Blog.hu segítség

Képek igazítása

Már a képek beszúrásakor vagy utólag is tudjátok igazítani a posztba szúrt képeket. Háromféle opció közül választhattok:

  • Jobbra igazítva, szöveggel körbefolyatva
  • Balra igazítva, szöveggel körbefolyatva
  • Középre rendezve, körbeszöveg nélkül

A régi rendszerben külön választhattad a kép igazítását és külön eldönthetted, hogy körbeszöveggel, vagy anélkül legyen. Az új adminrendszerben a leggyakoribb felhasználásnak adtunk zöld utat, ezért egyszerűbben, egy gombnyomással rendezheted a képet, viszont így elveszett a balra vagy jobbra rendezett képek körbeszöveg nélküli verziója.
Tipp: használd az entert és hozz létre üres sorokat a kép mellett

1. Még a kép kiválasztásánál, a beillesztés előtt meg tudjátok adni, hogy merre legyen igazítva a kép:

Azonban, ha elfelejtetted ezt beállítani, akkor megtehet még a menüsoron található ikonokra kattintva is:

További hasznos bejegyzések a témában:

Kép beszúrása a blog.hu-ra töltött képek közül
Kép beszúrása külső URL-ről 

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://segitseg.blog.hu/api/trackback/id/tr594284675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cadix · http://www.blog.hu 2012.04.16. 15:39:10

@Bombadil Toma: Szia, pont úgy, ahogy régiben. Ez nem admin függő dolog. Chromeban sosem lehetett, emrt az nem támogatja és ez nem a mi hibánk, firefox-szal pedig tudod.

@2PacDew: Szúrd be a képet, utána kattints a képre, ezzel kijelölöd azt, majd nyomd meg a linkbeszúrás ikont.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.04.16. 18:31:45

@cadix: eddig is chrome-ot használtam, és az új felületet is használtam pár hónapja és akkor a jobb egérgombbal a képre kattintva felajánlotta az átméretezést is nem csak a pozicionálást meg a linkelést.
ki fogom próbálni IE-en is, köszi...

2PacDew 2012.04.18. 10:29:23

@cadix: Eddig is ezt csináltam és mikor rámegyek a beszúrásra utána eltűnik a beszúrni kívánt link. Lehet, hogy az a baj, hogy én is Chrome-ot használok???

cadix · http://www.blog.hu 2012.04.18. 10:45:00

@2PacDew: Nem, biztosan működik Chrome-mal is, én is azt használok. Itt egy videó, hogy hogyan kell: screencast.com/t/55W8Y5BsRK

cadix · http://www.blog.hu 2012.04.18. 10:48:07

@Bombadil Toma: Áhh, félreértettelek. Jogos! Jobb klikk menüből valóban eltűnt, mert az még a korábbi képkezelőhöz volt, még a héten megjelenik ott újra. Thx!

2PacDew 2012.04.18. 11:42:42

@cadix: A videó alapján, már sikerült megcsinálnom a problémámat! Köszönöm! :)

cadix · http://www.blog.hu 2012.04.18. 12:10:34

@2PacDew: Remek! Én azért hálás lennék ha leírnád, hogy te hogy csináltad, miért nem ment, mert nekünk ez segít használhatóbb felületeket készíteni.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.04.18. 15:41:07

@cadix: jól van, köszi, már kezdtem azt hinni, én vagyok a hülye vagy csak álmodtam, hogy jobbklikkel lehetett állítani:)) de ezek szerint ti mókoltatok vele... jó hogy visszakerül!:)

2PacDew 2012.04.20. 23:31:05

@cadix: a hétvégén küldök egy videót róla.

Szomjas Gödény · http://szomjasgodeny.hu/ 2012.04.22. 20:15:03

Nem igazán működik a "nyomjál sok entert" kőkorszaki módszere,
egyszerűen nem jelennek meg a beszúrt sorok...

Faluvégi Balázs 2012.04.26. 11:23:39

Gödény jól mondja. Még rosszabb, hogy az admin ablakban másként látszik a kép melletti tördelés, mint az előnézetben, és megint másként, mint az éles verzióban, bár az utóbbi kettő között már csak 1-2 sor a különbség.

Továbbá az új verzióban nem lehet beállítani a publikálás időpontját. Ha a régiben átállítom, és az újban változtatok bármit, akkor visszaáll a régi időpont.

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2012.04.26. 11:30:10

@Szomjas Gödény: @Faluvégi Balázs: sziasztok,
rajta vagyunk a problémán, igyekszünk minnél elöbb megoldani!

Szomjas Gödény · http://szomjasgodeny.hu/ 2012.04.27. 00:40:02

@pcdevil: Köszi!

Az lett végül a megoldás, hogy középre igazítottam a képeket, így egyszerűbben kijött a "Mi lehet a kép alján, válasz a hajtás után" típusú poszt.

