Blog.hu segítség

Klasszikus poszt szerkesztése

Ha klasszikus posztot szeretnétek készíteni, akkor első lépésben az új bejegyzésnél kattintsatok a klasszikus gombra:

Ezt követően pedig a lépések a következők:

Ezeken túlmenően az "Egyéb beállítások"-nál tudjátok megadni a szerző címét, ha többen szerkesztitek a blogot, vagy itt tudjátok beállítani a kommentezést is, amely a következők lehetnek:

  • Nyitott - amikor a regisztrált felhasználók hozzászólhatnak a bejegyzéshez
  • Zárt - már nem lehet hozzászólni a bejegyzéshez, de az addigi hozzászólások még látszanak
  • Letiltva - ilyenkor nem lehet hozzászólni az adott bejegyzéshez

További posztok a témában:

Kép-, videó-, linkposzt szerkesztése

 

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://segitseg.blog.hu/api/trackback/id/tr334270310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Segna 2012.05.23. 15:29:03

Kedves Cadix!
Előre is elnézést ha nagyon triviális a kérdésem, de én eléggé analóg vagyok alapból...
A klasszikus blog bejegyzésnél, annyi van csak írva segítségképpen, h 1. írd be a címet és 2. tartalom... ez azt jelenti, h szöveget nem lehet bemásolni/illeszteni? Itt kell megírni a nyers szöveget? Eddig wordben megírtam, aztán illesztettem be, de most terpeszállásban sem találom ennek a lehetőségét. Képet, táblázatot stb. lehet, de szöveget...
Másik kérdésem, hogy lehet elrontott bejegyzést (pl. üres mert nem jöttem rá, h illesszem be a szöveget) kitörölni?
Köszönöm!

cadix · http://www.blog.hu 2012.05.23. 15:34:21

@Segna: Beillesztés: Ctrl+V billentyűkombináció
Poszttörlés: posztlistában a sor végén ott egy piros X

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.05.24. 13:17:58

@cadix:
Az új felületen hol tudom szerkeszteni az oldal elérhetőségének címét?
A gondom egész konkrétan az lenne, hogy véletlen akkor mentettem elsőre, amikor nem volt meg a bejegyzés címe... így ugye cim_nelkul_5353 lett a bejegyzésem neve, ezt hol tudom esetleg szerkeszteni? Gondolom van erre megoldás, de sehol se találom, persze ha így marad az se nagy gond, egyszer belefér, csak amúgy szebb lenne! Köszönöm a választ!

John Fitzgerald Kennedy · http://tuzcsap.blog.hu 2012.06.02. 23:12:04

Miért van az hogy bemásolnék valamit és dupla sorköz van a mondatok között? De ha simán írok akkor is ezt csinálja. Nagyon zavaró és ...
Hogy lehet ezt kikapcsolni vagy átállítani vagy valami?

E mint Erik 2012.06.11. 14:57:04

E!

Hadd érdeklődjek, hogyan lehet Androidról posztot írni? Valahogy nem megy...

Köszi

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.06.11. 16:02:32

1. A „beszúrás szövegként” gomb nem működik. Jeleztem ugyanezt már januárban is… (nagyon fontos nekem hogy a szövegeim wordből formázás nélkül kerüljenek be – hogy oldjam meg? Illetve: miért van ez a gomb – ha nincs?)
2. (Vicc, hogy a sima „beillesztés” gomb sem megy Firefox alatt… oké, fogom tudni használni ctr V-vel, de hogy lehet hogy ez a legegyszerűbb dolog a legelterjedtebb böngészőn nem működik?)
3. van „undo” gomb, de nincs „redo” – régen volt. van valami oka hogy megszűnt? A piktogramok között volna még hely.
4. a képkezelésnél is vannak gondok (ugyanez elhangzott januárban): egy (hasábnál keskenyebb) képet simán behúzva azt alapjáraton balra teszi, admin nézetben a szöveg ALATTA folytatódik csak. Élesítve a szöveg MELLÉ kerül – miért nem mutatja ugyanazt admin nézetben mint a végsőben?
5. A régi adminban más színű volt a már éles, és a megjelenésre várakozó posztok színe. Erre – mint kérésre – válaszolta Cadik hogy tényleg jó, be lesz állítva – nincs. Mikor várható? Most nagyon zavaró hogy nehéz megkülönböztetni a mostot a majddal.
6. Köszönöm hogy a segítség fül (végre!) megkülönbözteti a "segítség" és a "szevasztok” blogokat, (végre) elmondva hogy melyik mire is való…

Bizonyára hozzászokunk majd az újhoz, de szomorú vagyok a hiányos kommunikáció és a fenti lyukak miatt – és bizony az itteni megjegyzések sem az örömtől csattognak… Szurkolok Nektek – és magunknak.

cadix · http://www.blog.hu 2012.06.11. 16:09:48

@mB:

1.) Illeszd be a szöveget és utána nyomd meg a gombot. A gomb szövegezése rossz, mert az nem beillesztés, hanem formázás eltávolítás.

2.) Akkor próbáld ki a Google Docsot, ott is ugyanezzel fogsz találkozni. Nem mi találtuk ki, hogy a FF ne támogassa a vágólapról való beolvasást, szóval ezt a vicc dolgot a mozilla fórumába írd be.

3.) Megnézzük.

4.) Ezért van előnézet gomb, hogy a blogsablonodban megnézhesd a kész posztot.

5.) Tévedsz. A régi adminban az időzített poszt háttere más színű volt, az újban is így van.

6.) Szívesen!

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.06.11. 16:25:22

@cadix: köszönöm a választ!

1.) ha valóban így van, akkor értem (harmadszori olvasásra fogtam fel...), akkor viszont miért nem lehet ezt ráírni?... van valami akadálya?

2.) értem - így is szomorú.. egy figyelmeztetést nem érne meg? mondjuk itt? Sok panaszt megelőzne...

3.) redo: köszönöm, reménykedem.

4.) Értem én (jobb híján ezt is csináltam), de pont ezt a plusz gombnyomást szerettem volna elkerülni... És továbbra sem értem, miért nem viselkedik úgy az admin, mint az éles?... Nem lehetne a dolgokat inkább egyszerűen, mint bonyolultan elintézni?

5.) lehet hogy tévedek, a régire jól emlékszem (más színű volt), a mostanit meg nézem, nézem: az éles posztok kék és fehér csíkosak, az időzítettek viszont: kék és fehér csíkosak... Hm?... Avagy a vázlatokat (a jövőbe időzítve) nem tekinti időzítettnek? Akkor viszont ott vagyok ahol a part szakad: azért is vannak a jövőbe célozva, mert csak vázlatok, nincsenek kész - így viszont ugyanolyan színűek mint az élesek. Ez sehogyse jó.. (és sajnos nem tudja azt amit a régi). Van akadálya hogy BÁRMI ami a jövőben van, más színű legyen?

bónusz:
- nagyon zavaró, hogy az admin nyitóoldal (számomra) érdektelen összefoglaló infóhalmazzal nyit - nem tudom beállítani hogy egyből a bejegyzéseket lássam (mint régen)? NAGYON megkönnyítené a munkám.

(Nekem most is az a benyomásom, amit korábban is írtam: lassúbb az új admin, részint mert át kell lépnek az összegző oldalon, részint mert a cikkek először a html-nézetet mutatják (miért?), és utána építi fel magát, lassabban mint a régi. Kár.)

köszönöm.

AdriEnn 2012.06.11. 18:59:15

Időzíteni hol lehet a posztokat?

Köszi,
A

cadix · http://www.blog.hu 2012.06.11. 19:02:12

@AdriEnn: Posztszerkesztésnél jobb oldalt van egy darab legorödülő menü, abban van az időzítés opció,

cadix · http://www.blog.hu 2012.06.11. 19:13:55

@mB: Ezeket direktbe levelezve jóval egyszerűbb lenne, mert a kollégáim is látják, szóval, ha erre írsz, akkor az a suppor@-ra tedd meg pls.
1.) Javítjuk a szövegezést -ahogy sok mást is amiket itt jeleztek nekünk, lásd többi komment itt, szevasztok és inda blogokon
2.) Ennél nagyobb figyelmeztetést nem tudunk, mint hogy pontosan kiírjuk, hogy a böngésző nem támogatja és javasoljuk a billentyűkombók használatát. :(
3.) Ahogy ígértem felírtam a javítandó szövegezés mellé.
4.) Itt az az alapfelállás, hogy ahány blog, annyi tartalmi szélessé, annyi más-más css és annyi más-más betűméret, ezeket nem tudjuk behuzni az adminra, mert egy nagy káosz lenne. A régi adminba se volt behuzva, valszeg azért nem tűnk fel, mert az editor szélessége kisebb volt. A mostani nagyobb, okkal 640px széles, mivel egyre több blog 640px széles és ekkore képet szurnak be és nem akarjuk hogy nekik alsó scrollbar jelenjen meg.

5.) A láblécben még ott a régi adminra váltás, csekkold le, ott az időzítettek pirosak (ahogy az ujban is), plusz az ujban azok a vázlatok, amik még soha nem voltak se élesítve, se időzítve, tehát még tényleg készülőfélben lévő vázlat vázlatok, azok mindig a lista elején vannak és azok háttérszíne is más. Az olyan posztoknál, amik a régiben születtek és valami speciális állapotban vannak, lehet hogy az uj nem ismeri fel és nem színezi jól, de amint ezek a posztok kiélesednek vagy szerkesztésre megnyitod az újban, helyreáll a rend,

Bónusz: ízlések és pofonok, van egy rakás levelünk, amiben ezért hálálkodnak, hogy milyen jó hogy van és át lehet tekinteni egy oldalon a friss statot, az utolsó kommenteket és a szerkesztő társaknak is lehet üzenni - Kinek a pap, kinek a papné.

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.06.11. 22:02:14

@cadix: írtam levélben, köszönöm.

Ez is közérdekű lehet, így itt kérdezem: a cikk html nézete külön ablakban nyílik meg, ami nem engedi meg,hogy abban a böngésző segítségével keressek. Ez nagyon természetes lehetőség volt eddig, és azért egy html-adathalmazban BÁRMIT megtalálni kereső nélkül nem egyszerű. Az érdekes az, hogy az adminbabelépve a szerkesztőfelületen mutatja elsőször a HTML-t (pedig nemkérem), amikor kérem, akkor külső ablakban.

Kérdés: nem lehetne-e hogy (mint eddig) nem külső ablakban legyen látható a HTML, azt hiszem mindenkinek egyszerűbb lenne - illetve szimplán _használható_. Egyelőre nincs elképzelésem hogy mondjuk egy hosszabb cikk belsejében levő kis szélességátállítást hogy tudok megoldani, momentán lehetetlennek tűnik (kivéve: kimásolom, wordben vagy HTML szerkesztőben megkeresem-megszerkesztem, visszateszem... ez a XXI. század?...) ....

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.06.11. 22:50:10

@cadix: egy hiba: korábban írtátok hogy az új admin folyamatosan ment, így elég a "bezárásra" kattintani. Nos, ez nem mindig van így: az időzítés változtatását egyszerűen nem veszi be, CSAK ha előtte mentek, és utána zárok be ("játszottam" vele kicsit ma este... bár nem akartam).

