tudnék visszatérni (visszalinkelni) a felső képre kattintva. A default képet lecseréltem sajátra, de nem látok olyan funkciót, ahol meg lehetne adni, hogy ha valaki a blogborítómra kattint, a maramerlot.blog.hu-n landoljon. Tudnátok kérlek segíteni? Köszi & peace!

TrueFood 2020.04.16. 17:15:40

@mara merlot: Szia! Kérlek írj a support@blog.hu címre, ott tudnak neked segíteni.

Mátrai Márk 2020.04.30. 20:09:21

Hello!

Novo Art sablont használok, és éppen szerkesztettem, amikor a végén kipróbáltam a "blognév elrejtését", csak hogy megnézzem. Azóta eltűnt, és hiába "x-elem ki", hogy ne tűntesse el, nem jön vissza a blog neve a cikk felett.

Köszönöm a segítséget!

TrueFood 2020.04.30. 22:56:45

@Mátrai Márk: Szia! Kérlek írj a support@blog.hu címre, ott tudnak neked segíteni.

Kristóf Murányi Brigitta 2021.08.24. 17:18:10

Sziasztok!

Én a Coffee Responsive Theme sablont használom és kiszeretném cserélni a fejlécképet. Szerkesztés/Fejléckép/Feltöltés berakja a képet rá megyek, hogy mentés ki írja hogy Sablon mentve, viszont mikor frissítem még mindig a régi képet teszi ki. Tudnátok ebben segíteni kérlek?
Méret problémát nem ír, direkt úgy csináltam meg a képet, hogy ide jó legyen.
Beállítottam a mobil sablonnál, de ott nincs gond, ott már az új képet hozza. Nem értem :/

Előre is köszi!
Gitta

Kristóf Murányi Brigitta 2021.08.24. 18:34:19

@Kristóf Murányi Brigitta: Közben úgy tűnik, hogy megoldódott. De köszi! :)

TrueFood 2021.08.25. 11:23:16

@Kristóf Murányi Brigitta: Szia! Kérlek írj legközelebb a support@blog.hu címre, ott tudnak neked segíteni.
süti beállítások módosítása