(Íme, a kreatív megfejtés... előtt van a hajtás, és ugye kellett, hogy ne csússzanak fel a sorok a képek mellé körbefolyatva.)

alkoholista.blog.hu/2012/04/23/posztmodern_es_borvacsora

OFF
Igazából nekem az a kérdés jobban fáj, hogy eltűnt az apróbetűs stílus a legördülő menüből. Pedig igény az lenne rá, azzal írom a diszkléjmereket, a képek & idézetek forrásait, ilyesmik. Most vagy váltok a régi adminra, vagy forráskódból kattogok hozzá.
ON

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.04.27. 08:34:51

korábban én is sokat panaszkodtam a fentire, most a hivatalos "segítség" blogban a "nyomjál sok entert" olvasni mint webfejlesztői javaslatot... Megdöbbent, bocsánat - korábban is kérdeztem, és nem értem, hogy HA a rendszer preferál egy megoldást (tegye), az miért jelenti azt hogy más megoldások ("körbeszöveg nélkül" és állítható jobbra-balra) eltűnnek? Ez nem egyértelmű romlás, szegényedés? Probléma lenne-e ha visszakerülne, milyen munkamennyiséget igényelne? (jól látszik hogy messze nem az én egyedüli fájdalmam (a korábbi szétesett posztjaimról most nem beszélve).

Más: (szintén sokszor feltett kérdés): a régi admin szerkesztői fejlécében amikor a "segítség" blogra mondja hogy küld, akkor MIÉRT a "szevasztok" blogra visz mégis? Melyik mire való?.. miért van kettő?... Hol és hogy érdemes kérdezni?

Az apróbetűs eltűnés fájdalmához is csatlakozom.

cadix · http://www.blog.hu 2012.04.27. 12:29:17

@mB: Nem preferál egy megoldást, hanem pontosan körülír. CSAK így lehet képet rendezni. Azért csak így, mert már nem csak asztali monitoron, hanem mobil/tablet/tv képernyőkön is kutluráltan kell megjelenítenünk egy posztot. Attól lesz kulturált, hogy egy kép nem 17 féleképpen lehet a szövegben, hanem 3 féleképpen. És igen, ehhez ragaszkodunk. Érdemes megnézni a világ szinte bármely internetes kiadványát. Soha, sehol nem rendeznek jobbra/balra képet körbeszövegnélkül. Oka van, az az oka, hogy esztétikus. Részünkről ez egy lezárt kérdés.

Mindkét blogon lehet kérdezni.

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2012.04.27. 12:53:06

@mB: és miért igényled, hogy ez így működjön? ha a kép mellett nincs szöveg, akkor esztétikusan csak középrerendezve tudom elképzelni, máshogy nincs is értelme beszúrni képet.
nekem nagyon fura amit kérsz:(

ha szeretnéd, bármikor kiegészítheted a sablonodat, hogy mégis így működjön az oldalad, ahogy te szeretnéd. ekkor természetesen a HTML kódot kell megváltoztatni a poszt írásnál, hogy minden rendben legyen.
ennek megcsinálásában - ha igényled - segédkezek is.

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.04.27. 19:53:57

@cadix: tudom, körülír - egy megszüntet egy másikat, ami VOLT, azaz nem én találtam ki mint igény, Ti biztosítottátok éveken át. A számba adhatod, hogy "17-féleképpen", de nem mondtam: egy, azaz EGY darab lehetőségről megy a beszéd csupán - illetve annak a megszűnéséről. Építész vagyok, hallgatóim tipográfiát tanulnak épp a MOMÉn, ha akarod összeszedhetnék példákat mindenre - de nem fogok. A szerkezetnek nem esztétizálni (a felhasználó helyett), de lehetőségeket kéne biztosítani: eddig volt, most nincs. Sokan sajnáljuk - annak ellenére, hogy (állítólag) sokaknak így kényelmesebb. Biztosan - én CSAK panaszt olvastam eddig a dologgal kapcsolatban.. ;-)

A másik kérdés sem az volt hogy hol lehet kérdezni, hanem hogy hol érdemes (nagyon nagyon sok az elmaradt válasz - az elmúlt honlapok tapasztalata), miért van kettő - és miért irányít a "segítség" blog linkje a "szevasztok"-ra?... (nem egyedül engem zavart meg) Nem kéne javítani?...

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.04.27. 19:59:49

@pcdevil: nagyon köszönöm ha segítenél - évekig VOLT egy lehetőség, arra állt rá vagy 5 blogom, szeretném ha maradna (tényleg nem én találtam ki - ez VOLT az alap. De használtam Drupal és Wordpress blogot is, ott is létezik ez, gond nélkül. Arról is tudnék beszélni hogy szép vagy nem szép - de nem ez a lényeg: VOLT valami, sokaknak jó volt, klassz lenne használni, klassz lenne hogy HA marginális is, ne szűnjön meg nyomtalanul).

