Blog.hu segítség

Hogyan tudok menüpontokat létrehozni a blogomhoz?

Először is lépj be az adminba, és navigálj a Beállítások -> Tartalom fülre. Ha lejjebb görgetsz, láthatsz 8 számozott sort, ahol megadhatod, hogy mi legyen a menüpont neve, milyen a típusa és hova mutasson pontosan. 

tartalom1.jpg

1. Az első mezőbe kell beírnod, hogy mi legyen a menüpont neve, ez fog a blogodban is megjelenni.

2. A második mezőben - ami egy legördülő - kell megadnod, hogy milyen típusú legyen az adott menüpont:

  • ha egy adott kategóriához vagy címkéhez tartozó bejegyzéseket szeretnél megjeleníteni, akkor ezt válaszd
  • ha egy állandó oldalt akarsz beilleszteni, pl. "Rólam", akkor előbb ezt létre kell hoznod, a Beállítások -> Állandó oldalak menüpontban. Ha ez meg van, akkor válaszd ki a listából az "Állandó oldal" opciót
  • ha egy külső oldalt, vagy egy bejegyzést szeretnél kitenni, akkor a "Külső hivatkozás" opciót válaszd.

3. Végül, a harmadik mezőben meg kell adnod, hogy pontosan mit akarsz kitenni a menübe:

  • ha Tag/Rovatot választottad, akkor csak kezd el gépelni a címke vagy a rovat nevét és automatikusan meg fog jelenni egy lista azokról, amelyek léteznek és megfelelnek a beírt szövegrészletnek. Egérrel válaszd ki amelyikre szükséged van és kész is
  • ha állandó oldalt szúrnál be, akkor a megjelenő legördülő listából válaszd ki a már előre létrehozott oldalt
  • ha külső hivatkozást adnál meg, akkor a beírómezőbe másold be a weboldal vagy bejegyzés teljes linkjét a böngésződ címsorából

menu.jpg

Ha törölni szeretnél egy menüpontot akkor elég csak az első mezőből kitörölnöd a menüpont nevét és a blogodon már nem fog megjelenni. A menü működését nem fogja megzavarni ha pl. kitörlöd a másodikat, de még van utána felvéve több menüpont is.
Sablonjainkban maximum 8 menüpont hozható létre, ha ennél többet szeretnél, arra egyedi sablon létrehozásával lesz lehetőséged.

Régi sablont használsz amiben nem jelenik meg a menü?

Ne aggódj, van rá megoldás! Ha egy kicsit is értesz a HTML-hez, akkor a figyelmedbe ajánljuk a Kiemelt bejegyzések, social doboz, menü használata és paraméterei című bejegyzésünket, ahol mindent leírunk neked részletesen.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://segitseg.blog.hu/api/trackback/id/tr266562801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

luckylukem 2015.02.03. 09:21:18

Sziasztok!

Én a changing s. sablont választottam. Én a rovatokhoz x:címke módszerrel rendeltem a posztokat. Az a gondom, hogy, amikor megnyitom a rovatokat, akkor a favicon mellett a tabon az alábbi jelenik meg
x:címke - blog neve

Tudtok abban segíteni, hogy ez ne így jelenjen meg?

Én a favicont sem tudtam feltölteni, már ott elvéreztem, hogy a skins részt sem találtam meg.

köszi előre is a segítséget!

üdv,
Miklós

Outside The Box 2015.02.16. 13:10:40

Sziasztok!
A blog létrehozója nem tud belépni a blogjába - egész egyszerűen nem jelenik meg a neve mellett a lehetőség (csak egy korábban létrehozott, de nem használt blogot lát). Korábban engem is hozzáadott szerzőként - én így be tudok ugyan lépni az admin oldalra, látom a szerkesztői oldalt, de csak az Összefoglaló és a Bejegyzések menüpont elérhető, szerkeszteni már nem tudok, a létrehozott blogbejegyzést nem tudom közzétenni.
Köszi
M

polgarz . 2015.02.16. 13:12:15

Szia! Melyik blogról van szó? És ki a felhasználó? Ő küldjön egy levelet a support@blog.hu-ra, és megoldjuk a problémát! Köszi!

polgarz . 2015.02.16. 13:30:10

@luckylukem: Szia! Amennyiben nem elengedhetetlenül fontos, ne x:cimke formátumú cimkéket adj meg, egyszerűen csak egy cimke (x: nélkül) formátumot, és meg van oldva a probléma! :) A favicont milyen leírás alapján próbáltad meg megcsinálni?

Nesszi14 2015.02.24. 11:04:41

Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy hogy tudok állandó oldal és rovat alá bejegyzéseket tenni? A segítséget és az itteni bejegyzéseket is olvastam már.
Köszi a segítséget.