Érdekes hogy ha csak tartalmat változtatok, azt valóban elmenti csak a "bezárás" gombbal, de előtte megkérdez azért hogy BIZTOS elhagyom-e az oldalt, mert HÁTHA nem mentett mindent... Bíztató. Nem sikerült hát itt sem felesleges gombnyomásokat megspórolni, és az emberbe még bele is fészkelődik a kétség, és újra leellenőrzi - szépen megy is vele az idő.

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.06.12. 07:27:50

@cadix: az előző hiba máshol is él: kép beillesztését sem menti el a rendszer csak a "bezárás"-ra kattintva... Mégsem működik a folyamatos mentés?

Nekem külön fájdalom, hogy ha a cikk bővítéséhez a főoldalról érkezem, végre elmenti és "bezárom"? nem a főoldalra, azaz a kész cikkhez megy vissza (ahonnan indultam - és ahogy a régi [nagyon jól!] működött), hanem az adminfelületre, ahol semmi dolgom. Innen legalább 2 kattintás míg visszahozom a cikkemet, ha történetesen hetekkel ezelőtti és nincs már a főoldalon, akkor jóval több. Vissza lehetne-e ezt állítani?

FormaNet · http://formanet.blog.hu/ 2012.06.12. 12:57:17

Gyakran a poszt elmentése is gond, egyszerűen nem menti el a már elkészült cikket, illetve elmenti, csak nem ad url címet, felül pedig egy narancssárga csíkban kiírja, hogy "nem sikerült elmenteni a bejegyzést". Így publikálni sem tudjuk a posztot. Ez így igencsak megnehezíti a munkánkat...

cadix · http://www.blog.hu 2012.06.12. 13:00:41

@FormaNet: Ez ismert probléma, éppen ezen dolgozunk, félig javítottuk is. Remélhetőleg délutánra teljesen megoldódik.

FormaNet · http://formanet.blog.hu/ 2012.06.12. 13:44:41

@cadix: Ez azért nem új keletű probléma, mi az új adminról pontosan ezért álltunk vissza a régire, már ameddig lehetett, és ezek szerint azóta sem sikerült véglegesen orvosolni a bajt. Reméljük, hogy sikerül stabil megoldást találni, mert ez minden bizonnyal nem csak minket hátráltat.
Még egy kérdés: Azt a posztot, amit a hiba miatt nem sikerült menteni, újra elölről kezdve be kell majd rakni a szerkesztőbe, miután kijavították a hibát, vagy ha rendbe jön akkor így is menteni fogja, hogy már előzőleg betettük?

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.06.12. 19:34:15

@cadix: két gyors kérdés:

- főoldalról megnyitva egy cikk adminfelületét, a szerkesztést befejezve nem a cikkhez, hanem az admin főoldalhoz hoz vissza. Ez különösen régebbi cikkek módosításánál probléma, de egyébként is. Visszaállítható-e?
- tetszőleges cikket szerkesztve előfordul hogy hibát vétek vagy mégsem akarom elmenteni valami okból, és vissza szeretnék menni az admin főoldalra - hogy tehetem ezt meg? A régiben nagyon könnyű volt így navigálni.

cadix · http://www.blog.hu 2012.06.12. 20:29:14

@mB: mármint a bejegyzéslsitára visz, ugye? És azt szeretnéd, hogy ha publikus oldalon mész a szerkesztésre, majd befejezed, akkor a publikusra dobjon vissza, ill ugyanilyen típusú szerkesztésnél legyen kvázi mégse gomb.
Ha jól értettelek, akkor OK, tisztasor, meg lesz oldva, kicsi türelmet kérek, mert most arra figyelünk, hogy nagy általánosságban jól ketyegjen a rendszer, mivel most először van rajta 100%-os terhelés és bár csak tegnap és ma két-két óra volt, amikor szarakodott, mi akkor leszünk nyugodtak, ha 0-24-ben jól megy ÉS még emellett gyorsulnia kell a rendszernek, a héten erre fókuszálunk elsősorban, másodsorban az esetleges brutál hibákra (eddig úgy tűnik nincs), harmadik vonalban jönnek az olyasmik, amit írsz, hogy a működést nem veszélyezteti, de felhasználó szempontból zavaró/kényelmetlen/nehézkes.

Türelmedet kérem, fogtuk az eddig leveleidet és észrevételeidet, csak abba gondolj bele, hogy szerencsére sok más is ír és azokra is figyelnünk kell, plusz sokszor a totál ellentétes igényeknél mi a járható út.

NOBeBa 2012.06.13. 11:09:07

Sziasztok!
Van rá lehetőség, hogy új bejegyzésről e-mailben értesítést kapjanak a tagok?
Ha igen, hogyan tudom beállítani?
Köszönöm!

cadix · http://www.blog.hu 2012.06.13. 11:11:59

@NOBeBa: szia, nem erre nincs lehetőség. Erre való az RSS. Aki értesülni akar az új bejegyzésekről, az feliratkozik az RSS csatornádra. neked ehhez semmit nem kell tenned.

Szami78 2012.06.13. 22:51:39

A régi adminban volt arra lehetőség, hogy a blog egyes bejegyzéseit csak azok lássák, akiket én előzőleg a blogra meghívtam. Ez egyfajta átmenet volt a teljesen privát és a nyilvános blog között. Ez a funkció megszűnt? Sehol sem találom. Előre is köszi a választ!

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.06.14. 09:04:54

@cadix: (bocs, csak azt szeretném kérni hogy valami módon jelezz mikor lehet/érdemes kérdésekkel jelentkezni. Gyűlnek ugyanis, egy nap alatt egy A/4-es oldalt írtam tele, és egyre szaporodnak, sajnos sok elég alapvető bug. Sok a gondom, sajnos, és nagyon megnehezíti a működésemet, sok pluszmunkával, és nem tudom mikor jöhetek elő velük, melyikben reménykedhetek, mi marad folyamatos keservnek [sajnos szomorúan láttam hogy január óta jelzett, ígéretet is kapott jelzéseim sem kerültek fel a "szevasztok blog"-on az "olvasóink jelzései" vagy milyen című tennivalók közé... - miközben látom hogy it (is) MÁSOK azért csak-csak kapnak válaszokat ;-) ] Bocsánat, csak érdeklődöm: mikor, és mire számítsak, és hogyan?

Az ismét/még mindig szomorú mB)

cadix · http://www.blog.hu 2012.06.14. 14:27:40

@mB: Emailben szeretettel várom, azzal segítesz sokat, ha egyszerű, listaszerűen küldöd

cadix · http://www.blog.hu 2012.06.14. 14:28:37

@Szami78: A vázlat posztokra ez tökéletesen igaz. A régi rendszerben is így volt, ha egy posztod védett volt, pont ugyanaz látta, aki egy vázlatot.
Szóval a válasz: van lehetőség, az ilyen belső körnek szánt posztokat vázlatba tedd.

joeperry · http://joeperry.blog.hu/ 2012.06.14. 15:56:50

Azt hol tudom beállítani, hogy az élesített bejegyzést ne tegye ki a főoldalra? Ez volt a régi rendszerben az "oldalak" lehetőség.

cadix · http://www.blog.hu 2012.06.14. 16:01:20

@joeperry: Beállítások/Állandó oldalak.

spillermeister · www.spederferenc.blog.hu 2012.06.16. 18:00:36

Sziasztok!
Kezdőként három-gondolom alapvető-kérdésem volna.
1. Hogyan tudnám a középső (bejegyzés) hasáb szélességét növelni?
2. Megoldható-e, hogy a beillesztett kép a bejegyzés szélességéhez igazodjon?
3. Oldalhasábok hogyan jeleníthetőek meg, nekem nem sikerült.
Köszönöm előre is!
spillermeister.blog.hu

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2012.06.18. 11:07:24

Az lenne a kérdésem, hogy a saját blogom, saját bejegyzéséhez miért nem tudok hozzászólni? Korábbi bejegyezésekhez igen, de ehhez nem. Az egyéb beállításoknak már ellenőriztem: nyitott a kommentezés, csak éppen nem nekem! :-DD

spillermeister · www.spederferenc.blog.hu 2012.06.18. 14:11:08

@spillermeister:
1. rájöttem
2. még fennálló kérdés.
3. Láma voltam:) megoldódott.

Skata 2012.06.19. 08:25:52

Nem vagyok új blogger, de ez az új felület napok óta a legegyszerűbbre sem ad lehetőséget... Miért nem tudom elmenteni a klasszikus posztot? Ha menteni akarok, az Explorer mindig kiírja, ha el akarom hagyni a felületet, nem lesznek mentve az adatok... Mit tegyek?

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.06.20. 09:05:20

@Skata: én is ezügyben (is) levelezek -. az infó szerint a "mentés" ugye csak ment és az adminon marad (miközben automatikusan is ment - nem tudom miért), de a bezárás is ugyanerre való, s emlékezetem szerint a "mentés" majd meg is fog szűnni.

A vicc az - ahogy írod is - hogy a "bezárás" a fenti hibaüzenetet adja - a további humor az az hogy ez nem igaz: ilyenkor is elmenti, a hibaüzenet ellenére.
(Azt nem tudom, hogy ha automatikus mentés van, akkor ha bár dolgoztam az adminfelületen, de hibáztam, akkor hogy jutok vissza a mentetlen állapotba (küzdve ugye az automatikus mentéssel?) Az ember logikusan a "bezárást" nyomná meg, ami persze ment...

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.06.20. 09:08:14

@spillermeister:
2.: beteszed a képed, megfogod a sarkát, és addig húzod amíg akkora nem lesz (logikusan: kicsinyíteni "illikk", nagyítani nem, mert pixeles lesz ;-) ). (Firefoxban biztosan működik)

Vannak adminok, ahol a képméretet számszerűen is megadhatod, nem tudom hogy az itteni adminnál van-e ilyen terv.

spillermeister · www.spederferenc.blog.hu 2012.06.20. 10:43:34

@mB: Köszi a választ. Közben úgy hidaltam át a dolgot, hogy a képszélességet igazítottam a középső hasáb értékéhez (tehát adott méretre mentve)
Üdv
spillermeister

cadix · http://www.blog.hu 2012.06.20. 11:22:27

@mB: @spillermeister: működik már minden böngészőben, plusz érkezik még egy kiegészítés, méretezéskor ki fogja írni az aktuális méretet, így lehet pixelre méretezni is majd.

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.06.20. 19:34:06

@cadix: bocsánat, ez fontos (bréking):

adminfelületen nem tudom szerkeszteni (másolni, módosítani, kijelölni) a "belső linket" (eszembe jutott a neve: horgonyt). A korábbiban simán ment, a mostani tudomást sem vesz róla (merthogy kijelölni sem tudom.

Nagyon sürgős és fontos lenne, enélkül nem tudok dolgozni.... Teljes a pánikom.

natinha · http://kocos.paignia.hu/ 2012.06.20. 23:30:55

sziasztok!
nem találom a betűnagyságot sehol, hogy tudnám a szöveget nagyobb betűvel beállítani? előre is köszi a választ!