Ha betehető volna valami a sablonomba ami visszahozná a "körbeszöveg nélkül" dolgot jobbra-balra IS tehetően, egymás mellé pakolhatóan (ahogy VOLT), azt nagyon nagyon megköszönném! (Sajnos a bel-dolgokban analfabéta vagyok, így szeretnék aprólékos leírást kérni.. :-) Hova írjak, pontosan mit? Köszönöm!!).

(Korábban olyat is tudtam csinálni egy pillanat alatt, hogy egymás mellett volt 4-5 kép, mindegyik link, csodásan működve - mint itt:

frankzappa.blog.hu/2010/12/25/you_can_t_do_that_on_stage_sorozat

Ez az adminfejlesztésnél elszált, ugye, kínkeservvel, enterekkel, 10-15-szöri próbálkozással tudtam valami hasonlót visszaállítani.

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.04.27. 20:09:23

@pcdevil: azért egy példát mondok: mostanában folyamatos gond, hogy valami miatt nagyon nagy mennyiségű 440 pixel széles képem van, amiket a blogra felteszek és fogok tenni. A posztjaim sokéve balra zártak, a 440-es kép meg nem tölti ki a 480-as hasábszélességet. NAGYON szeretném balra zárni, és a maradék 40 pixelre NEM tenni szöveget - így minden balra lenne zárva, szép lenne. De nem lehet...

amúgy az indexen egy ugyanilyen eset (jobbra fent - ha még ott van a kép):

index.hu/kulfold/usa/feher_haz/

Mormon, gazdag, Romney címmel. Balra rendezve - mint MINDEN a jobboldali sávben.

Levi/BudapestScenes · http://www.facebook.com/budapestscenes 2012.04.29. 23:07:28

Srácok,

előbb írtam kérdést a FB-os oldalatokra, most láttam meg ezt a posztot. Ugyanaz a problémám, mint Bombadil Tomának: eddig Chrome-ban át tudtam méretezni a képeket régi és új adminfelülettel is egy sima jobbklikk-kel, most egyikben sem. (IE-ben is kipróbáltam, szintén semmi eredmény).

Kérdésem:
1.: Mikor lesz frissítés, hogy Chrome-ban újra át lehessen méretezni?
2. Firefox-ban működik az átméretezés? Semmi kedvem egy újabb böngészőt feltenni persze, de ha muszáj...

Kösz!

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2012.04.30. 19:32:29

@mB: ha megfigyeled, a Drupal és a WordPress egy-egy CMS rendszer, mi pedig egy blogszolgáltató vagyunk.
A kettő közötti különbség abban rejlik, hogy míg ott (tekintve hogy eleve open-source projektekről van szó) az a cél, hogy minnél több lehetőség legyen, hogy mindenki kedvére buherálhassa, addig itt nálunk a legkevesebb beállítás, a legletisztultabb megjelenés, és természetesen a tömegek kiszolgálása a cél, hogy számukra minnél kényelmesebb legyen a poszt szerkesztés.
Azt pedig csak futólag említem meg, hogy 5 év az internet-iparban nagy idő, nagyon nagy idő, azalatt az egész világ fordul ki a sarkából;)

A "sokaknak jó volt" részt enyhén ferdítésnek vélem, mert szilárd meggyőződésem, hogy nagyon kevesen használják így, ahogy te.

A sablonproblémával írj kérlek a support@blog.hu címre, pontos leírással. Ígérem kezelésbe veszem a dolgot, megoldjuk, hogy a blogjaidon úgy jelenjenek meg a tartalmak, ahogy eddig voltak:)

@Levi/BudapestScenes: Rajta vagyunk!
Bár nem akarlak untatni a részletekkel, de a lényeg, hogy a hiba nem nálunk van, hanem a Chromeban (illetve a Webkitben, ami így mind Safarira, mind Chromera kihat), és ott ezért nem működik az átméretezés.

Firefoxban tökéletesen működik már a 4.0 -ás verzió óta! Én ezt a böngészőt használom;) (A fejlesztés során pedig ennek működését vettük alapul.)

De ígérem, nem sokára már Chromeban is lesz átméretezés a Blog.hu berkeiben belül:)

Levi/BudapestScenes · http://www.facebook.com/budapestscenes 2012.05.01. 00:52:58

@pcdevil: Okker, köszi! Tegnap végül fogtam magam, átméreteztem inkább az összes képet 450 pixeles szélességbe és feltöltöttem őket, egyszerűbb is elintézni így egy paranccsal, mint egyenként pöcsölni velük:D

Hajrá, köszi!

2PacDew 2012.05.03. 13:14:34

@cadix: Mondtad, hogy írjam le, hogy hogyan oldottam meg a problémámat. Itt van a megoldásom rá:
szugyi.blog.hu/2012/05/03/blog_hu_951#more4486196

cadix · http://www.blog.hu 2012.05.03. 13:19:47

@2PacDew: Ejj, ez egy büdös nagy hiba! ASAP javítjuk! Köszi!