Venin 2015.04.08. 22:05:04

Hello - itt cabrioanagynapra.blog.hu. Csupán egy menüpontot tudtam létrehozni, amihez állandó oldal tartozik, azonban további kettőre is szükségem lenne. Ezekehez szintén állnadó oldalt renlnék. A gond, hogy a Mentés gomb nem aktív.
Előre is köszönöm!

polgarz . 2015.04.09. 10:24:27

@Venin: Szia! Automatikusan menti a begépelt szöveget a rendszer, nyugodtan kezdd el gépelni a következő menüpontot, és automatikusan mentődik. A mentés gomb akkor válik inkatívvá, ha elmentette a változásokat!

nora filak 2015.06.07. 14:45:53

Sziasztok
Lehetseges-e egy menuponthoz cimkeket (tobbet) hozzarendelni, hogy ha arra a menupontra kattintok, adott cimkekkel ellatott posztok jelenjenek meg? Eddig ugy probaltam, hogy a menupontokat Tag/Rovatkent adtam meg, de csak egy cimket tudtam moge irni, de igazabol mindegy volt, mert az ahhoz tartozo posztokat se jelenitette meg, csak egy tokures oldalt:( Bocsi, ha le volt irva, nekem a cikkbol es a kommentekbol nem derult ki.
Koszi elore is a valaszt!

polgarz . 2015.06.08. 10:58:09

@NoraF: Szia (ismét :) ) Egy menüponthoz csak egy cimkét tudsz megadni, nem látom értelmét a több cimke megadásának. Kérlek írj a support kukac blog pont hu-ra, és megoldjuk a problémád!

Beaululuty (törölt) 2015.07.02. 11:53:07

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Arra már rájöttem, hogy hogyan tudok menüpontot létrehozni és arra is , hogy a menüponton belül külső hivatkozással rámenni az adott posztra. De azt nem tudom, hogy egy menüponton belül hogyan tudnék több külső hivatkozást létrehozni?
Előre is köszönöm a választ :)

polgarz . 2015.07.02. 12:11:15

@lulubeauty: Szia! Egy menüpont - egy oldal, ez az internet törvénye :) Viszont ha létrehozol egy állandó oldalt, amibe beleraksz mindenféle linkeket, és az állandó oldalt állítod be a menüpont alá, akkor mehet a dolog! Sok sikert!

Ferencztestver 2015.08.11. 15:31:15

Gyerekek, több menüm van az oldalon, saláták, deszertek stb, külső hivatkozással bemásolom az ételemet és kiteszi a blogomra mondjuk a salátát a salátához. Ez eddig rendben is van, de fel akarok tölteni egy új salátát is a saláták menümbe , szintén bemásolom a linkét a külső hivatkozáshoz, megnézem előnézetbe és az előző salimnak a képe és receptje már nincs ott... Hogyan tudom akkor megcsinálni azt, hogy a menümbe több étel legyen és ne vesszen el az amit előtte már kiposztoltam. Tud ebbe valai segíteni? Előre is köszi

Sajtmánia 2015.09.11. 19:41:13

Sziasztok!
Leht, hogy én vagyok a béna..létrehoztam az állandó oldalakat, hogy rovatszerűen lehessen pl: a receptek menüpontra kattintva a kifejezetten ide írt recepteket megtalálni, de hogyan csináljam, hogy a frissen megírt bejegyzés egyrészt megjelenjen a főoldalon, mint friss bejegyzés, ugyanakkor a receptek menüpontra kattintva megjelenjen a receptek között is. Egyszerű gép vagyok, egyszerű, érthető válaszért könyörgök!!! Hogyan pozícionáljam be ezt a bejegyzés készítésekor? Mi a megoldás?

polgarz . 2015.09.14. 11:33:14

@Sajtmánia: Szia! Kérlek olvasd el újra a bejegyzést. Amit szeretnél, ahhoz nem állandó oldalak kellenek, hanem a "tag/rovat" lehetőség. Ha megadod n számú posztnak a "recept" tag-et, akkor a "recept" tag alatti menüpontban ezek megfognak jelenni

Sajtmánia 2015.09.14. 13:07:15

@polgarz: Köszönöm!!! Működik!

Necessarium 2015.10.19. 22:42:26

Hogyan lehet egy rovatba több bejegyzést is illeszteni? Egyszerűen csak egy címkét fogad el minden rovat (necessarium.blog.hu)

polgarz . 2015.10.20. 10:17:05

@Necessarium: Szia! A menüpontnál egy tag/rovat-ot (cimkét) adhatsz meg. Amelyik posztodnak az a cimkéje, amit beállítottál a menüpontnak, az a menüpont alá kerül.

Nyirokma 2016.01.17. 11:08:25

Szép napot kívánok!
Segítséget kérnék "Állandó oldalak" témában.
Elkészítettem 3 db állandó oldalt. A blogban, mint menüt használnám.
A 4. oldalt is szerkesztettem, majd mentettem, de a beállítások oldalon nem is látom, ahol kijelölhetném, hogy jelenjen meg negyedikként. Visszalépve az állandó oldalak lapra, nem is jelenik meg az elkészített 4. oldalam.
Az oldaldobozban mind a négy látható, de a fenti "menüsorban" csak három.
Választ előre is köszönöm!

