Blog.hu segítség

Túl hosszú a poszt? Milyen hosszú lehet?

Egy-egy poszt terjedelme egészen pontosan 65535 karakter lehet. Ez nem azt jelenti, hogy pontosan ennyi betűt írhatsz be egy posztba, mert nem ennyire egyértelmű a dolog.

Amennyiben sok szöveget, sokféle formázással (és egyéb elemekkel, például felsorolás, behúzások, stb...) írsz egy posztba, te hiába látod úgy, hogy csak pár betű, a mögötte lévő HTML-ben sokkal több karakter van.

Lássunk egy egyszerű példát, itt egy felsorolás:

  • kutya
  • cica
  • madár

Ez 14 betű, igaz? Nézzük meg, hogy milyen HTML-t generált a fenti felsorolás:

<ul>
<li>kutya</li>
<li>cica</li>
<li>madár</li>
</ul>

Nos, ez mindjárt nem 14, hanem mindjárt 50 karakter. Ezért, nem lehet egyértelműen meghatározni, hogy egy poszt milyen hosszú lehet (a látható rész).

És egy személyes véleményt is hozzáfűznék: A hosszú posztokat nagyon kevés látogató szereti, a többség - ha hosszú a poszt - inkább csak átfutja, vagy el sem olvassa, próbáld meg az ilyen hosszú posztokat külön-külön posztban feltölteni, mintha könyvet írnál, külön fejezetekben. :)

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://segitseg.blog.hu/api/trackback/id/tr487408888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.29. 12:02:36

Technikailag honnan ez a 64K-s limit? Adatbázis korlát? Valami egyéb?

Minnesota 2015.06.16. 21:47:32

Mentéskor eltűnik a poszt szövege. Ha rövid, akkor is.

Barna Ági 2015.08.30. 09:52:49

Sziasztok, hogyan tudom az állandó oldalamat élesíteni, aktiválni? Egy már van, azzal nem volt semmi baj, de lenne még egy, és nem látom sehol, hova kéne kattintanom... :-( Vagy csak egy állandó oldalt lehet létrehozni? Köszi a segítséget.

Barna Ági 2015.08.30. 09:54:19

@Minnesota: Ilyen problémám nekem is volt. Nem lehet, hogy máshonnan másolsz be szöveget, vagy képeket? Nem ekkor jelent meg ugyanez a probléma, és én is itt valahol kaptam ezt a tippet. :-)

polgarz . 2015.08.31. 10:32:47

Szia!
Az állandó oldalad egyből éles, ha létrehozod, és nem jelenik meg a poszt folyamodban, így közvetlenül nem tudod elérni. Ha raksz egy "állandó oldalak" oldaldobozt az oldaldobozok közé, akkor ott látszik egy listában, illetve létre tudsz hozni az oldalakhoz menüpontokat, amire segítséget szintén itt találsz ezen a blogon :)

Del Tomino 2015.12.04. 23:43:18

Bárcsak ilyen egyszerűen működne, mint ahogy itt leírják. Sajnos nagyon megbízhatatlan a a felület, ugyanis, többször előfordult, hogy egy meglévő piszkozatot kibővítve, mentéskor a meglévő terjedelemből is kitörölt, nem óriási pluszmunkát okozva ezzel. Remélhetőleg rövidesen elhárítják az ilyen és ehhez hasonló problémákat, mert ez így elég amatőr.

Del Tomino 2015.12.04. 23:44:20

Bárcsak ilyen egyszerűen működne, mint ahogy itt leírják. Sajnos nagyon megbízhatatlan a a felület, ugyanis, többször előfordult, hogy egy meglévő piszkozatot kibővítve, mentéskor a meglévő terjedelemből is kitörölt, óriási pluszmunkát okozva ezzel. Remélhetőleg rövidesen elhárítják az ilyen és ehhez hasonló problémákat, mert ez így elég amatőr.

Ferriviarius 2017.01.05. 02:20:43

A 41–60. pontból az 57–60.-at kétszer vittem be, a második esetben már lépésenként mentettem, pakoltam ki vágólapra, és ellenőriztem az előnézetet is végén.
Ennek ellenére ismét levágta a végét.
Én hülye nem mentettem le ennek ellenére külön magamnak, így a kétszer fél óra kuka, egy linket meg végképp nem tudok újra előguglizni, szumma másfél.
Persze ebben a Súgóban a karakterszám és a maximális kifejezésekre nem jött semmi.
De most már tudom, hogy a html-szemét elveszi a kvótát a tartalomtól.
pangea.blog.hu/2017/01/04/a_terkepmu_es_ami_mogotte_van_az_v_vi_fordulo_megfejtesei

dr0 2017.01.05. 18:02:41

@Ferriviarius: Szia, Igen ez a helyzet. Bocs a kellemetlenségekért.