2PacDew 2012.05.03. 13:32:12

@cadix:
Nincs mit. Örülök ha segíthettem!!

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2012.05.19. 23:17:05

Mindenkinek: ha beszúrsz egy képet, és átmész forráskód nézetbe, akkor ott nagyon könnyű átméretezni. Mondjuk 500 pixel szélességűvé akarod, akkor az img-vel kezdődő részhez az alt="" környékére be kell szúrni egy ilyet: width="500" (szóközzel elválasztva a többitől).

cadix · http://www.blog.hu 2012.05.19. 23:30:55

@bikmakk: mondok még jobbat, illetve mutatom: screencast.com/t/CsW3l1i5A9S

A fícsör működni fog Chrome/Safari alatt is, elkészült, csak még nem élesítettük.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2012.05.19. 23:59:51

@cadix: király, de tudni fogja azt is, hogy ha én pont 434 pixel szélességben szeretném?

Más: ha egy kép alatt Shift+Enterrel új sort kezdek (forráskódban ez egy <br> törés), akkor a régi admin felületben a szerk-ablakban jól jelenik meg a képaláírás, a posztban viszont elszaródik (túl nagy lesz a hézag). Az új admin felületben ez most elvileg megint jól működik a posztban is. Szeretném, ha ez így maradna.

stefipeti · http://kozhir.blog.hu 2012.05.28. 18:31:32

Hali! Egy technikai kérdés. Lightboxos galériát van módom kreálni?

OtthonKommandó 2012.05.29. 09:01:30

Szia! S.O.S. Sehol nem találom az új felületen, amikor képeket szeretnék feltölteni, hol tudok létrehozni új mappát? Ez nekem elengedhetetlen, mert nagyon sok képet töltök fel. köszi

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2012.05.29. 10:20:26

@OtthonKommandó: ha még nincs, hozd létre a régi felületen. biztos lesz majd hamarosan

cadix · http://www.blog.hu 2012.05.29. 10:59:41

@OtthonKommandó: @L.A.: Tudsz létrehozni új mappát, idézek:

"Új mappa létrehozása: kattintsatok annak a mappának a nevére jobb egér gombbal, amelyben létre szeretnétek hozni egy újat, majd adjátok meg annak nevét. Pár jó tanács: ne használjatok ékezetes és szóközös mappa neveket és erre a feltöltött fájloknál is figyeljetek"

segitseg.blog.hu/2012/03/05/kep_beillesztese_bejegyzesbe_1

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2012.05.29. 11:02:33

@cadix: király! hogy mik vannak!? XXI. század!

OtthonKommandó 2012.05.29. 11:04:32

@cadix: Köszönöm! közben megtaláltam, csak ez a jobb egér gomb használat még kicsit idegen nekem :)
Aminek örülök: hogy már nem csak egyesével lehet a képeket feltölteni, aminek viszont nem, hogy a képek sorrendje önkényes, nem abc szerinti. Tehát hiába számozom be, ahogy majd szeretném betenni a blogba, a mappában össze-vissza jelennek meg.

cadix · http://www.blog.hu 2012.05.29. 11:08:43

@OtthonKommandó: Ha listanézetet használsz, akkor ABC sorrend van, ha előnézeti képeset, akkor a legfrissebb feltöltés van legelől. Azért ez nem önkényes :)

OtthonKommandó 2012.05.29. 11:10:32

@cadix: ahh, oké! én csak előnézeti képesben jártam. köszi :)

Tökölyi Zsolt (törölt) 2012.06.03. 14:46:48

hogyan lehet a képet a szöveggel körbefuttatni? sehogy sem jövök rá...

shesso 2012.06.03. 19:25:11

Sziasztok! Itt írok, mert a supporton egy hete nem válaszol senki...
A gondom az, hogy ha beillesztek egy képet, ami alá szöveget szeretnék tenni, és ezt jó primitív enternyomogatással meg is oldom, firefoxban gyönyörűen ott van alatta a szöveg, de ha chrome-ban nézem, össze van csúszva az egész (szöveg félig a kép mellett). Ha kijavítom (még több enter), akkor meg firefoxban néz ki f*sul, mert lyuk tátong a kép és a szöveg közt. Mi a megoldás?

apogany 2012.06.04. 17:03:45

@shesso: egyik címedről sem találok levelet, és most a körbefuttatás is jónak tűnik.

shesso 2012.06.04. 20:19:34

@apogany: Köszi a választ! Az indamailes címemről küldtem hétfőn, és példának ezt a bejegyzést linkeltem: l-style.blog.hu/2012/05/28/van_oceanunk_anna_amelie_2012_tavasz_nyar#more4551275 Ez most is különbözőképpen jelenik meg a 2 különböző böngészőben.

apogany 2012.06.04. 21:16:01

@shesso: megszereltem; nem voltak középre rendezve, és chromeban még elfért jobbra a szöveg eleje. az enternyomogatást felejtsd el :)

shesso 2012.06.05. 13:07:17

@apogany: köszi, szuperek vagytok!