Nyirokma 2016.01.17. 14:42:40

@Reflex és Nyirokmasszázs Kőszeg:
Annyit sikerült elérnem, hogy nem állandó oldalként, hanem Tag/Rovat-ként tettem közzé.
Ám fél megoldásnak látom. Több alkalommal is próbáltam állandó oldalként ugyan azt a tartalmat, most ott tartok, hogy az "Állandó oldalak" oldaldobozban hatszor jelenik meg egyazon tartalom... :(
Állandó oldalak beállításainál csak a szükséges hármat látom, az ismétlődőket nem.
Segítséget várom továbbra is. Köszönöm!

polgarz . 2016.01.18. 11:14:41

@Reflex és Nyirokmasszázs Kőszeg: Szia! Hibáztunk, javítottuk, most már normálisan működnek az állandó oldalak. Sajnáljuk a kellemetlenséget.

Nyirokma 2016.01.18. 11:42:10

@polgarz: Köszönöm a segítséget és nem okozott kellemetlenséget. :) Szép napot!

Dajkáló 2016.01.24. 23:03:07

Sziasztok! Lehetséges-e az, hogy beállítsam, hogy a menüpontra rákattint a csak a bejegyzések címei legyenek láthatók, az is abc sorendben? Továbbá meg tudom-e csinálni, ha igen hogyan, hogy 1-1 menü alatt csoportokat hozzak létre, pl. Mondókák menüpont alatt abc sorrend, lovagoltatók, cirókázók, ... csoportokba (esetleg egy mondókát több csoporthoz rendelve) tudjam betenni a posztokat? Köszi a választ. (blogcím:dajkalo.blog.hu)

polgarz . 2016.01.25. 10:18:17

@Dajkáló: Szia! Ezek eléggé speciális igények, ilyesmit csak úgy tudsz csinálni, ha lemásolod a sablont, és kézzel belenyúlsz a HTML-be, (esetleg kiegészíted a sablonod javascripttel), de ezt mi nem támogatjuk, úgyhogy csak akkor kezdj bele, ha tudod, mit csinálsz.

Richie Hajdu 2016.01.27. 01:17:37

Sziasztok!
Lehet, hogy én vagyok a béna, de sehogy nem tudok rájönni, hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy az oldalam megnyitásakor csak egy és mindig ugyanaz a cikk legyen látható, és a menüpontokra kattintva lehessen olvasni az oda tartozó összes többit.
Köszönöm a választ!

polgarz . 2016.01.27. 09:15:12

@Richie Hajdu: Szia! Erre nem igazán van megoldás, javascript-tel megtudod oldani, de nem ajánljuk.

Varga Gábor László 2016.03.07. 14:57:46

Hiába címkézem, nem csak a menüben jelenik meg az írás. De én csak az adott menűben szeretnék kimásolni korábbi dolgokat.

polgarz . 2016.03.07. 14:58:53

@Varga Gábor László: Szia! Ilyenre nincs lehetőség, a blogod kezdőoldalán minden poszt megjelenik, cimkétől függetlenül.

Varga Gábor László 2016.03.07. 15:00:08

szóval mit csinálok rosszul,hogy megjelenik a főoldalon is?

Varga Gábor László 2016.03.07. 15:00:55

ja,ok, köszönöm, akkor én félreértettem valamit.Kár.Köszi szépen.

polgarz . 2016.03.24. 14:00:52

@Bodnár Gyöngyi Gina: Szia! A kis és nagybetű különbség is számít :) Három posztod van, az egyik megjelenik a menüpontra kattintva, a másodiknál nincs megadva cimke, a harmadiknál pedig kis t betűvel van a "testrészek", de a menüben nagy T-vel adtak meg ("Testrészek")

credoart 2016.04.02. 16:03:35

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a már meglévő állandó oldalra, hogyan tudok új bejegyzést tölteni. Próbálkozásom alkalmával, csak a főoldalra teszi az új jegyzeteket. Ha újat írok, hogy tudom átirányítani az állandó témára létrehozott oldalra? Köszönöm előre is!

polgarz . 2016.04.04. 13:20:16

@credoart: Szia! Amennyire értem a problémád, azt mondanám, hogy menüpontokat használj erre, ott állandó oldalt is meg tudsz adni, illetve egyes témakörökre tudod bontani a blogod tartalmát. A menü használatáról itt írtunk bővebben: segitseg.blog.hu/2014/08/05/menu_hasznalata

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2016.06.21. 07:27:04

Köszönjük szépen a folyamatos fejlesztést, hasznos infókat, tájékoztatást!!