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.06.21. 00:13:07

@natinha: (én is csak felhasználó vagyok)

- szerintem alapjáraton sehogy,
- másrészt viszont a "bekezdés" menüben felajánl több betűstílust, ezeknek a milyensége (ha nem tévedek) sablonfüggő, de te is be tudod állítani valahol a css vagy más titkosság mélyén, ha értesz az ilyesmihez.
- ennek kudarca esetén az 1. pont lép életbe -azon a HTML nézetben tudsz segíteni pl. <big> TAGekkel (nem elfelejteni lezárni!).

natinha · http://kocos.paignia.hu/ 2012.06.21. 00:15:28

@mB:
hát sajnos igazad van és amiket felajánl, a címsorok stb, azok katasztrofálisak :(
most megoldottam html-ben, soronként, de azért ez elég gáz és aki nem ért a html-nyelvhez, az szívhatja :(

G_Norton 2012.06.24. 11:30:21

@Skata: Nagyon jó kérdés, tegnap délután óta szívok ugyanezzel. Hol elmenti, hol nem, kész rejtély az új felület működése, Firefoxon is.

Nagyon kérjük, hogy ezt a problémát sürgősen javítsák ki, mert addig nem tudok írni, és még ma szeretnék elküldeni egy posztot, lehetőleg úgy, hogy ne kelljen a blog.hu-n ráolvasást alkalmaznom.

G_Norton 2012.06.24. 11:33:27

Most elvileg megvan, szépen elmentette, de ha a "Bezárás"-pontra kattintok, akkor felülírja az előző mentést, és egy üres lapot ment el, azaz a rendes posztom helyett a nagy semmi lesz élesítve, cím nélkül.

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.06.25. 19:14:21

@cadix: ismét a vázlatokról:

1.) tekintve hogy a vázlathoz nem rendel dátumot, így nem tudom a vázlatokat semmi módon sorrendbe tenni (gondolom a készítés sorrendjében listázza magát). Ez nem jó: a vázlatok között nagy különbségek vannak: van ami majdnem kész, van ami hetente kap fél évig egy fél mondat bővítést és akkor lesz kész, stb. stb. Hogy tudnám megoldani hogy ne a gép hanem én döntsem el hogy milyen sorrendben szerepelnek a listán?

2.) a régi adminból áthozott vázlatokkal egyszerűen nem kezd semmit a rendszer: időzítettként kezeli, az ehhez tartozó (zöld) szín nélkül (maradt fehér-kék), és semmi módon nem tudok belőle "új típusú" vázlatot csinálni... Mi a megoldás?
Kínomban az jutott eszembe, hogy egyenként átmásolom mindegyiket egy új posztba és vázlatként mentem, a régieket meg törlöm (van egy szabad estém)... de kell hogy legyen egy egyszerűbb út (bár igaz, az eddigi módosítások sem feltétlenül kattintás-takarékosak...)

Mi lehetne a megoldás?

köszönöm - mB

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.06.28. 21:30:41

@cadix: az átállás óta a régi cikkeim HTML-jei is (nem csak a képek) tele vannak ilyenekkel:

data-mce-bogus="1"

Mi ez, és hogy került oda? Ahogy (sokszor) mondtam, az amúgy is kezelhetetlen HTML-adathalmazt még nagyobbá és kezelhetetlenebbé teszi - azzal együtt hogy nem tudom mi az.

Nem tudom nincs-e karakterkorlát egy cikkhez rendelve - ha van, akkor elvileg előfordulhat hogy a mostani változástól túllépet korlát miatt sérül, feleződik, vagy eltűnik posztom?...

(és továbbra sem tudok horgonyt készíteni-másolni... tud rá valaki választ?)

köszönöm

miss Scotty (törölt) · http://avarazsollo.blog.hu 2012.06.29. 14:27:05

Sziasztok!

Ismételten nem működik a soremelés. Bármennyiszer ütöm le az entert, nem történik semmi :(
Legutóbb (ha jól emlékszem) még az elején csinálta ezt az új admin.

Üdv. Scotty

miss Scotty (törölt) · http://avarazsollo.blog.hu 2012.06.29. 18:43:35

Még annyival egészíteném ki az előző megjegyzésemet, hogy a soremelések a képek beszúrása után nem láthatóak. Szóval, szöveg - kép - szöveg és a kép után hiába enterezek, semmi :(

Előre is köszi

Üdv. Scotty

Type-R 2012.07.09. 08:39:36

@miss Scotty:
Hi! miss Scotty által ismertetett hibára van/lett megoldás? Jobb lenne egy kicsit szellősebb blog.
Kösz!

miss Scotty (törölt) · http://avarazsollo.blog.hu 2012.07.09. 13:55:13

@Type-R: Szia!

Idáig nem tapasztaltam változást :(

Üdv. Scotty

Olman · http://szofejto.blog.hu/ 2012.07.10. 15:30:04

Van olyan, mint a régi változatban, hogy a főoldalon nem látható, különálló oldalt alkothatunk?

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2012.07.10. 16:44:39

@Olman: igen,
Beállítások - Állandó oldalak alatt találod ezek adminisztrációját:)

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2012.07.10. 16:47:40

@miss Scotty: @Type-R:
sziasztok,
tudunk a hibáról, itt is köszi a hibajelzést. elhárításán vagyunk, sajnos annál összetettebb, mint gondoltuk, összefügg a szerkesztővel, amit használunk.
sajnálom az okozott kényelmetlenséget, türelmeteket, és megértéseket kérjük!

Keety 2012.07.11. 18:32:15

Sziasztok!

Klasszikus bejegyzésbe tudok valahogy linket beszúrni? A célom az lenne, hogy meg tudjak jelölni egy-két forrást. Milyen lehetőség/ek van/nak erre?
Előre is köszi a segítséget!

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.07.11. 21:17:40

@Keety: persze, ez gyakorlatilag a blog, egy poszt (egyik) "alapfunkciója". Az adminfelületen fent az ikonok második sorában az első, lánc-szerű ikon (rámenve a felirat: "link beszúrása"); tehát kijelölöd a linkesíteni kívánt szöveget, a fenti link ("lánc")-ikonnal előjövő párbeszédablakban megadod a kívánt címet, linket.

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.07.12. 20:58:11

@pcdevil: kérdésem, hogy hol-hogy lehet "horgonyt" létrehozni (oldalon belüli hivatkozást)? Most sem csinálni nem tudok, de régi cikkből sem engedi átmásolni admin felületen (csak html-ben, de ez nyilván hosszú cikkeknél érdekes, ami HTML-ben kezelhetetlen). Várható-e a pótlása-javítása?

Ugyanígy eltűnt (a régihez képest) az adminból a "csere" (nagyon hasznos!) és a vízszintes vonal, a <hr>. Sok régi poszt készült ezekkel, szeretném a jövőben is használni - mit mondotok? Várható-e ezeknek a visszahozása?

és egy bug: a felsorolásban (rendezetlen lista) egy tetszőleges karakter törlése megszünteti a teljes felsorolást.

köszönöm.

50arnyalat 2012.07.15. 09:57:25

vajon miért nem jelenik meg a poszt az oldalon?

Bestair 2012.07.16. 00:10:59

Olvastam korábbi kommenteket, és volt már másnak is problémája azzal, hogy kép beszúrása után ha szöveget ír, a kép mellé kerül a szöveg. Nem láttam, hogy végül érkezett-e rá megoldás. Esetleg van valami, amit be lehet szúrni? Valami törésre vagy akármire gondolok, ami egészen új dologként kezelné a szöveget, és nem a kép mellé rakná.
Előre is köszönöm a segítséget!

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.07.17. 22:56:03

@pcdevil: egy bug: az újabb saját-posztokra ha hivatkozni szeretnék, a "linkgyártó ablak" ugyan felismeri, de url-címként valami 9999-es dátumot és "cím nélkül"-t hoz be. Régi hírekkel jól működik. Mi lehet a gond?

Gond továbbá, hogy mentéskor sok esetben a rendszer vár, megrázza magát és minden bekezdéshez beilleszt plusz egy sort (!). Érdekes hogy élesben gyakran ezek nem jelennek meg csak az admin felületen, de így is nagyon zavaró.

(a korábbi kérdésemből a horgony lehetősége érdekelne nagyon - köszönöm!!!

HunMoiselle · http://budapest-bordeaux.blog.hu/ 2012.07.19. 15:52:15

Sziasztok!

Azóta, hogy nem csak a régi admin van, nem működik nálam a hivatkozás funkció. (Itt kivételesen biztosan nem az én inkompetenciámról van szó, korábban ugyanis ment a dolog, mint a karikacsapás.) Eleddig reménykedtem, hogy egyszercsak magától megjavul (mint pölö a videóbeillesztés), de nagyon nem úgy fest a dolog.
Tehát: kijelölöm, amit hivatkozni akarok, rányomok a láncszemgombra, majd a megfelelő helyre beírom az url-t,meg hogy új ablakban nyíljon meg, rányomok a beszúrás gombra, majd konstatálom, hogy nagyon nem szúrta be a hivatkozásomat.
Segítséget kérek szépen, amit előre is hálásan köszönök!

sityu · http://www.sit.yu 2012.07.20. 13:42:40

Alcímet hogyan tudok megjeleníteni?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.07.22. 09:59:45

A régi admin is nagyon szar volt, de az új az rettenetes. De úgy látom, ezen már nem lehet segíteni.

Azt viszont nagyon nem értem, hogy a blogmotor sok-sok éve maradt ugyanaz a szörnyűséegesen bugos fapados. Nem lehet kommenteket javítani, és naponta átlag elveszt egy kommentet.

Persze, ha a blogmoci is ugyanúgy lesz "javítva", mint az admin felület, akkor inkább nemszótam.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.07.22. 10:02:04

@sityu: " Alcímet hogyan tudok megjeleníteni?"

A "+ Alcím" linkre kattintasz a cím mellett?

De lehet, hogy csak a kérdésedet nem értem.

sityu · http://www.sit.yu 2012.07.23. 10:03:00

@atpijkamo: igen: A "+ Alcím" linkre kattintok a cím mellett hogy megadjam.
Eddig rendben van.
A kérdés arra vonatkozott, hogy ezt hogyan lehet megjeleníteni?
Az összes sablont nem kutattam végig, de nem sikerült megtalálnom a kódját.

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.07.23. 10:24:37

@sityu: @sityu: korábban valahol elhangzott hogy ez nem minden sablonnál működik (talán....) De nem tudom hol és nem tudom melyikeknél.

Sok kérdés - és fontos kérdés - felgyűlt itt, engem az foglalkoztat nagyon hogy melyikkel sikerül foglakozni, mi igényel esetleg plusz infót, mire érdemes várni, és mikor?... Nagyon rossz ez a válasz-nélküliség (a sok hiba és kérés mellett, persze).

sityu · http://www.sit.yu 2012.07.23. 10:41:11

@gBal: Pedig rettentő egyszerű volna a megoldás: a blog.hu fejlesztőinek kellene/illene tisztességesen kidokumentálni a produktumukat.