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2012.06.10. 12:16:18

Végre sikerült a RÉGI adminban rájönnöm, hogy lehet egy bejegyzésbe nagyítható képet beszúrni, erre vége is van. Az újban viszont egyáltalán nem találok semmi hasonló fícsört, már olyat, ami úgy működne, ahogy a régiben: a már beszúrt (és a width="" paraméterrel méretre állított) képet egy klikkel kijelölöm, rákattintok a link gombra, ott beállítom neki magát a képet, és beszúrom. Ezt meg lehet tenni az új adminon úgy is, hogy nem matatok a forráskódban?

Moszi0725 · http://ertelmesen.blog.hu 2012.06.28. 05:51:20

Sziasztok! Még mindig ott a "Nem igazán működik a "nyomjál sok entert" kőkorszaki módszere,
egyszerűen nem jelennek meg a beszúrt sorok... Még rosszabb, hogy az admin ablakban másként látszik a kép melletti tördelés, mint az előnézetben, és megint másként, mint az éles verzióban, bár az utóbbi kettő között már csak 1-2 sor a különbség." probléma.

és a képek mellett szöveg van, hiába igazítom középre. Ja, ha ezt meg is oldom, nem tudok a kép alatt néhány sor üres teret hagyni...

Tudtok ezekre megoldást?

Az Uralkodó · http://felvilagosultalkoholizmus.blog.hu/ 2012.06.28. 08:31:18

@Moszi0725: Nálam is gondok vannak a szöveg és a kép igazításával 1-2 napja, pedig korábban működött az enterezés.

Az átmeneti apró trükk, amivel rábírtam, kihagyjon sor, hogy minden sor elejére ment egy szóköz, így már figyelembe veszi.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.05. 11:27:17

Nekem az a problémám, hogy a kitett képek és videók után nem tudok sorközt rakni. Hiába próbálkozom, nem megy. Így néha kissé összefolyik egy poszt.
Írtam is már ebben az ügyben pár napja, de nem válaszoltak.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.28. 16:40:24

Hát ez a változtatás több kárt okozott, mint hasznot. Köszi szépen :(
Komolyan annyit tudtok javasolni a körbefolyó szöveg elkerülésére, h addig nyomjuk az entert, amíg le nem ér a szöveg a kép mellől ?!

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.28. 16:49:08

@pcdevil: "ha a kép mellett nincs szöveg, akkor esztétikusan csak középrerendezve tudom elképzelni"
Hát sztem ezt csak azért írod mert nincs más opció.
Muszáj a szerkesztőben kisebbre vennem a képet a szöveg szélességénél, mert ha nem, akkor a kép irgalmatlanul kilóg a posztból. Középre rendezésnél viszont így jóval kisebb lesz a kép mint szeretném (szövegek vannak a képeken, amiket nem bánnék, hha kapásból is el lehetne olvasni, és nem kéne megnyomni a kép megjelenítése gombot). A körbefolyó szöveg viszont eszméletlen hülyén néz ki, hacsak nem bélyeg méretű képről van szó.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.28. 17:23:43

@MolnarErik: Szerencsére úgy fest, hha sorkizárást nyomunk a képre, az is kiküszöböli a körbefolyást.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.28. 18:22:36

Most nézem, h milyen régi a poszt, én meg csak ezen héten érzékeltem először ezt a középre igazítós problémát. Érdekes.

stefipeti · http://kozhir.blog.hu 2012.12.07. 14:03:24

Választ nem kaptam még előző kérdésemre, így felteszem ismét: Lehetséges valami féle Lightbox-os képböngészés készítése a bejegyzésbe? Jó lenne, ha elhelyezni kb 2 képet kellene, rákattintva pedig lapozható lenne többi között. Ha nem megoldható azt is írjátok meg légyszíves, hogy feleslegesen ne kutakodjak, próbálkozzak megoldani a lehetetlent.

apogany 2012.12.11. 14:38:31

@stefipeti: indafotó albumot pl. egyszerűen be tudsz ágyazni, lightboxos megoldást csak macerásan.

Tüske Ági 2013.01.24. 21:11:15

Valaki el tudná mondani ma délutánra hirtelen miért estek szét a beillesztett képeim?

3 napig nyugton voltak a jó méretben, ma délutánra mindegyik átment óriási méretbe, kilógnak a szövegből.

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2013.01.24. 22:14:20

@Tüske Ági: igazából azt nem értem, mitől voltak jók ezek a hatalmas képek...

Tüske Ági 2013.01.24. 22:29:21

azt én sem de működött. Valahogy át tudom őket méretezni a blogon belül vagy kívül méretezzem és töltsem fel újra?

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2013.01.24. 22:35:08

@Tüske Ági: ha nem életbevágóan sürgős, szerintem várd meg a holnap délelőttöt, hátha lesz megoldás.

tudom, hogy macerás, de én mondjuk mindig eleve akkora képet töltök fel, amekkora elfér a blogban.