Ana94 2016.07.28. 16:44:12

Helló!
Elnézést, ha valami egyértelműt kérdezek, de nem tudok rájönni a megoldásra.
Szeretnék több állandó oldalt is, van több féle menüpontom (Divat, Receptek, Kapcsolat..stb), viszont csak egy megírt állandó oldalat tudok kiválasztani a legördülő listán.
Szeretném folyamatosan posztolni az egyes témakörökhöz fűződő bejegyzéseket, de nem tudom, hogyan kell többet hozzáadni egy menüponthoz.

ana-s-blog.blog.hu/

Előre is köszi.

KrimiKritika 2016.08.16. 12:13:28

Üdvözlet.
A kérdésem annyi lenne, hogyan tudnék egy bejegyzést úgy megosztani, hogy megjelenjen a főoldalon, és a kiválasztott menüpontban is (tag / rovat)?
Akárhogy próbálom, mindig csak a főoldalon jelenik meg, és nem tudom az adott menüpont alá bevarázsolni.
Köszönöm!

dro 2016.08.18. 14:34:14

@KrimiKritika: Melyik blogról van szó és pontosan hol szeretnéd látni?

dro 2016.08.18. 14:42:59

@Andrea.Pataki: A bejegyzés szerkesztőben a gémkapocs ikonra kattintva ha bepipálod hogy "Új ablakban" d.pr/i/tgkE akkor élesítés után kattintva a linket új ablakban nyitja meg.

dro 2016.08.18. 16:04:13

@Andrea.Pataki: óó őő izé erre sajnos ott nincs lehetőség (egyelőre).

Borsó Anyu 2016.08.27. 23:05:36

Biztos én vagyok a béna....., de akkor sem sikerül a bejegyzéseket a menü pont alá tennem... Létre hoztam 3 menüpontot és az alá szeretném az ahhoz tartozó bejegyzéseket betenni... Mit kellene tennem? Köszi a segítséget.

Borsó Anyu 2016.08.29. 15:05:55

@devblaszlo: én még ugyanezzel küzdök.. meg vannak a menüpontok, de nem tudok alá egy megírt cikket rakni..... hogyan tovább? köszi a segítséget előre is :)

devblaszlo 2016.08.30. 09:52:20

@Borsó Anyu: Szia Borsó Anyu,
Azért nem működik, mert nem adtad meg, hogy milyen címkére mutassanak a menüpontok, továbbá egyik bejegyzésedhez sem adtál meg címkét.

Címkét a bejegyzés szerkesztőjében a bejegyzés szövege alatt tudsz hozzáadni, majd követve a fenti lépéseket hozzáadsz menüpontot a blogodhoz, és kész is :)

Zsóka Árpád 2016.10.09. 21:34:38

Tisztelt Cím!

pergetopercek.blog.hu/

A hetekben elkészítettem első blogomat. A blogom akkor egy "írások" menüt tartalmazott. Mostanra megcsináltam a képek és a videók menüket is, de nem tudok beléjük írni tenni semmit sem. Ez lenne a fő problémám.

Az a célom az írások menüben írásaim legyenek a videók menüben videók legyenek.
A képek menübe ha lehet képek legyenek de ha lehet legördülő menüs megoldással pl csuka vagy süllő és ha rákattintok azok a képeket dobná fel galéria szerűen.

Köszönöm a segítséget előre is

dr0 2016.10.09. 23:39:08

@Zsóka Árpád: Szia,
Az alábbi linken találsz segítséget:
segitseg.blog.hu/2014/08/05/menu_hasznalata

A menüpontok alá úgy tudsz bejegyzéseket csoportosítani, hogy a középső oszlopból a "Tag/Rovat" lehetőséget választod, majd pedig a jobb oldaliban meg adod azt a taget, amivel majd azokat a posztokat fogok címkézni amelyeket meg kell hogy jelenjenek a menüben.

Navigálj az adminon belül a bejegyzésekhez, majd pedig válaszd ki azt a hozzászólást amelyiket szeretnéd, hogy megjelenjen a menüben. A megjelenő ablakban add meg azt a taget, amelyet menü beállításoknál adtál meg az imént a jobb oldali oszlopban: d.pr/i/1k2dw d.pr/i/xE4S majd kattints a mentés gombra.

Váradi Gyula 2016.11.19. 19:25:02

Üdv
a menüpontokba hogyan lehet írást feltölteni?
köszönettel

Szösszenektek 2016.11.25. 23:36:34

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a menük alatt, ha megadtam a címkét (tehát elhelyezi a menüpontban a bejegyzéseket), hogyan tudom módosítani a bejegyzés mellett megjelenő képet? Mert most ilyen blog.hu-s, amit lecserélnék, akár bejegyzésenként.
Valaki tud ebben segíteni?

dr0 2016.11.26. 16:37:21

@Szösszenektek: Szia, Nekem most úgy tűnik, hogy sikerült cserélned, ha bármi gondot tapasztalsz írd meg kérlek és segítünk.

dr0 2016.11.26. 18:46:00

@Váradi Gyula: Szia, rövid leírás:
A menüpontok alá úgy tudsz bejegyzéseket csoportosítani, hogy a középső oszlopból a "Tag/Rovat" lehetőséget választod, majd pedig a jobb oldaliban meg adod azt a taget, amivel majd azokat a posztokat fogok címkézni amelyeket meg kell hogy jelenjenek a menüben.