Okulare 2017.10.25. 21:12:26

És van-e valahol egy számláló, amit figyelni lehet, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés, ha begépeltem egy bekezdést és mentéskor elveszik a karakter limit miatt? Most a html kódot kikopiztam egy Word-be és ott látom a karakterszámot, de ez azért nem egy kényelmes megoldás. Most látom, hogy itt a hozzászólás alatt is számolja a visszalévő karaktert. Nem lehet ezt megoldani a posztok szerkesztésénél is?

Jet_Pack 2017.10.26. 19:00:09

@Okulare: Szia! A bejegyzés editorban nem tudsz végtelen hosszúságú bejegyzést elhelyezni. A maximum karakterszám valahol 65000 karakter könyékén van amibe beletartoznak azok a html elemek is, amik akkor keletkeznek amikor képet illesztesz be a bejegyzésbe.
Ha sok a kép egy bejegyzésben akkor ezt a limitet elég könnyen ellehet érni.
Javaslom, hogy ha hosszú a poszt akkor azt inkább két bejegyzésben publikáld, illetve mindenképpen egy külső szövegszerkesztővel szerkeszd annak érdekében, hogy ha esetleg eltűnne a poszt akkor azt ne kelljen újra megírnod.
Ha túl hosszú a poszt akkor elküldi a rendszer emailben a tartalmat.
Ezeket az emaileket megszoktad kapni vagy ezeket egyáltalán nem küld el neked a rendszer?

Okulare 2017.10.27. 20:54:41

Köszi a választ. Eddig egyszer fordult ilyen elő, akkor nem kaptam e-mail-t csak egy mentésnél tapasztaltam, hogy eltűnt a vége a bejegyzésnek. Ekkor olvastam utána a 65000-es limitnek. Azóta, ha már "érzem" hogy túl sok lehet a karakter, akkor nagyon sűrűn, szinte bekezdésenként mentek. A Word-ös megoldás nemrég jutott eszembe. De lényegesen elegánsabb lenne, ha ezt automatikusan számolná a rendszer. Azt elfogadom, hogy a html kód miatt vannak rejtett karakterek, amik beleszámítanak az össz. karakterszámba. És így nehezen követhető, mert sok mindentől függ, de legalább mondjuk 60.000-nél felugorhatna egy ablak hogy figyelmeztessen a közelgő limitre. Nade mindegy is, mert ez nem olyan kardinális probléma.

prosequor · http://www.vallalkozas-okosan.blog.hu 2018.07.19. 01:06:22

Az a 64.000 a gyakorlatban jó lesz olyan max. 40.000 nek is. Megoldás?

Trójai Csaló 2018.11.26. 20:09:56

Hali.
Lehet hogy én vagyok a láma, de a formázás opciók közül valahogy semmi sem úgy működik, amire számítok.
Konkrétan: balra rendezve az egész szöveg, ez megvan, bekezdés az egész, itt már lehet hogy elrontom, de hogy sortöréssel gyakorlatilag egy sornyi sáv legyen két bekezdés közt, az már érthetetlen.
A behúzás növelése még inkább: az egész bekezdést behúzza.
Új vagyok úgy általában is a blogolásban, szövegszerkesztőkön nőttem fel, valószínű, hogy csak simán nem értem mit csinálok rosszul, de kimondottan fontos lenne a tartalom szempontjából, hogy pontosan úgy legyen formázva / tördelve a szöveg, ahogy azt a google doksiban összeraktam (ja, ha beillesztek "formázás nélkül" akkor is összekócolja a rendszer a szöveget).

Szilvió 2019.01.19. 16:09:28

@Okulare: Nagyon támogatnék egy ilyen ablak dolgot. Most először írtam túl hosszú bejegyzést, viszont percek választanak el attól, hogy hagyjam az egészet a fenébe, mert már mindent is töröltem. :D

Jet_Pack 2019.01.19. 18:23:41

@Trójai Csaló: Szia! Azt javasolom, hogy ha bármilyen szöveget másolsz akkor mielőtt a blog.hu szerkesztő felületre bemásolod nyitsz egy jegyzettömböt és oda másolod az adott szöveget aztán a jegyzettömbből másolod a blog szerkesztő felületére, így biztosan nem lesznek nem várt dolgok a szövegben. (ez törli az összes CSS/HTML kódot a szövegből és megelőzi ezeket a problémákat + nem kell a HTML kódok között se keresgélni utólag)
Ha bármilyen egyéb kérdésed merülne fel kérlek írj ide ők tudnak érdemben segíteni. support@blog.hu
süti beállítások módosítása