Tüske Ági 2013.01.24. 22:47:21

köszönöm a tippet. Akkor várok.

Tüske Ági 2013.01.24. 22:53:45

Amúgy mi a képek ideális pixelhosszúsága, ami elfér?

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2013.01.24. 23:06:35

@Tüske Ági: pillanatnyilag 599px látszik a képeidből.
Ekkora, vagy egy kicsit kisebb, próbáld ki esetleg.

Gazdarica 2013.03.14. 15:29:47

Emberek.....hogy lehet képet eltávolítani?

Loname 2013.03.28. 07:54:44

Kérek szépen visszajelzést, hogy megérkezett-e a kérésem a freeblogról való importálásról (dohogoblog.freeblog.hu)

cadix · http://www.blog.hu 2013.03.28. 11:34:38

@Loname: Nem érkezett meg. Egyébként normális dolgonak tartod, hogy kb. 10 poszt alá ugyanazt az irreleváns kommentet írod be? Segítek, nem normális dolog.

Loname 2013.03.28. 13:35:03

Kedves Cadix! Sajnálom, hogy így indul az együttműködésünk, remélem, hogy nem így folytatódik majd (biztosan nem). Te normális dolognak tartod, hogy kommentek tucatjai jelennek meg csupa segítségkéréssel, és nem mindegyikre érkezik válasz - vagy csak sokára? Ide irányítotok minket, a blog neve is "segítség", azt hihetnénk, hogy a kérdést vagy kérést, amit ideírunk, és ami nekünk bizony nagyon nagy probléma az adott esetben, komolyan veszitek. Nem hiszem, hogy a kérésem "irreleváns komment" - igenis számolni kell vele... Az útmutatásotok szerint, mind a két hivatkozást elküldve a megadott címre kértem, hogy a dohogoblog.freeblog.hu-s anyagaimat pakoljátok át ide, az újonnan megnyitott blogomba (nekem sem fáklyásmenet ez az egész, hidd el). Napok múlva először egy halk kérdést tettem föl, hogy "mikor lesz meg", (csak hogy tudjak bizonyos dolgokkal kalkulálni). Miután nem érkezett válasz, megírtam csak az erre vonatkozó kérdést, arra sem válaszoltatok. No, erre pakoltam föl minden téma kommentjeihez ugyanazt a kérdést: megérkezett-e a levelem - gondolva, hogy valahonnan csak érkezik válasz. Érkezett és köszönöm szépen. Most akkor azt kérdezem, hogyan, mi módon kérjem ezt hivatalosan tőletek, hogy ne "jelentéktelen, lényegtelen kommentnek", hanem segítségkérésnek vegyétek?

cadix123 2013.03.28. 16:53:28

@Loname: Ezen a blogon is leírtuk, hogy ha importálni akarsz, akkor hova kell küldeni a fájlt. Válaszoltam neked hogy nem kaptuk meg.

És nem, nem tartom normális dolognak, hogy 18 perc alatt 11 poszthoz kommentezel be teljesen irreleváns kommentet. Ez rossz dolog.

gaborseven 2013.04.03. 19:18:13

Most nem tudom, hogy az óriáscsatolmányomat elküldtétek-e, vagy sem.
Az "elküldöttben" nem találtam. Választ kérnék.

Combat Gear Admin · http://combatgear.blog.hu 2013.04.22. 19:48:47

Üdv

Egy olyan problémám lenne, hogy hiába töltök fel jpeg képeket, azok egyszerűen nem jelennek meg a feltöltés után. Illetve üres négyszögként csak.

Megpróbáltam több böngészővel is, firefox-chrome, de nem jártam sikerrel.

A képeket idáig probléma nélkül tudtam feltölteni, ezek sem különböznek a többi több száztól, sőt a korábban már feltöltöttekkel is próbálkoztam.

Ennek megoldásához szeretném a segítségeteket kérni, amit előre is köszönök.

Combat Gear Admin · http://combatgear.blog.hu 2013.04.23. 14:43:37

Image/egyéb/XD?

Több képet is felraktam, több gépről is elvégeztem ezt a műveletet és ugyanaz volt az eredmény.

Arra is gondoltam, hogy esetleg a böngészőmmel van valami, és megpróbáltam beilleszteni a képeket.

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2013.04.23. 15:23:04

@Combat Gear Admin: szerintem a kérdőjelet nem szereti a mappanévben (mondjuk az ékezet sem az igazi...)

Combat Gear Admin · http://combatgear.blog.hu 2013.04.23. 15:27:55

@L.A.: A blog indulása óta megvan ez a mappa és probléma nélkül.

Annyit rontottam el, hogy az XD? is egy mappa. A benne lévő képeket töröltem, újat töltöttem fel. De mint mondtam, régebbi, korábban már feltöltött képekkel is ugyanezt csinálta.