Navigálj az adminon belül a bejegyzésekhez, majd pedig válaszd ki azt a hozzászólást amelyiket szeretnéd, hogy megjelenjen a menüben. A megjelenő ablakban add meg azt a taget, amelyet menü beállításoknál adtál meg az imént a jobb oldali oszlopban: d.pr/i/1k2dw d.pr/i/xE4S majd kattints a mentés gombra.

Füredi Zoltán 2016.11.28. 22:53:18

Üdvök!
Sajnos nem értem, hogy mi a különbség a címke és a kategória között... Vagyis hogy tudom a Kategóriák oldaldobozban valóban kategorizálni a posztokat. Mi az a prefix?
Jajjjj!

dr0 2016.11.30. 17:07:16

@Füredi Zoltán: Szia,

Állítsd be az oldaldobozba a prefix mezőbe azt a betűt, amelyet a bejegyzésszerkesztőben a címke mezőben megadsz az elé a címke elé amelyet szeretnél, hogy megjelenjen a Kategória oldaldobozban.

0) Helyzed el az Oldaldoboz rendezőben a dobozt oda ahova akarod
1) Betű ide: d.pr/i/8qRZ és mentés
2) Majd címke a bejegyzésszerkesztőbe ide d.pr/i/EeRU a megfelelő előtaggal (prefixel) és mentés
3) A poszt linkje megjelenik a Kategória oldaldobozban itt: d.pr/i/oHrs azzal a címkével amelyiknél megadtad a prefixet a bejegyzésszerkesztőben az imént.

Füredi Zoltán 2016.11.30. 23:41:54

No, ezt egészen pontosan így próbáltam (ez tűnt logikusnak), de nem sikerült. Most sem. Fogalmam sincs miért.

Kukkants rá, nem töröltem ki most a prefixes címkéket:
barlangaszat.blog.hu/2016/11/08/szogliget_oktober_28_144
Kösz!

Füredi Zoltán 2016.11.30. 23:50:14

Várj, volt ott egy kettőspont is... Csak most láttam. Így már király!
Ez mondjuk kiderülhetne az oldaldoboz szerkesztő panel defaultjából is, de ott csak egy r van kettőspont nélkül.
Szóval, kösz!

Földi Lány 2016.12.11. 08:56:27

Csak 8 menüpontot lehet létrehozni?

dr0 2016.12.12. 15:31:42

@Földi Lány: Szia, Igen az a maximum.

Füredi Zoltán 2016.12.18. 23:35:13

Hello!
A Kategóriákat csak oldaldobozban lehet gyűjteni? Pl. itt barlangaszat.blog.hu/ van négy kategóriám oldalt: Barlangász csoportok, Barlangok, Tájegységek, Szerzők - nem tudom mindezt rendes oldalra kirakni valahogy?
Köszi!

dr0 2016.12.21. 18:43:54

@Füredi Zoltán: Szia, mit értesz az alatt, hogy rendes oldalra kirakni? Egy külön állandó oldal ahol csak a linkek vannak?

Füredi Zoltán 2016.12.23. 01:09:11

@dr0: Hello! Hát valahogy úgy, mint ahogy kirakom a kategóriáimat oldaldobozokban, csak nem oldalra, hanem a középső mezőbe. Ez akkor lenne jó, ha minden kategóriában nagyon sok címke van, mert jól átlátható lenne. Nyilván oldalt nem fér ki túl sok. Szóval egyfajta böngésző oldalt létrehozni.

dr0 2016.12.28. 14:25:13

@Füredi Zoltán: Szia, Értem igen, a menükön belül nem lehet almenüket létrehozni, html oldaldobozba viszont bármi megtudsz csinálni amit a html enged és fel is hozhatod az oldal tetejére amennyire a jobb oldali panel teteje engedi.

filterme 2016.12.30. 23:28:11

Sziasztok!

Nekem is hasonló a problémám, mint az előttem szólóknak.
Létrehoztam két bejegyzést és állandó menüpontokat. A kettőt viszont nem tudom összekapcsolni sehogy sem.
A bejegyzés URL címénél próbáltam megadni a hozzá kapcsolódó menü URL címét, de az nem használt.
Próbáltam úgy is, hogy a menün belül kezdek posztot írni, de ha rákattintok az adott menüre nem lesz benne a poszt.
Jelenleg tehát van egy fő oldalam, ahol mindkét posztom látható és több külön menüpontom, ami alatt nincs bejegyzés.