Nem vagyok ugyan webfejlesztő, de annyit azért tudok, hogy a programozás már régóta nem csak abból áll, hogy egy működő rendszert összekalapáljunk, hanem abból is, hogy a rendszer tisztességesen le legyen dokumentálva. Hallottam olyat is, hogy ez néha majdnem több idő, mint maga a kódbuherálás.

De fontos ez sok szempontból:
1. például mint a mi helyzetünk: a rendszer mellé azonnal mellékelhető egy normális help (merthogy a korrekt dokumentációból ez viszonylag egyszerűen kinyerhető);
2. ha a fenntartó valamilyen okból babaruhát tép a fejlesztőkkel, akkor nincs meglőve egy, csak a fejlesztők által átlátható kódhalmazzal.

supernowa 2012.07.23. 11:23:36

Üdv!
Hogyan lehet elővarázsolni az eszköztárakat (szöveg formázásához)? Nálam a cím után egyből ott a tartalom és ennyi. Mint ha sima jegyzettömb lenne.. Így esélyem nincs posztot írni.. :(

supernowa 2012.07.23. 11:27:37

@supernowa: bocs most megvan, az előbb valamiért nem volt..

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2012.07.23. 12:10:22

@sityu: kérlek, mi sem egyszerűbb!
ha gyári sablont használsz, másold le. miután ott vagy a sablon-szerkesztésnél, a HTML megfelelő helyére a <blh:post_subtitle /> kódot illeszd be.

(egyébként dokumentálva van ez, sőt, a sablonszerkesztésnél még linkeljük is pont az ilyen problémák elkerülésére: screencast.com/t/7tENL8Rq2nge ;))

sityu · http://www.sit.yu 2012.07.23. 12:23:09

@pcdevil: El kell ismerni, valóban ott van. Nekem elkerülte a figyelmemet.
A "segítség" gombnál kerestem. A sablon fejlécnél nem is néztem.
Javaslom hát, hogy kerüljön be ez a rövid sorocska ("Blog.hu tagekről itt és itt olvashatsz!") a "segítség" legördülőjébe is. Nem gondolom, hogy szétcsapná az oldal szerkezetét. Logikáját tekintve sem rossz, ha oda is fölkerül. S ennyi redundancia nem árt meg egy oldalnak.
Természetesen én már ezután meg fogom találni, de hátha másnak is hasznos, ha a "segítség" menüpontban az összes fontos segítséget megtalálja.

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2012.07.23. 12:44:37

@HunMoiselle: megtennéd, hogy az adminban a a "Kapcsolat" gombra kattintva jeleznéd? Ott kapunk pár technikai jellegű információt, ami megkönnyíti a hibajavítást! köszi!

Lobra · http://ross-satyr.blog.hu 2012.07.23. 20:51:49

Végigolvastam a feljebb található üzenetváltásokat és eléggé meglepődtem. Felvethető, hogy amit javasolok alább, azzal kissé elkéstem; sajnos, azt hiszem, nem.

Arra gondolok, hogy a hibajelzéseket nem tisztán szabad szövegként kellene kérni, hanem minden észlelt hibára, darabonként kötelezően kérni kellene legalább az alábbiak megadását, akár táblázatszerűen (persze szabatosabb fogalmazásban):

- az oldal azonosítója, ahol a jelenséget észlelte
- az oldalon belül a funkció, ablak, művelet neve
- mit kívánt elérni a használó
- a művelet(ek) leírása (minek a hatására történt a hiba)
- az elérni kívánt cél helyett mi történt
- mit javasol a használó
- egyéb közlendők

Gondolom, kitalálható, hogy mi volna (mi lett volna) egy ilyen megoldásnak az előnye.

Ross Satyr 2012.07.24. 10:36:16

És akkor most egy konkrétum ma reggelről: az "Oldaltörés" funkció.

A régi admin felületen egy oldaltörést úgy tettem be utólag egy nagyobb szövegbe, hogy a kurzort oda vittem a kívánt bekezdés elé és rákattintottam az "Oldaltörés" ikonra. Ha ugyanezt megteszem az új admin felületen, akkor az oldaltörés nem a kurzor helyére, hanem a teljes szöveg legvégére kerül. Ki lehet próbálni. Az eredmény önmagában véve logikus: az éles posztban "tovább..." link jelenik meg a szöveg legvégén, tehát ott, ahol már nincs tovább...

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2012.07.24. 10:57:42

@Ross Satyr: Ez valóban máshogy működik a régi adminhoz képest.
A probléma ezzel a megoldással az volt, hogy nagyon sok esetben nem várt eredménnyel, oldal-design széthullással járt az ilyen használat.
Javaslom tégy úgy, hogy írsz egy bevezetőt, oldaltörést raksz be, majd új bekezdésben folytatod. Formázás szempontjából is jobban veszi ki, és szerintem a poszt is jobban néz ki 2 bekezdéssel;)

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2012.07.24. 11:05:50

@Lobra: nem feltétlen értem mit szeretnél ezzel mondani.
az eggyel elötted leírt módszer elég sok technikai paramétert megad nekünk.
ha esetleg továbbira van szükségünk, szoktunk kérdezni is;)

és szerintem az egyszeri júzer szempontjából is jobb a free text mező: ott leírja saját szavaival a nyűgjét. több mező esetén csak összezavarodik, ide mit kell írnom, az miért kell, és esetleg az egész hibajelentéstől eláll, mert úgy érzi, nem érte van a rendszer, hanem fordítva.
mindazonáltal a jelenlegi megoldás jó számukra is és a hozzáértőbbnek is. (utóbbiaknak teljesen mindegy, hogy 5 mezőbe, vagy 1 mezőbe írja le a technikai paramétereket.)
plusz ugye a kérdések egy része a jellegük miatt akár itt, kommentekben is megválaszolható, nincs szükség további infóra. (amikor meg van, ott kérjük. - ahogy tettem is)

ki van ez találva, ne félj;)

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.07.24. 12:20:24

@pcdevil: "ki van ez találva, ne félj;)" - lehet hogy az is elegendő lenne az olvasó "rend-érzetéhez", ha kiderülne mi alapján válaszoltok - vagy nem válaszoltok - a kérdésekre. Itt felettünk a felvetések-kérdések úgy 60%-a semmi reakciót nem kapott, holott a válasz (legyen bármilyen tartalmú, de a kérdéshez képest releváns) sok-sok embert nyugtatna meg, sok nyitott kérdést zárna le, és nem foglalná itt a helyet ugyanazoknak a kérdéseknek a többszöri (bizony: gyakran - érthető módon - indulatos) megismétlése.

Mi tehát a rendszer, mit remélhetünk a fenti kérdések megválaszolása tekintetében?

Ross Satyr 2012.07.24. 12:21:15

@pcdevil: A megoldásod valóban elfogadható, ha új posztot írsz. Persze nem életszerű, hogy valaki az admin felületre ír be élesnek szánt hosszú szöveget. Inkább úgy, hogy elkészíti szövegszerkesztőben, majd
- először bemásolja a kezdő oldalra szánt részt
- utána kér egy "Oldaltörést", végül
- bemásolja a szöveg fennmaradó részét.

Ha azonban valaki ezt nem tudja - és ugyan honnan találná ki -, akkor utólag bizony csak kézműves módon tud oldaltörést beletenni: Kivágja vágólapra a folytatásnak szánt szövegrészt, végrehajt egy "Oldaltörést", majd visszamásolja a vágólapról. Vagy - amíg módja van rá - visszavált a régi felületre és ott végzi el, logikusan a kurzor pozíciójában.

Lobra · http://ross-satyr.blog.hu 2012.07.24. 12:34:48

@pcdevil: Nem félek, hiszen észlelem, hogy a dolog "ki van találva". El is fogadom az ellenérvek jó részét; lehet, hogy sok használó bonyolultabbnak találná a javasolt módot. Azt viszont talán el lehet ismerni, hogy a számotokra könnyebb lenne a dolog (és itt egy kicsit utalnom kell @sityu: észrevételére), hiszen nyilván minden hibajelzés is olyan esemény, amelyet egy előírt szabványos folyamat keretében dokumentálnotok kell, még akkor is, ha a "hiba" azért történik, mert a használó valamit rosszul csinál vagy nem vesz észre. Vagy tévednék?

Ha pedig dokumentálnotok kell, akkor az általam javasolt adatokra alighanem szükség van, és azokat a beküldött "free text"-ből kell kihámoznotok. Természetesen a dokumentálás azt is megkönnyíti, sőt: a folyamat kötelező részévé teszi, hogy a hibaelhárítás pillanatában azonnal válasz is legyen. A mi cégünknél legalább is ez a helyzet.

Ross Satyr 2012.07.24. 22:17:36

Hogy ne csak panasz szerepeljen itt: most illesztettem be egy videóklipet, az új admin felület pontos és logikus információt nyújt a teendőkről (versfaragomuhely.blog.hu).

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2012.07.27. 10:18:59

@Ross Satyr:
bár a leírásod nem igazán értem, a sok próbálkozás eredményt hozott, egy bugot találtam, köszi a közreműködést.
ezt javítjuk, és remélem akkor minden úgy fog működni, ahogy elvárod!

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2012.07.27. 10:29:57

@Lobra: van bug trackerünk, ha erre gondolsz.
az általam leírt folyamat szerintem azért jó, mert ahhoz, hogy ebbe a rendszerbe (nevezzük nevén a gyereket: bugzillába) bekerüljön egy hiba, ahhoz a mi közreműködésünk is kell, így biztosítva azt, hogy mindenképpen valid információ jelenljen meg ott.
ahhoz, hogy oda kerüljön pedig az kell, hogy mi is megnézzük, hogy ott tényleg van -e hiba, esetleg veletek felvegyük a kapcsolatot további információért.

ha úgymond közvetlenül a bugzillába (vagy egy nektek szánt bugtrackerbe) jeleznétek a hibákat, az csak nyűg lenne mindkét oldalról:
- fejlesztői oldalról aki nem csak a saját, hanem a júzerrel közös rendszert figyelni kell (vagy esetleg egy ember figyeli, de akkor meg ugyanúgy figyelheti a support leveleket, és töltheti fel a másik rendszerbe)
- egy felesleges layert húz közétek és közénk, ami nem segíti a kommunikációt, mivel ebből a szempontból nem ad semmi pluszt, mint egy blogposzt kommentezése (ahol adott témához eleve releváns hibajelzés lesz), és ahogy írtam is korábban, ha plusz infóra van szükség, akkor egyszerűen rákérdezünk, ahogy tettem korábban is.

ezzel párhuzamosan teljesen jónak tartom azt a rendszert, amit ti használtok, csak nekünk arra úgy nincs szükségünk, mert közvetlenebb formában szólhattok:)

(lehet van átfedés az előző kommentemhez képest, ezért sry, nem ismételni akartam magam, csak így jött ki jól a mondandóm.)

Ross Satyr 2012.07.27. 10:40:20

@pcdevil: Hát, előfordul olykor, hogy túlfogalmazom a mondandómat... A lényeg az, hogy volt-nincs egy bug.