Combat Gear Admin · http://combatgear.blog.hu 2013.04.23. 18:46:56

Sikerült. Csináltam egy XDM mappát, és oda gond nélkül felmennek a képek.

Köszönöm a segítséget.

Denielo Hungara · http://eosarok.blog.hu 2013.05.01. 03:38:26

Ha ki van jelölve a szöveg egy része a kép beillesztésekor, akkor nem működik a beillesztés.

sEm · http://autizmusmesek.blog.hu 2013.05.27. 16:33:38

Az egyik altalam kezelt blognak egy par posztjabl eltuntek a kepek, pedig a szerzo nem linkelte, hanem feltoltotte a szerkfeluletre.
Tudnatok segiteni ebben, hogy mitl lehet es hogy lehet visszallitani?

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2013.05.27. 16:49:09

@sEm: indapass.hu/kapcsolat - ide írd meg hogy mely posztokról van szó

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.05.29. 20:33:45

Vaqy html:
pl.:
<div align="center"> kép vagy valami </div>
és középre lesz illesztve

Balivet6 2013.06.15. 16:44:35

Sziasztok!

Az egyik bejegyzésünk kikerült az index blogketrecbe, de a beszúrt középre igazított kép, ami normálisan működik a blog.hu-s kiválasztott sablonon, az új indexes sablonon a szöveg mögött jelent meg. Így sajnos olvashatatlan volt a bejegyzés eleje, hacsak az olvasó nem lépett át a blogra.
De mivel a link a bejegyzés végén van, így feltételezem sok volt közben a bounce.

Desk Diary a használt sablonunk.

Erre a problémára szeretnék megoldást találni.

Ha az én beállításaimban van a hiba, akkor mit hogyan módosítsak?

Ha csak a sablon cserével tudom ezt kiküszöbölni, akkor érdeklődnék olyan sablon felől, aminek a layout beállításai kompatibilisek az új indexes sablonnal.

Köszönöm előre is a segítséget!

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2013.10.27. 20:59:10

Kérnék egy kis segítséget: az eddigiekkel ellentétben, ha máshol megosztom/juk a posztokat, nem jelenik meg a poszt bélyegképe. Gyanakodtam, hogy a "fejléckép index.hu-s kiemelés esetén" menüpontba beállított kép lehet az ok, de azt meg nem tudom törölni.
Nő vagyok és mezei felhasználó, úgyhogy valami 5 éveseknek megfelelő szintű iránymutatást kérnék. Köszönöm :)

György Rudas 2016.01.18. 13:01:16

Hogyan lehet a képeket elforgatni, mert az általam kezelt képgalériából beillesztett képet elforgatva jeleníti meg a beszúrás funkció?

polgarz . 2016.01.18. 13:32:32

@György Rudas: Szia! Nem tudsz képeket forgatni. Ha álló képet töltesz fel, de fekvőként jelenik meg (vagy fordítva) az azért van, mert olyan eszközzel forgattad a képet, ami csak "megjelöli" hogy el van forgatva, de nem rajzolja újra a képet. Ilyenkor megoldás, ha megnyitod a képet egy képszerkesztőben, és ott forgatod el. A hiba nem nálunk van, itt a web, és az eszközök inkomatibilitásáról van szó.

momoTM 2016.02.23. 21:54:08

Sziasztok...lehet, nagyon hülye kérdés, de egy újszülöttnek...a feltöltésnél már beforgatta a képemet és a blogomba is elfektetve tette be. Sajnos nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan lehetne elforgatni, illetve miért kell már a feltöltésnél beforgatnia...vagy ezentúl csak fekvő képeket töltsek fel?
Köszönöm

momoTM 2016.02.23. 21:55:18

@momoTM: bocs, már végigolvastam a kommenteket...de így azért gáz...a telómmal fotóztam, azt feltöltöttem...most nyitogassam megint más képszerkesztőben?

polgarz . 2016.02.24. 10:22:33

@momoTM: Szia! Sajnos igen :( Nem tudjuk, mikor javul ez meg, tőlünk független.

Jójárt Benő 2016.07.29. 11:56:06

Sziasztok!!
Sajnos a feltöltött képek nem jelennek meg a blogon, vagyis nem látja senki böngészőtől függetlenül! Tudnátok segíteni mit kellene jobban csinálni, hogy meg tudják nézni a feltöltött képeket!
Köszi előre is!!

dro 2016.08.26. 14:32:23

@Jójárt Benő: Szia, kérlek linkeld a hozzászólást amelyben nem látszanak a képek, köszönet!

dr0 2016.08.30. 14:06:36

@Jójárt Benő: Szia, azokban a bejegyzésekben, ahol elvannak törve a képek az a gond, hogy nincsenek feltöltve a blog.hu tárhelyére, (d.pr/i/pVGP korábban gondolom ott voltak de most nincsenek) és a kép rendeződben sem szerepelnek. A megoldás az lehet, ha kiveszed az eltört linkeket a bejegyzésekből, feltöltöd a képeket és újra beilleszted őket.