Kérlek, hogy küldjetek egy korrekt leírást, amiben láthatom pontról pontra, hogyan lehet egy menüpont alá rendeznem a bejegyzéseket. Sajnos ilyet sehol sem találtam.
A menü pontok alatti rovatokkal még nem próbálkoznék. Egyelőre örülök a basic információknak.
(filtermeblog@gmail.com)

Nagyon köszönöm!

dr0 2017.01.02. 11:01:06

@filterme: Szia, A menüpontok alá úgy tudsz bejegyzéseket csoportosítani, hogy a bal oldali oszlopban megadod a menüpont nevét ez fog megjelenni felül a borítókép alatt.

Majd az középső oszlopból a "Tag/Rovat" lehetőséget választod d.pr/i/Ybj8 az "Állandó oldal" helyett, majd pedig a jobb oldali oszlopban megadod azt a taget amivel majd azokat a posztokat fogod címkézni amelyeket meg akarsz jeleníteni a menüben. Kattints a "Mentés" gombra. Ha "Mentés" gomb nem aktív akkor a rendszer automatikusan elmentette a változtatásokat.

Ha ezzel megvagy, akkor a menüpontok alá rendezni kívánt bejegyzéseidhez be kell állítani a taget. Pl ha a ezt a posztot: filterme.blog.hu/2016/12/30/foodporn_latteart_havas_gyumolcstorta be akarod tenni a "FOODPORN&LATTEART" menu alá akkor itt: filterme.blog.hu/admin/post/edit/12084871 hozzá kell adnod a jobb oldali oszlopban ehhez a menüponthoz beállított taget d.pr/i/Ybj8 "foodporn_latteart" (itt muszáj volt átírnom az & jelet alsóvonsára mert a rendszer a tagekben nem kezeli jól a speciális karaktereket) a végeredmény így kell hogy kinézzen: d.pr/i/itmk Mentsd el a bejegyzést és kész is vagy.

Füredi Zoltán 2017.01.05. 15:22:16

Hahó, van valami ötlet?
Szóval még egyszer, nem oldaldobozba, hanem rendes bejegyzésben szeretném kategóriánként kilistázni a címkéket.

Füredi Zoltán 2017.01.05. 15:25:59

@dr0: Bocs, nem láttam a választ. Próbálom, köszönöm!

Zsolesz14 2017.01.11. 10:02:49

Hali! Engem az érdekelne, hogy miként tudom szabályozni, hogy mikor kerüljenek a menüpontok új sorba. Jelenleg 7 menüpontot csináltam és az utolsó új sorba kerül és emiatt furán néz ki. Igen ám, de ha törlöm az utolsó menüpontot, ami új sorba van, akkor az utolsó előtti és az azelőtti is új sorba kerül, emiatt még hülyébben néz ki a dolog.

Zsolesz14 2017.01.11. 10:52:32

@Zsolesz14: Kiegészítés: az új sorban furán néznek ki dolgok a Simple White sablonnál jönnek csak elő, a többi sablon jól kezel akár 8 menüpontot is. A We Love Colors sablon viszont az új menüsort jobboldalra igazítja. Jobb lenne ha középre igazítaná.

dr0 2017.01.16. 13:59:51

@Zsolesz14: Szia, Végül melyik sablont fogod véglegesen használni? Ha tartósan megmaradsz annál amelyik nehezen boldogul a sok menüponttal, akkor arra ránézünk szívesen.

Zsolesz14 2017.01.16. 14:49:33

@dr0: Szia! A Simple White-ot terveztem használni. Most azt csináltam, hogy végigpróbáltam az összes állítható betűtípust a sablon szerkesztésnél és találtam egyet, amelynél nem tesz akár 8 menüpontból egyet sem új sorba. A többi betűtípusnál viszont új sorba rakja és aztán nem is látszanak rendesen.

dr0 2017.01.16. 15:35:32

@Zsolesz14: Igen értem, az lesz a gond szerintem, hogy ahová a menüket pakolja az oldal ott van egy fix szélesség amin ha túlnyúlik a menük hossza akkor azt csak új sorba töréssel tudja orvosolni a rendszer. A kisebb betűtípus lehet megoldás, illetve ez a fix szélesség másik sablonnál vélhetőleg nagyobb, vagy a sablon használ más alapértelmezett betűtípust ezért oda jobban kifér.

Zsolesz14 2017.01.16. 15:45:55

@dr0: Értem és nem panaszkodásból (mivel tulajdonképpen megoldódott a problémám, nekem mindegy a betűtípus), ezt csak bugreportként mondom. A Simple White-nál az a baj, hogy az új sorba pakolt menüpontok nem látszanak rendesen és kitolják a felső sort is. Mintha nem lenne magasságban elég nagy az a rész ahová a menüpontok kerülhetnek. Más sablonban nem láttam ilyen problémát.
Még az érdekelne, hogy hol tudom beállítani, hogy merre igazodjanak a menüpontok? A Simple White-nál pl. balra igazodnak és az nem néz ki valami jól ha a felső sorban van 6 menüpont, az alsóban meg kettő.

dr0 2017.01.19. 16:42:07

@Zsolesz14: Az lesz a gond ezzel, hogy a SimpleWhite sablon nem teljesen kezeli jól a többsorba tört menüket, hamarosan javítunk majd rajta, addig viszont érdeme lenne olyan sablont választanod amelynek nincs ezzel gondja.

szitofa 2017.02.21. 11:45:15

Szép napot!
Több menüt tudok csinálni, vagy a 8 a maximum. Olvastam, hogy almenükre nincs lehetőség.
Választ előre is köszönöm.

dr0 2017.02.22. 17:41:03

@szitofa: Szia, 8 a maximum igen és almenüket valóban nem lehet.