Lobra · http://ross-satyr.blog.hu 2012.07.27. 10:50:12

@pcdevil: Egyértelmű, hogy félreértés van a dologban, ezért visszanéztem, mit is írtam: "Ha pedig dokumentálnotok kell, akkor az általam javasolt adatokra alighanem szükség van, és azokat a beküldött "free text"-ből kell kihámoznotok." Talán ezt lehetett úgy érteni, hogy viszont ha a használó által beküldött szöveg strukturálva van, akkor az automatikusan bekerül egy folyamatba - természetesen nem ezt akartam mondani, csak annyit, hogy a strukturáltabb formában beküldött reportból ti jobban kiszedhetitek a lényeget.

Mivel viszont a jelenlegi hibajelentési mód egy meglevő adottság, amelyben ti nyilván jól eligazodtok, a további ragozásának aligha volna gyakorlati haszna. Köszönöm az infók megosztását.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.07.27. 14:58:13

Az miért van, hogy komment küldésnél kiírja: "Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!" ???

Ha újra próbálom, akkor is.

Többek ugyanezt kapják, és egy ideje nem jött új komment. Régebben lehetett kommentelni.

deciki.blog.hu/

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.07.31. 12:39:06

@pcdevil: @L.A.: nem teszitek vissza a szerkesztőfelület ikonjai közé a betűcserét? Illetve a <hr> "vonalat"? Nagyon hasznos volt, sok nehézséget okoz a hiánya (főleg a cseréé).

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.07.31. 16:19:19

Kedves blog.hu!

Ismét hibát véltem felfedezni a blogomban. Ugye egy bejegyzésnél meg lehet adni a poszt címkéjét. Én ezt meg is teszem mindig, de tegnap óta már harmadik alkalommal tapasztalom, hogy az adott címkébe tartozó bejegyzések száma kettővel növekszik, mikor én csak egy posztot publikáltam.

Javítsátok ki, legyetek szívesek!

Plain Jane 2012.08.02. 11:11:29

Helló,
Hát nekem nincs Előnézet gomb. A Tartalom doboza össze-vissza rálóg más felületekre, attól függ, hogy klasszikus stb nézetet választok.
Posztolni nem tudok: a címet megjegyzi, de az alcímet meg a tartalmat nem. Amint a mentés gombra kattintok, azt mondja: a módosítások el fognak veszni!
Szóval remélem, a régi felületet még elérem egy darabig, de azért nézzétek meg plíz.
Köszi, Plain Jane
gazdag-akarok-lenni.blog.hu

3csacsi 2012.08.02. 13:06:10

Helló! Én új vagyok. Ugyanaz a problémám, mint Plain Jane-nek. Lesz segítség?

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2012.08.02. 13:26:58

azért érdemes a indapass.hu/kapcsolat oldalon írni, mert nem kell azzal kezdeni, hogy milyen böngésző, milyen operációs rendszer stb...

vagy itt, de akkor kellenek ezek az infók biztosan.

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.08.06. 20:15:00

@L.A.: nagyon sok a hiba az új adminnal - nem írtok valami tevékenységlistát hogy mi hol tart és mi mikor lesz javítva? Rossz hogy nem látjuk át, hogy nem tudjuk mire érdemes várni, hogy fel-kell-e tenni újra ugyanazt a kérdése vagy sem...

- nekem továbbra is felesleges sorokat tesz be mentés után;
- újabban mentésnél nem írja ki hogy "sikeres mentés" (vagy mi, ami régen volt - Firefox), ezért rámentek kétszer-háromszor, "biztos ami biztos"...
- továbbra sincs horgony, nem tudom, visszakerül-e;
- illetve fentebb sok még a megválaszolatlan kérdés (küldtem már erről egy listát korábban) és a bizonytalanság. Nem tesztek ki tehát egy tennivaló-felsorolást? Nagyon jót tenne az össz-hangulatnak, az örömünknek, amit a blogolás és ez a közösség jelent.

Greg C. 2012.08.07. 06:31:31

Sziasztok! Ha egy cikkhez hozzáadtam címkéket, azokat már nem lehet törölni? A rovataimat akartam átalakítani, ehhez pedig néhány cikknél ki x-eltem a feleslegessé vált címkéket, mentés után viszont ugyanúgy ott voltak.

twintensive 2012.08.07. 22:39:39

Sziasztok!

Ugyanazt tapasztalom mint Csoresz, tehát izgatottan várjuk a választ. Köszönettel

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.08.08. 19:41:36

@L.A.: a címkékhez én is, sokakkal együtt: egy idő óta a hozzáadott címkéket duplán számolja (vagy máshogy, mindenesetre rosszul). Az oldalt a címke mellett mutatott érték rendre nagyobb (eggyel, kettővel legalább), mint ahány cikk ténylegesen van az alatt a címke alatt. (azoknál a címkéknél fordul elő, amiket az utóbbi időben (hetekben) "használtam").

Megtisztelő lenne, ha néhány dologra legalább reagálnátok.. ha mást nem, hogy "értjük, de majd később - ekkor és ekkor térjünk vissza rá", vagy bármi...

Colomba 2012.08.12. 14:43:36

Csoreszhez hasonló problémával küzdök A bejegyzéshez hozzáadott címkéket szerettem volna szerkeszteni, a rovatokat ésszerűsíteni, de a törölt, ki x-elt címkék, eltűntek, ám mentés után viszont ugyanúgy ott voltak.
Van megoldás?

Colomba 2012.08.12. 14:46:07

Ugyancsak szerkesztési problémám van a képek beszúrásánál. Ha létrehoztam egy új mappát annak a nevén már nem tudok módosítani? S ha a helyeset létrehoztam, hogyan lehet a feleslegessé vált mappától megszabadulni?

Orákulum 2012.08.13. 14:36:15

Hi! A korábbi verzióban szerkesztéskor lehetőség volt a poszt dátumának megváltoztatására. Ebben az új változatban hogyan lehet ezt megtenni? Thx.

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.08.13. 15:16:57

@Orákulum: most is lehet, csak eggyel bonyolultabb: a cikk admin oldalán jobboldalt az "éles" helyett kiválasztod az "időzített"-et, és itt már felajánlja a dátumot, ami tetszőlegesen átírható.

Orákulum 2012.08.13. 15:29:19

@gBal: köszönöm, sikerült!

Megpalyazzuk · http://megpalyazzuk.blog.hu 2012.08.16. 09:29:59

Sziasztok, nekem egy fura problémám van: 2 napja vettem észre, hogy kb. minden 10. posztot engedi csak feltenni - vajon mi lehet a baj? (Már próbáltam, nem a betűtípus, nem a másolás, nem az oldaltörés és nem is a másolás helye számít, cska nem tudom mi....)
Úgy értem, hiába szerkesztem meg, mikor vázlatba, vagy élesbe tenném, egyszerűen eltűnik minden belőle, és a főoldalon is üres bejegyzésként szerepel, még a címet sem menti el, csak a címszókat.
Előre is köszi a segítséget!

Boys don't cry 2012.08.20. 20:35:21

Üdv!
Miként lehetséges elérni, hogy a bejegyzést felbontsa a rendszer a "tovább" előtti és utáni szakaszokat? Minden bejegyzésem a főoldalon is teljesen látszódik, hol választhatom ketté? Az alcímet próbáltam a bevezető tartalommal kitölteni, de azt szimplán levágta, és ennyivel rövidebb lett a bejegyzés. Köszönöm, de azért körülnézek, csak eddig semmi.

Megpalyazzuk · http://megpalyazzuk.blog.hu 2012.08.21. 10:47:13

Még mindig ugyan az a probléma, csak most már egyetlen egy posztot sem ment el....egyszerűen egy nagy fehérség jelenik meg, bárhogy próbálom, bármilyen rendszerből.
Mi a jó életet csináljak?

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.08.23. 19:37:45

@L.A.: nagyon sokan kérdezik(zük), hogy miért szemeteli tele a rendszer "data-mce" meg hasonló titkosírással a rendszer a HTML-nézetet? Mit tesz ez az egésszel, nem lekapcsolható-e - zavaróan nagy és szinte kezelhetetlen lesz tőle az adathalmaz, nem lehet megszüntetni? beleír beillesztett kódokba is, amit azért mégse kéne...

Hartverdrahtet (törölt) 2012.08.28. 20:32:16

Sziasztok, egy nagyon primitív és valószínűleg ezermilliószor megválaszolt kérdésem volna, de sajnos sehogyan sem tudok rájönni:

Azt látom, hogy van "Kategóriák" doboz, és nagyon szeretnék is - kategóriákat, rovatokat vagy nevezzük akárminek - létrehozni. Kérdésem, hogy hogyan tudom kategóriákba/altémákban sorolni a posztokat? Egyáltalán - lehetséges? Köszönöm szépen, ha valaki tud segíteni.

Hartverdrahtet (törölt) 2012.08.28. 20:36:47

@Hartverdrahtet:

Közben megleltem:

segitseg.blog.hu/2007/07/31/hogyan_tudok_rovatot_letrehozni

Köszönöm és így tárgytalan!

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.09.09. 22:53:04

Azt szeretném kédezni, moiért szemeteli tele a rendszer a HTML nézetet nagyon (nagyon!) sok és hosszú "data mce bogus" stb stb kódokkal? Mik ezek, mit tesznek a bejegyzéssel, el lehet-e tüntetni őket?

Mivel a HTML nézet nem őrzi meg a szerkesztést megkönnyítő sortöréseket, így a kód szinte áttekinthetetlenné válik, majdnem lehetetlenné téve az abban való szerkesztést, korrigálást.

Köszönöm a válaszotokat, előre is!

support.inda.hu · http://inda.hu 2012.09.10. 12:18:20

@gBal: javítani fogjuk hamarosan.
addig a türelmedet kérjük.

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.09.10. 20:16:32

@support.inda.hu: köszönöm. Nem tervezitek hogy a blogon tájékoztatjátok az olvasókat a tudott és javítás alatt levő gondokról, azok várható javulásáról és az elkészültéről? (sokat tudnék még sorolni, de nem tudom min dolgoztok és min nem, miben remélhető változás és miben nem...) A fenti kérdés először 6. 28-án vetődött fel, és csak most érkezett rá érdemben válasz... (bár sok konkrétum így sem derült ki). Sokkal kevesebb hozzászólás és kérdés, hozzászólás-ismétlés és bosszúság lenne ha megtennétek ezt - kevesebb munka lenne mint itt válaszolgatni... (igaz, válaszból se sok jön, sajnos). Köszönöm!

TomatoMalta 2012.09.14. 20:02:31

A bejegyzések mellett szeretném a kis képeket úgy látni, mint amikor az archívumra kattintok. Hol állítsam be, hogy legyenek kis képek a bejegyzések mellett a főoldalon.
Nem tudom kérdezte - e már valaki. Nem láttam sehol erre választ.

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.09.15. 00:33:25

@TomatoMalta: hát, ehhez kis képeket kéne feltöltened... :-)

1.) feltöltöd, 2.) kis méretűre alakítod, 3.) balra rendezed, és ott lesz.