Virág Zsófi 2017.07.04. 19:22:00

Helló, én a Hipster sablont választottam, és a poszthoz feltöltött képet elég ormótlan módon teszi ki a nyitó oldalon a boxok-ba. mit tudok ezzel kezdeni, hogy esztétikusan jelenjen meg a kép? előre is köszönöm!

blknght 2017.08.18. 16:37:24

@Virág Zsófi: szia, jól néznek ki a képek az oldaladon, még mindig fenn áll a probléma?

Farkas Erika Kimera 2017.08.20. 11:40:52

Sziasztok! Előre jelzem, hogy nem vagyok egy számítógépes guru, lassan, de jól elboldogulok :) Sikerült létrehoznom, hogy szép oldalt, most két dologban kérek segítséget. Az egyik, hogy hogy tudom azt csinálni, hogy minden poszt megjelenjen a főoldalon is (Kezdőlap), ne csak a saját oldalán. A másik, hogy a beillesztett képek a bejegyzésben láthatóak szépen, de az ajánlásoknál, és a kis kockákban nem mindegyik (helyette emojik vannak). Mi lehet ennek az oka, illetve hogyan tudom megoldani, hogy mindenhol látszódjon. Mivel számomra ez randomank tűnik. Köszönöm előre is a segítséget:)

blknght 2017.08.20. 15:26:14

@Farkas Erika Kimera: Szia!

1. Add meg a posztoknak a Kezdőlap címkéket amiket ott látnál. Alternatív megoldás, hogy a tartalom fülön a Kezdőlapnál a legördülő menübe kiválaszthatod a külső hivatkozást és utána add meg a blogod címét.

2. Az emotikonokat is képnek érzékeli és ha ezek a nagy kép előtt szerepelnek akkor ezeket teszi be kezdőképnek a rendszer. Töröld a smile-kat és jó lesz

Márkó Edina 2017.10.18. 16:41:47

Szia!

Én abban kérném a segítségedet, hogy a blogban használt képem elfordul. A jelenlegi beállításban a cikk előnézetében elvan fordulva a kép, azonban teljes nézetben nincs. Jelenleg előnézetben IOS-on elfordult, windows-on nem, totál nézetben fordítva. Milyen képet tudok használni? Előre is nagyon köszönöm segítséged!

Mozdulj a Losiért! 2017.12.12. 09:44:09

Sziasztok !
Nekem az lenne a kérdésem, hogy mi van akkor ha elforgatva teszi be a képet, és bárhogy forgatva töltöm fel, akkor se jó ? Nem látok forgatás opciót a bejegyzés szerkesztésében sem.... Köszi a választ

Jet_Pack 2017.12.14. 18:17:05

@Mozdulj a Losiért!: Szia! A képek orientációja egy úgynevezett exif információként (sok más adattal egyetemben) a képhez csatolva van. Valami miatt a mi felületünk és a windows képnézegetője másképp értelmezi a kép orientációját amit az iphone 6-tal csináltál. Ha elforgatod a képet akár egy képszerkesztővel, akár mondjuk az indafotón a beépített szerkesztővel, az felülírja ezeket az adatokat és mindenhol jól fog megjelenni. Nem tudom megmondani mitől van ez, de most lementettem a képet amit feltettél, megnyitottam a Windows képnézegetőjében, körbeforgattam a nyilakkal 360 fokot, és feltöltöttem, és jó lett. Ott találod a mappádban. Ugyanez volt a helyzet ha megnyitottam photoshopban és rámentettem egyet mindenféle forgatás nélkül.
Ezek az akciók törlik az elmentett orientációs adatokat amiket hibásan olvas ki a mi rendszerünk és felülírják olyannal ami mindenhol egyértelmű.

Mozdulj a Losiért! 2017.12.19. 14:13:13

@Jet_Pack: Nagyon köszi ! Szuper :) Így fogom csinálni!

Motor Spirit 2018.03.22. 21:36:40

Sziasztok! Van arra bármi mód, hogy ha feltöltök egy galériát, az gépes nézeten tök jól bejön galériaként, azonban mobilnézeten már minden kép egy más után van, nem pedig galériaként? Előre is köszi!

Jet_Pack 2018.03.27. 12:13:46

@Motor Spirit: Szia! Kérlek írj ide ők tudnak érdemben segíteni.
support@blog.hu (a levélben mindenképpen szerepeljen a blogod pontos címe és a bejegyzés pontos linkje ahol a leírtakat tapasztaltad)

menőmanók 2018.03.28. 09:00:54

Sziasztok!

Segítsetek kérlek, kezdő vagyok, teljesen (menomanok.blog.hu)!
Hogy lehet a Megjelenítés/Mobil sablonnál feltöltött képet törölni?

Köszönöm szépen
süti beállítások módosítása