Zsolesz14 2017.03.12. 10:43:55

@dr0: Azt esetleg kérhetném, hogy ha a javítás megtörténik, akkor valami módon jelezzétek azt?

dr0 2017.03.14. 13:42:21

@Zsolesz14: Szia igen, itt fogom jelezni.

dr0 2017.03.14. 14:48:39

@Zsolesz14: Szia, Hamarosan elkészülünk vele. A megoldás az lett, hogy a te blogod esetében kap a menü mögötti sáv egy auto height-et amitől mindegy mekkora betűtípust használsz a menüpontoknál igazodni fog hozzá a sáv, illetve ha új sorba kerül egy menüpont akkor az center lesz. Fontos, hogy ez csak a Simple White sablon esetében lesz így és csak neked. Ha sablont váltasz akkor ezek a beállítások elvesznek, tehát ha visszatérnél a Simple White-hoz akkor ezeket újra be kell állítanunk. Megoldás lehet ha a sablonszerkesztőben csinálsz egy mentést az általunk meghekkelt sablonról, akkor sablon váltás után is vissza tudod tölteni ezt a módosított állapotot.

Zsolesz14 2017.03.14. 16:25:40

@dr0: Szia! Köszönöm szépen a segítséget, pont ilyenre gondoltam :) Úgy vettem észre a módszer hátránya az lett, hogy ha legörgetek, akkor nem jön az oldallal a felső menüsor, de ez semmiség, jó lesz így.

dr0 2017.03.16. 13:18:18

@Zsolesz14: Annyi hogy ha betűméretet változtatnál vagy levennél hozzáadnál tartalmat, akkor lehetnek elcsúszások és akkor lehet majd újra írnod kell nekünk.

KittiKém · http://blog.hu/user/1114852 2017.04.01. 11:00:58

Sziasztok!Nekem az lenne a kérdésem, hogy, hogyan oldható meg, amikor egy kategóriát szeretnék létrehozni, hogy Tag/Rovatra kattintottam és elkezdem gépelni a blogbejegyzés címét, akkor nem jelenít meg semmit. Valamint nem tudok egy Tag/Rovat részhez több bejegyzést "belinkelni" pontosan ezért. (Ha már elhangzott a válasz, akkor bocsánat a kérdésért, de nagy segítség lenne a megválaszolása)

.laura 2017.11.02. 18:43:39

Szia! Ha azt szeretném, hogy mondjuk a menüpont alatt a legfrissebb bejegyzés legyen, akkor mit kell tennem, vagy ezt meg lehet egyáltalán oldani?

blknght 2017.11.04. 15:57:34

@.laura: hello, megpróbálhatod, hogy minden bejegyzésedre raksz egy adott címkét és arra a cimkére (tag-re) hozod létre a menüpontot.

Szösszenektek 2017.11.19. 11:52:21

Sziasztok!
Mit kell tennem akkor, ha megcsinálok mindent ahogy írjátok, viszont mégsem lesz elérhető a bejegyzés az adott rovatban, holott egyezik a címke?
Köszönöm a segítséget előre is!

blknght 2017.11.19. 16:44:28

@Szösszenektek: szia, jónak tűnik minden, kérlek ha még mindig fenn áll a hiba, írj ide le mindent részletesen: support@inda.hu

Szösszenektek 2017.11.19. 19:21:11

@blknght: megoldottam azóta, más címkével. Arra jöttem rá, hogy az írásjel volt a gond. Jól sejtem és írásjelet (egészen pontosan and (&) jelet nem tudok címkébe tenni? :)

Jet_Pack 2017.11.21. 17:01:29

@Szösszenektek: Speciális karaktert nem érdemes címkézni ez így igaz. :) Legközelebb nyugodtan írj a support@blog.hu címre ők tudnak érdemben segíteni.