Az archívum meg a címkék szerinti keresés a poszt kb. első bekezdését mutatja és a posztban levő első képet kicsiben (azért mert ez a cikknek csak a kivonata, és így sűrít). De a főoldalon ezt csak úgy éred el, ha magad feltöltöd a cikk elejére, lekicsinyíted, és oda rendezed ahova szeretnéd... hiszen a főoldalon nem a "kivonat" van, hanem a teljes cikk (még ha törés is van benne a beállított helyen), így itt azt fogod látni amit magadnak beállítasz, amit feltöltesz, és ott és úgy fogod látni, ahogy és ahova feltetted.

TomatoMalta 2012.09.15. 08:26:32

Köszönöm gBal. Nem gondoltam, hogy ennyire egyszerű, azt hittem ez valami beállítás kérdése. Köszi a gyors választ.

Szabad a taxi 2012.09.17. 10:40:46

Két kérdésem lenne (én az a konnektort sem megtaláló típus vagyok).

Egy posztnál bejelölöm, hogy legyen alcím is, be is írom, aztán mégsem jelenik meg. Elrontok vagy kihagyok valamit?

Szeretnék kitenni blogajánló oldaldobozt a kedvenc blogjaimat ajánlva, de ilyen lehetőséget nem találok. Nincs is gyárilag?

Elnézét, ha túl triviális, esetleg GYIK, és előre is kösz a választ.

SzaT

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2012.09.17. 10:43:45

@Szabad a taxi:

Szia, alapesetben egyik sablonban sincs benne az alcím megjelenítése.
Utólag kell beletenni ezt:

<blh:post_subtitle />
és utána beilleszti a bejegyzés alcímét.

Blogajánlót a beállítások > oldaldobozok > linkek részen tudsz létrehozni.

(blogodcime.blog.hu/admin/settings/widgets)

Szabad a taxi 2012.09.17. 14:14:32

@L.A.: Köszönöm a választ. Előbbit, gondolom, html nézetben a szövegtörzsbe, a lesd fölé illesztem be?

A widgetes megoldást viszont annyira nem értem, hogy inkább írok majd egy posztot e a kedvenc blogjaimról...

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2012.09.17. 14:29:10

@Szabad a taxi: nem, semmiképp sem oda, hanem a sablonba.

Szabad a taxi 2012.09.17. 14:32:00

@L.A.: Kösz. Ez esetben nem lesz alcím...

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2012.09.17. 14:49:02

@Szabad a taxi: amire szükséged volt:
- lemásolni a jelenlegi sablont egy tetszőleges névre
- megszerkeszteni azt, tetszőleges helyre - de nyílván logikai okokból poszt cím után - berakni az <blh:post_subtitle/> taget
- élesíteni a sablont

én ezt most megcsináltam, a Beállítások - Sablonok alatt ha megszerkeszted az újonnan létrehozott sablont, láthatod, hogy bekerült egy <h4 class="subtitle"><blh:post_subtitle/></h4> sor.

jó blogolást;)

Szabad a taxi 2012.09.17. 14:55:57

@pcdevil: Ó, nagyon köszönöm! A következő, immár alcímes posztot neked fogom ajánlani, reményeim szerint még ma. :)

Putyilov gyári melós 2012.09.23. 15:35:27

Hahó, egy idős embernek írok egy blogot, vagyis másolgatnám fel a cuccait, publikációit, de nem engedi, egyszerűen levágja a nagy terjedelmű szöveget, kitörli a már betett képeket is.

Tehát az érdekelne, hogy van e karakterkorlát a blog.hu-n és ha igen az mekkora anyagot enged be?
Lehet-e ezen a karakterkorláton esetleg módosítani?

Ja, próbálkoztam oldaltöréssel is, de így se enged többet.

Putyilov gyári melós 2012.09.23. 15:41:47

Ja és még csak annyit, hogy olyan 12 nyomtatott oldalt enged be képekkel együtt, ha ennél többet írok, másolok be, akkor még az adigg elmentettekből is lecsíp egy darabot amikor a mentésre nyomok.

Nem tudom, esetleg az a gond, hogy szövegszerkesztőből másolom át?
Bár úgy másolom, hogy a formázásokat törlöm és a blogban újraformázok mindent.
Esetleg az a gond, táblázatokba teszem be a képeket, hogy egységesen jelenjenek meg?
10-15 táblázat más sok a blogmotornak?
Hogy tegyek be képeket?
Sokat?

picinke09 2012.09.23. 22:45:00

@Skata:
Velem is ezt teszi. Megoldották távolról, de, ha én próbálom, nem veszi be a szövegemet, csak a címet menti. Hmmm

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2012.09.23. 22:52:16

@Putyilov gyári melós: persze, van korlát. 65ezer valahány karakter fér egy posztba.

természetesen a html kód lehet ennyi.

tehát nagyon nem mindegy, hogy wordből másolt szövegről van szó, ami hoz magával mindenféle stílust feleslegesen, vagy formázatlan szöveget raksz be.
a táblázatok is zabálják a karaktereket nyilván

javaslom a szöveg tördelését kisebb egységekre.

ha mindenképp egyben kell lennie egy hosszú szövegnek képekkel, akkor az nem annyira blog. lehet, hogy pdf-et kéne exportálni és azt feltenni a netre.

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2012.09.25. 21:44:37

@bercsek: mivel ennek semmi de semmi értelme, direkt nincs rá lehetőség.

a bejegyzések mindig időrendben lesznek, a legfrissebb felül, a régebbiek alatta.

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.09.25. 23:49:26

@L.A.: "persze, van korlát. 65ezer valahány karakter fér egy posztba."
És az ilyesmit miért nem lehet megtudni (sok más egyéb tudnivalóval együtt)? Én is beleszaladtam ebbe, de lám, fent is mennyi bosszúságot okozott valakinek. Annyira egyszerű lenne itt VALÓDI válaszokat és információkat közölni (előre, hogy ne a kárunkon tanuljunk), sajnálom hogy sok esetben nem így történik. Ahogy sok sok fenti kérdésre sem jön válasz...

Látom hogy a HTML nézet kezd szintén javulni (sorok, színek), ez nagyon jó - itt is sok bosszúságot és felesleges kérdést megelőzött volna, ha tudjuk hogy "ez a terv, nagyjából ekkorra várható"... Így csak az (eddig) összefolyó, szinte kezelhetetlen kódhalmaz volt hónapokig...

Kérdésem: a "frissít" gomb rendszeresen alig fér rá a párbeszédablakra, ez korábban is így volt (bár most még jobban kicsúszott (Firefox).

Még a fentihez: nem tervezitek a kommunikáció javítását? Nem TÖBB, csak jobb kommunikáció kéne: tényszerű, rövid, de informatív. Sok sok indulat és csalódás megelőzhető volna.... Bocsánat.

devDavid · http://blog.hu 2012.09.26. 10:16:18

@gBal: Szia! Semmi gond, lenne hova fejlődni kommunikáció terén, de talán örüljünk annak ami van: fejlesztés :-)

A frissít gombot nem értem, hol találok ilyet?
D.

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2012.09.26. 20:23:16

@bercsek: szia, simán el tudok képzelni egy 1000 oldalas könyvet is.

na de az egy könyv.
NEM BLOG.

tök más műfaj.
a könyvet az elején kezdjük, a végén van vége.
ja, és vége van.

a blognak eleje van, és sosincs vége jó esetben.

nehéz az egyik formába beleerőszakolni a másikat.

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.09.26. 21:19:51

@devDavid: "A frissít gombot nem értem, hol találok ilyet?"

Hát, lévén hogy a HTML nézetről beszélgetünk, természetesen a HTML ablak "frissít" gombjáról beszélek. :-) Igaz, mint mondom: nemigen látszik, mert kicsúszik az ablakból... (firefox)

"lenne hova fejlődni kommunikáció terén, de talán örüljünk annak ami van: fejlesztés :-)"

Valami öröm van, persze, de nekem (sajnos) erősen beleég a fejembe a segítség elmaradása miatt beleölt plusz órák emléke, a feleslegesen feltett kérdések, a reménytelen várakozás... Ezért is válaszolok itt sokszor helyettetek, hogy másnak kevesebb legyen a gondja (amennyire értek az ügyhöz, persze). Nyilván nekem külön fájdalom hogy korábbi nikkemen ki vagyok tiltva 2 blogotokból is (segítség, szevasztok), holott csak kérdeztem, és RÁkérdeztem aztán hogy miért marad el a válasz... Aztán megjött: indoklás nélkül kitiltottatok (azóta sem tudom, meddig.) De pardon, megyek is, nem "szennyezek" itt tovább.

Jó munkát, JOBB kommunikációt!

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.09.27. 08:18:14

@devDavid: szintén egy régebbi kérdés (ezt is tavasz óta kérdezgetem :-) ): tervezitek-e az adminfelületre a "csere" gombot visszatenni? Nagyon jó volt a régiben, hasznos, és sok sok pluszmunkát jelent most, hogy nincs. Ugyanígy nagyon hiányzik a "vízszintes vonal" - egyszóval jó lenne ha az új nem kevesebbet tudna ilyen téren, hanem ha nem is többet, de legalább ugyanannyit.

Tervezitek ezeket, mikorra lehet esetleg remélni? Köszönöm!

devDavid · http://blog.hu 2012.09.27. 09:48:55

@gBal: a jelenlegi forma etalon, nem tervezzük a vissza tételét.

üdv,
D.

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.09.27. 17:33:13

@devDavid ♥: köszönöm - és nagyon sajnálom, sok többletmunkát jelent ez nekem felhasználóként a korábbi adminhoz képest, így viszont már nem is várom a visszakerülést (bizonyára van oka, innen nézve mindenképpen veszteség - miért "etalon" ha valami kevesebb és kisebb tudású?...). De mindenképpen köszönöm a választ - tavasz óta, az átállás próbáltam erről némi konkrétumot megtudni. :-)

A fenti kérdés a HTML ablak "frissítés" gomjával? Remélhető javítás? Köszönöm!

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.09.27. 22:17:09

@devDavid ♥: még azt hadd kérdezzem meg, hogy javítjátok-e hogy a horgonyt nem ismeri fel az adminfelület - csak HTML-ben tudom betenni és szerkeszteni. Ott betéve aztán látható lesz ugyan az adminablakban is, de se kijelölni, se másolni, se módosítani nem lehet (a korábbi adminban lehetett).

Nagyon hálás lennék ha megjavulna - köszönöm!

devDavid · http://blog.hu 2012.09.28. 10:50:57

@gBal: készítettem róla ticketet, amint lesz ideje a kollégáknak ellenőrzik.

üdv,
D.

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.09.28. 17:59:50

@devDavid ♥: köszönöm, várok.

Van egy új gomb az admin-ablakban. a "1010-0101" nevű. Hogy működik? Nekem sehogy: kijön egy ablak, amibe beteszem a kódot (előbb egy google-térképet szerettem volna beilleszteni, aztán egy vízszintes vonalat (hr), de minden esetben csak azt írja be a szerkesztőfelületben egy keretbe, hogy "1010-0101"...

Mi lehet a baj?

devDavid · http://blog.hu 2012.10.02. 11:56:32

@gBal: Valóban, lemaradt valami, hamarosan pótoljuk.

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.10.02. 13:24:43

@devDavid ♥: köszönöm - és fentebb 5-ször szerepel a horgonnyal kapcsolatos kérdés (először június 28-án), arra lehet-e javulást remélni?

Nagyon köszönöm!

devDavid · http://blog.hu 2012.10.02. 13:46:34

@gBal: most valóban nincs, fontolóra vesszük a fejlesztését.

üdv,
D.

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.10.02. 13:58:35

@devDavid ♥: köszönöm - a "baj" az hogy _van_, azaz a régi admin felkínálta, így hozzászoktam, sokat használtam, nagyon klassz dolog (gondolom más is így van vele). Most nem tudom módosítani a régi posztjaimban (a vicc az hogy látszik, de nem lehet kijelölni), az újakba meg iszonyú nehezen, HTML-ből tudom beleoperálni.

Nagyon megköszönöm ha visszakerül.

devDavid · http://blog.hu 2012.10.02. 14:03:04

@gBal: Nincs már régi admin, október 1-jével megszűnt. Nagyon kevesen használták, ezért döntöttünk úgy anno, hogy nem lesz már benne. Átgondoljuk, hogy kell-e, ha úgy döntünk látni fogod az eredményét a közeljövőben.

üdv,
D.

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.10.02. 17:05:10

@devDavid ♥: köszönöm a válaszod - bevallom nagy csalódás lenne ha (ez is) nyomtalanul eltűnne, szurkolok hogy ne így legyen, de ami igazán fáj az a bizonytalanság: igazán nem értem miért nem tudtok (miért nem tudtatok korábban sem) összeszedni legalább egy listát, esetleg pici indoklással, hogy "ez marad, ez megváltozik, ez megszűnik"? Bocsánat, de akkor, amikor - gondolom - a "segítség" blog mégiscsak erre is való volna? Hogy működhet úgy egy rendszer, hogy a használói a változás fő vonulatairól tudhatnak ugyan, de a kisebb dolgokról maguknak kell, keserű próbálkozásokkal és értetlenségekkel rájönniük?

Magán-tűnődés, hogy nem értem, egyáltalán nem értem ezeket a megszűnéseket: nehezen hiszem hogy technikai problémát jelentene (hisz az új admin korszerűbb és nagyobb bírású), és bizony bőven van még hely a szerkesztőfelületen.. Egy olyan egyszerű dolog mint a "vízszintes elválasztó volna" korábban egy kattintás volt, ma úgy 10-ből talán összejön, HTML-ablakban... Nem értem, tényleg nem értem az okát...

Na befejezem, tiltottatok már ki ellen-véleményért... De tényleg köszönöm a válaszokat, ma nagyon gyorsan, hamar érkeztek! Szorítok a "horgony" jósorsáért...

cadix · http://www.blog.hu 2012.10.02. 17:20:35

@gBal: Elmagyarázom, ahogy már többször leírtam neked itt is, máshol is, privátban is. Egy blogplatformnak az a feladat, hogy egy végtelenül egyszerű letisztult felületen egyszerű blogposztokat lehessen írni, és ne legyen opciók tengere, mert nem kell, nem arra való. A blogplatform nem honlapszerkesztő platform. Nincs horgony a bloghun, ahogy a blogspoton és a wordpressen sem. De nyilván a két vezető blogpaltform a hülye.

Biobanya 2012.10.02. 18:29:57

Lenne egy kérdésem, amire nem találtam választ: hogy lehet a címkéket rendezni /törölni. Mert néha nagybetűvel írtam, néha nem, stb. Így elég zavaros, áttekinthetetlen lett.

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.10.02. 20:05:45

@cadix: Kedves Cadix, köszönöm a válaszod.

Természetesen nem hülyéztem le senkit - és "opciók tengere" sem került szóba, azt hiszem kettő vagy 3 gomb lehetőségére kérdeztem rá, azt hiszem az elférne. :-) Nem tudom, hogy mondjuk a "vízszintes volnal"-e az, amibe belenyekkenne a felület... ;-)

"Leírtam többször is" - a horgony kérdésre június óta nem reagált senki...

"Nincs horgony a bloghu-n" - igen, viszont _volt_: tőletek tanultam, szerettem, és tényleg _egyetlen_ gombocska... (na jó, a vízszites vonal még egy)

(más kérdés: a másik nickem letiltása meddig tart?... csak mert azon egyszerűbb írnom - és ha megkérsz elhallgatok mindkettőn, ennyi bizalom talán van még irányomban, még ha figyelmeztetés és indoklás nélkül is tiltottatok le... :-) - hm?.)

üdv

cadix · http://www.blog.hu 2012.10.02. 21:42:41

@Biobanya: megnyitod a posztot, amin rajta van a nem kívánatos címke és törlöd, majd mented a posztot, ha az összes posztról leszeded, magától eltűnik a címke.

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.10.08. 16:41:41

@devDavid: @devDavid: sziasztok,

a HTML-nézettel kapcsolatban kérdezek. Nagyon jó hogy a különböző kódok különböző színnel jelennek meg, hogy sorokra bomlik a korábbi ömlesztés helyett, de nagy gond, hogy most viszont nem engedi kijelölni és módosítani karakterenként - csak olyan karakter-csoportonként, amit ő jónak lát (sajnos ez nem is igen esik egybe az általam egybetartozónak érzett karaktercsoportokkal, nevekkel). A kurzort sem feltétlenül a "cél-helyre" illeszti, jobb-bal nyíllal is gyakran ugrik át több karaktert. Ha a nem-kívánt helyen törölni kezdek (és később pótolom amit nem kellett volna), akkor is előfordul, hogy a törlés megtörténik, de a kurzor máshol villog, így a felhasználó nagyon bizonytalan, hol is tart, mit is törtölt és mit nem...

Mikor várható a javítása?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.12. 16:43:51

miért tűnnek el a kommetnek???

egy nagyon-nagyon hosszú kommentél ez több mint idegesítő!

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.10.13. 14:35:11

@cadix: sziasztok,

a HTML-nézettel kapcsolatban kérdezek. Nagyon jó hogy a különböző kódok különböző színnel jelennek meg, hogy sorokra bomlik a korábbi ömlesztés helyett, de nagy gond, hogy most viszont nem engedi kijelölni és módosítani karakterenként - csak olyan karakter-csoportonként, amit ő jónak lát (sajnos ez nem is igen esik egybe az általam egybetartozónak érzett karaktercsoportokkal, nevekkel). A kurzort sem feltétlenül a "cél-helyre" illeszti, jobb-bal nyíllal is gyakran ugrik át több karaktert. Ha a nem-kívánt helyen törölni kezdek (és később pótolom amit nem kellett volna), akkor is előfordul, hogy a törlés megtörténik, de a kurzor máshol villog, így a felhasználó nagyon bizonytalan, hol is tart, mit is törtölt és mit nem...

Mikor várható a javítása?

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.10.13. 14:35:58

@cadix: sziasztok,

a HTML-nézettel kapcsolatban kérdezek. Nagyon jó hogy a különböző kódok különböző színnel jelennek meg, hogy sorokra bomlik a korábbi ömlesztés helyett, de nagy gond, hogy most viszont nem engedi kijelölni és módosítani karakterenként - csak olyan karakter-csoportonként, amit ő jónak lát (sajnos ez nem is igen esik egybe az általam egybetartozónak érzett karaktercsoportokkal, nevekkel). A kurzort sem feltétlenül a "cél-helyre" illeszti, jobb-bal nyíllal is gyakran ugrik át több karaktert. Ha a nem-kívánt helyen törölni kezdek (és később pótolom amit nem kellett volna), akkor is előfordul, hogy a törlés megtörténik, de a kurzor máshol villog, így a felhasználó nagyon bizonytalan, hol is tart, mit is törtölt és mit nem...

Mikor várható a javítása?

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.10.13. 14:36:59

(véletlen duplázódott, bocs.)

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2012.10.15. 20:04:00

@devDavid: én használtam, szerettem, tudtam vele írni, ezt meg nem tudom rendesen használni, mert akármit csinálok, az első pár kép mellé írja a szöveget. Raktam fel ma 20 képet, 20 képaláírással, az első négy mellett zsúfolódik. Nyomhattam én annyi üres sort, amennyit akartam, ugyanúgy maradt. VISSZA A RÉGI ADMINNAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.10.15. 21:33:02

@miriamele: sajnos semmi más megoldás nincs a problémádra, mint hogy középre állítod a képeket - ekkor minden szöveg az adott kép alá kerül.

Átérzem a problémádat, ugyanezek a fájdalmaim nekem is, csak pár hónappal korábban éltem át... (én is csak felhasználó vagyok).

cadix · http://www.blog.hu 2012.10.16. 10:47:16

@miriamele: @gBal: Képet az ember 3 féleképpen rendez az ember. Jobbra szöveggel, balra, szöveggel, középre szöveg nélkül.
ez így fog maradni.

Titkosnick 2012.10.16. 21:11:58

helló mindenki,

arra van ötlet, hogy védett posztot hogyan lehet létrehozni az új felületen úgy, hogy csak tagok kommentelhessenek benne, illetve megjelenjen oldalt is a tagoknak a legfrissebb hozzászólásoknál?
minden kísérlet kudarcba fulladt eddig, szóval aki okos a témában, az ne szégyelje!

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2012.10.16. 21:58:12

@Titkosnick: már nincs a védett bejegyzés, csak a vázlat, ami a tagoknak kommentelhető. hogy az oldaldobozban megjelenik-e azt nem tudom...

Titkosnick 2012.10.17. 01:05:02

hát ez az, akkor én is jól láttam!

a helyzet több, mint elkeserítő...

odavid 2012.10.17. 10:42:26

@Milo Talon: kérlek írd meg, mely blogodról van szó! Igyekszem javítani.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.10.17. 18:29:04

Chrome alatt, ha új bejegyzést akarok létrehozni, akkor megcsinálja, de a bejegyzés címére kattintva nem enged be szerkeszteni, hanem újra az adminfelületet adja vissza.

Tűzróka és IE alatt nincs ilyen problémám.

?

devDavid · http://blog.hu 2012.10.18. 10:49:06

@idelle: Szia, furcsának tűnhet, de nem a Chrome a hibás. Sőt. Ez a leggyorsabb böngésző a piacon, és olyan gyorsan végzi a dolgát, hogy megelőzi a mi szervereink szinkronizálását. Így. Ezért láthatod ezt a hibajelenséget. Dolgozunk a probléma megoldásán, elnézésed kérjük!

üdv,
D.

Titkosnick 2012.10.20. 07:29:20

@Milo Talon:
Helló, nekem is tudnál segíteni, hogyan lehetne az oldaldobozból eltüntetni a belső fórumra szánt kommenteket?