Pampkinella 2017.11.26. 19:38:31

Sziasztok! Csak nagyon türelmes ember segítségét kérem. :-) Elolvastam. Követtem. Meg is jelent a 4 menüpontom, de nem az került alá, amire számítottam....Újra kezdtem, asszem teljesen belezavarodtam. Leggyakrabban Kubáról, a Salsáról, a családomról és az élet dolgairól írok. Ezeket a menüpontokat szerettem volna a blogomon a felső sávban látni. És aztán ha erre kattintanak, megjelennének az ehhez kapcsolódó írásaim.....Valamit biztos összekevertem.....Ezek az állandó oldalak...?

blknght 2017.11.27. 16:48:04

@Pampkinella: Szia, igen vagy egy kis kavar ahogy nézem :) Az állandó oldal az egy fix nem változó dolog, az általad leírtak alapján nem erre van szükséged. Amit javaslok hogy például ha Slasáról írsz akkor az adott bejegyzésnek adj egy salsa címkét. Eztán a tartalom fülön a salsa mellett válaszd ki a tag/rovat-ot a legördülő menüből, majd a mezőbe írd be , hogy salsa. Ekkor minden olyan cikk megjelenik majd azon az oldalon aminek van salsa címkéje. Remélem ez segít.

Pampkinella 2017.11.27. 22:25:49

@blknght: Nagyon köszönöm a segítséged! :-) Így már remélem menni fog!

zsöszö 2018.06.06. 13:21:06

sziasztok!

olyat tudok-e valahogy csinálni, hogy egy adott posztom csak egy adott menüpontban legyen kiemelten mindig az első helyen (mint a menüpont egyfajta bemutatása)?

illetve azt vajon jól gondolom, hogy állandó oldalon csak 1 posztra van lehetőség, több poszt nem tud kerülni, ugye?

köszönöm!

Jet_Pack 2018.06.19. 01:36:43

@zsöszö: Szia! Úgy megtudod csinálni, hogy a menühöz tartozó taget csak ahhoz a poszthoz használod máshoz nem, így abban a menüben csak azaz egy poszt lesz ott. Több állandó oldalt is létre tudsz hozni. Kérlek írj ide ők tudnak érdemben segíteni minden blog.hu érintő témában: support@blog.hu

Mohácsi Zoltán · https://mohabacsi-olvas.blog.hu 2018.07.18. 21:58:11

Sziasztok!
Létrehoztam a maximális menüpontot. Az egyiket megvriáltam, három szóból állt a menü. Kipróáltam, működött, de kicsit később már nem tölti az ehhez tartozó oldalt. Nincs semmi hibaüzenet, csak a fehér lapot látom.
A blog neve: mohabacsi-olvas.blog.hu
A menüpont: Vallás, filozófia, ezotéria

Mit kell tennem, hogy láthatóvá legyen?
Kösönöm szépen a sagítséget

Anyasütireceptek 2019.02.12. 10:39:51

Segítségre lenne szükségem. Egy receptes blogot szeretnék csinálni. Amiben külön menüpontok alá tenném a recepteket. Lenne 5 főmenü a használt alapanyag alapján: pl. kenyér liszt, palacsinta liszt... illetve a későbbiekben szeretném valahogy csoportosítani is. pl. reggeli, ebéd, desszert. Hogyan csináljam? Menüpontokat hoztam már létre. De nem tudom hogyan tudnék bele írni új posztokat. Pl. lenne 1 poszt az alapanyagról. és alá raknám a recepteket sorban.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2019.07.30. 11:58:34

Én a ddkektura.blog.hu oldalhoz szeretném Tag-ként felvinni a dél-dunántúli kéktúra szakaszait. De a szerkesztőben csak 8 hely van, nekem meg 11 túraszakaszom van. Ezt hogy lehet megoldani?

Jet_Pack 2019.07.31. 16:56:05

@fovarosi.blog.hu: Szia! Kérlek írj ide ők tudnak érdemben segíteni. support@blog.hu

szentjeink.hu 2020.10.05. 21:04:58

Hogyan lehet megváltoztatni a menüpontok SORRENDJÉT?

TrueFood 2020.10.06. 11:17:20

@szentjeink.hu: Szia, ha szolgáltatással kapcsolatban van kérdésed, vagy hibát jelentenél, a support@blog.hu email címen megteheted, ott fognak tudni érdemben segíteni.

F1rka 2020.12.31. 16:07:10

Sziasztok!
Beírom a menüpont nevét. Ez ok.
Kiválasztom hogy Tag/Rovat. Ez is ok.
Majd a "ha Tag/Rovatot választottad, akkor csak kezd el gépelni a címke vagy a rovat nevét és automatikusan meg fog jelenni egy lista azokról, amelyek léteznek és megfelelnek a beírt szövegrészletnek. Egérrel válaszd ki amelyikre szükséged van és kész is" alapján elkezdem beírni a poszt címét és semmi.

mindennapra1film 2021.02.07. 20:36:57

Nálam csak 8 menüpont jelenik meg, hogyan tudok hozzáadni többet?
Sehol sincs hozzáadás gomb

TrueFood 2021.02.08. 15:05:02

@mindennapra1film: Nyolc menüpont a maximum, ennél többet nem tudsz létrehozni gyári sablonban. Ha nagyon szeretnél többet, akkor le kell másolnod a sablont és kézzel, saját magadnak kell módosítani a CSS-t. Ha ezt teszed, a kattintható szerkesztőfelületet már nem fogod tudni használni később.
süti beállítások módosítása