Milo Talon · http://analfisting.blog.hu 2012.10.26. 13:31:52

@Titkosnick: ..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Rohadtszívesen segítenék, de eddig se kép, se hang. Nem kaptam visszajelzést @odavid: -tól.

devDavid · http://blog.hu 2012.10.31. 11:07:22

@Milo Talon: miután mindkét bejegyzés éles ezért meg fog jelenni az oldaldobozban az összes komment.

@Milo Talon: @Titkosnick: Meg kell értsétek, ez egy blogszolgáltatás, nem a tagok közötti kommunikációra van felépítve. Arra készítettünk másik felületet amit az adminotok nyitólapján találhattok. Azokat az üzeneteket csak a blog szerzői láthatják, használjátok azt.

üdv,
D.

Andrea az El Caminón · https://mundicamino.blog.hu/ 2012.10.31. 18:17:43

Sziasztok!
Hogyan lehetne az állandó oldalak alá elmentett posztjaimat a bejegyzésekhez áttenni? Szeretném, ha a főoldalon is megjelenne néhány.
Köszönöm előre is!
Andrea

Andrea az El Caminón · https://mundicamino.blog.hu/ 2012.11.01. 00:12:19

@Andrea2:
Megoldottam. Szépen átmásoltam manuálisan az összes cuccot egy új posztba. Más ötletem nem volt.. Azért jól elvagyok itt magamban.. :-)

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2012.11.01. 08:34:40

@Andrea2: ja, egyébként így kell, nincs más módja.

Andrea az El Caminón · https://mundicamino.blog.hu/ 2012.11.01. 13:14:58

Na, akkor magamtól feltaláltam a spanyolviaszt! De jó! :-) Köszi mindenesetre!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.12.03. 17:08:43

Sziasztok!

Lehet egyes bejegyzéseket, de nem az egész blogot felnőtté tenni?

zsofi82 2012.12.11. 10:33:27

Sziasztok! Tud valaki segíteni? Nem találom, hogy hol lehet beállítani azt, hogy ne az egész postot tegye ki a címlapra, hanem csak egy rövid részt és egy tovább gombbal lehessen az egészet elolvasni. Most minden bejegyzés teljes terjedelmében van egymás alatt és nagyon zavaró. hogy órákat kell görgetni, ahelyett, hogy pár sor jelenne csak meg! Tudtok segíteni??

Ezer köszi

cadix · http://www.blog.hu 2012.12.11. 10:48:40

Használd ezt a gombot: screencast.com/t/sh4mB7SDG

A vonal előtti rész a címlapra kerül, az utáni rész a tovább link után.

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.12.19. 09:30:33

sziasztok - pár hibabejelentést tennék, ezek egy része régi, más része friss:

- 1.) napok óta nem érem el a statisztikában az "url-statisztikát". Nagy fehér képernyő, minden blogomban.

- 2.) link módosítása: egy kész cikkben a meglévő hivatkozásnak néha nehéz utánanézni: Kijelölés nélkül beleteszem a kurzort, megnézem a linket a "link módosítása" gombban: üres; kijelölöm az egészet: üres. Ismét bent hagyom a kurzort és újra megnézem: kiadja a linket. Három műveletből egyszer sikerül - a régiben elegendő volt csak belépni a kurzorral, és nézhető volt az aktuális hivatkozás.

- 3.) kijelölés és funkciók: némely funkciónál a művelet elvégzése után az adott szó kijelölve marad (szinte mindegyiknél), némelyiknél a művelet után a kijelölés megszűnik (pl: apró betű: "s"), Ez sok plusz-klikket jelent, illetve plusz odafigyelést: az ember nem lehet biztos benne hogy dolgozhat-e a szón tovább vagy ismét ki kell jelölnie.

- 4.) időzítés: nem lehet-e a dátumot MINDIG látható módon tenni? Ha időzítek, nem állíthatom be hogy "vázlat", azaz csak plusz több kattintással, ha "vázlatra" állítom, akkor sem állíthatom a dátumot (azért fontos mert ha sokáig akarok dolgozni rajta, akkor nem volna szabad hogy eltűnjön a korábbi posztok között.) Ennek egyszerű megoldása hogy MINDIG kint van a dátum és bármikor állíthatok rajta és menthetem.

- 5.) Sokszor szóba került hogy egy cikkből a szerkesztőfelületére lépve jó lenne, ha (mint korábban évekig) a mentés után a cikkre magára térne vissza a rendszer, ne az általános bejegyzéslistára (hisz ott semmi dolgom, csak egyetlen cikkbe javítottam bele). Megoldható-e? Sok időt takarítana meg ez is.

- 6.) Az admin főoldala most az "összesítés", ami (számomra és sok ismerős számára) nem hordoznak hasznos információt (mivel sok vázlatom van, így az "utolsó bejegyzés" sem volt még sosem az, amivel tényleg a legutóbb dolgoztam és amit folytatnék), a lényeg a bejegyzéslista lenne, ahová így plusz klikkeléssel juthatok el, sajnos elég lassú a rendszer. Lehet-e a bejegyzéslistát alapértelmezetté tenni vagy állíthatóvá tenni, hogy ez lehessen az alap? Pozitívan válaszoltatok erre korábban, mikor lehet erre remény?

Köszönöm!

gBal · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.12.31. 10:41:23

@L.A.: szia - fentebb volt egy kérdéssorom 19-én, rá tudtatok nézni? Nem akarok türelmetlenkedni, illetve pont ezért kérdezem hogy mikor érdemes visszatérnem a dologra? (az 1. pont azóta megjavult, a többi a régi - az időzítéssel (4.) bajlódom sajnos sokat)

köszönöm, BUÉK!

_hugi · http://eatathugis.blog.hu 2013.01.23. 12:17:50

Sziasztok!
Az a gondom, hogy én nem akarok alcímet, üresen is hagyom az egészet, de a poszt végére (!) cserélbe odaírja, hogy "Bejegyzés alcíme..."
Hogy tudom ezt onnan eltüntetni? Amint belépek a szerkesztőfelületre, a poszt szövege alján már nem látom, így szimplán kitörölni nem is tudom...

apogany 2013.01.23. 15:51:21

@_hugi: a sablonban volt benne, kivettem.

Gabica.85 (törölt) 2013.02.02. 15:42:01

szia, az lenne a kérdésem, hogy egy mezei butatelefonról van-e leheőség valahogyan új bejegyzést írni egy saját blogba? Mert nálam az alcím és a címkék mező nyílik meg, ahová a lényeget írnám, az sajnos nem. Van esetleg blog.hu ami mobilra lett kitalálva? Köszi előre is a választ!

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2013.02.05. 00:19:22

@Gabica.85: szia, egyelőre nincs.
egy kicsit okosabb telefon kell még hozzá...

Kormos Ádám 2013.02.05. 10:49:31

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni a következő témában;

Kezdőként, az indapassban való regisztárció után a blog.hu oldalon a blog.hu admin-ra kattitva hozza létre ugye a kívánt blogomat. Miután megadom a pár szükséges adatot, a "Mehet" gombra kattintva az alábbi üzenet jelenik meg fehér lapon:

"A webhely problémába ütközött a(z) blog.hu/admin/blog/new blog.hu/admin/blog/new lekérése során. Lehetséges, hogy karbantartás miatt nem működik, vagy helytelenül van konfigurálva."

Próbáltam Chrome-mal, Explorerrel, több gépen is, a probléma megmarad.

A blog elméletileg elkészül, mert a második próbálkozás után az írja ki, hogy a név már létezik /kormosadi.blog.hu/, valamint az oldal is betöltődik. Ellenben a blog.hu admin felületén ismételten újat akar velemi csináltatni a rendszer...

Hogy kellene ezt működésre bírni? :)

Köszönöm előre is! Üdvözlettel, Kormos Ádám

support.inda.hu · http://inda.hu 2013.02.05. 11:27:53

@Kormos Ádám: megjavítottam, admin vagy a blogodban

erkely 2013.02.05. 13:40:30

@support.inda.hu: Sziasztok! ugyanez a gond van nálam is, erkelyek.blog.hu - nem tudom szerkeszteni, új készítését ajánlja fel a rendszer mindig. Létrehoztam utána próbaképp más böngészőkből más névvel a blogot (erkelyek2, 3 és 4), de ugyanezzel a hibával találkoztam. Az elsőt szeretném használni (erkelyek.blog.hu), a többit kérlek töröljétek.
Köszönöm!

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.02.14. 23:58:54

Azért itt kérdezem, mert fogalmam sincs hol kéne.
Mostanában egyszerűen eltűnnek címkéim a címkefelhőből. Pár posztnál újraírtam, de most pl. ennek sem látszanak a címkéi:
tyukudvar.blog.hu/2012/10/29/tollcsipkedes_kannibalizmus

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.02.19. 12:36:52

Ennyire nehezet kérdeztem, vagy ennyire nem érdekel senkit, hogy kérdeztem valamit?

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2013.02.19. 12:50:11

@Rosa Rugosa: beteg a címkefelhő, folyamatban van a javítás

M.Cs.Réka 2013.03.10. 08:43:44

Sziasztok!
Véletlenül kimoderáltam egy kommentet, azt vissza tudom valahogy állítani? Az értesítő e-mailben klikkeltem rá, és nem tudom visszavonni :(((
Köszi

M.Cs.Réka 2013.03.10. 08:45:09

@M.Cs.Réka: Megtaláltam, bocs a zavarásért :D

USAracing 2013.03.19. 16:00:24

Üdv! Mivel nem találtam kimondottan táblázatokkal kapcsolatos bejegyzést, ezért itt teszem fel a kérdésem. Az a problémám, hogy nem tudom úgy megszerkeszteni a táblám, hogy függőlegesen is középre legyen igazítva. Próbáltam html kóddal manuálisan, excel-ből másolva, a blog.hu beállításáival stb., de vertikálisan mindig a cella tetején marad. Van erre vmi megoldás?

Loname 2013.03.28. 07:56:46

Kérek szépen visszajelzést, hogy megérkezett-e a kérésem a freeblogról való importálásról (dohogoblog.freeblog.hu)

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.04.25. 09:58:52

Ha a címkék nem is működtek, de legalább a kereső igen, most már az sem.
Esetleg mikorra várható valami változás?

Dvorszky határőr 2013.04.26. 18:10:07

Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy mobileszközön, android alatt van valami megoldás arra, hogy szerkeszteni tudjam a bejegyzést? Van-e olyan böngésző, vagy valami beállítás a népszerűbb böngészőkben, alapvetően Dolphint használok, de nem tűnik úgy, hogy akár másban lehetne. Ha nem is új bejegyzést generálni, de a már elkészültek klasszikus szövegest javítani, beleírni jó lenne.
Kösz
Dh.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2013.04.30. 11:52:41

Részben csatlakozom Dvorszky határőr 2013.04.26. 18:10:07 -os kérdéséhez.

Androios Tablettel próbálkozom.
A megírt szövegből már ctrl+C-vel ki tudom másolni a szöveget amit be akarnék illeszteni (töltöttem le ilyen keyboradot) És töltöttem le androidra való Firefoxot is.

A Tab-on be tudok lépni a blogomba, ez eddig okés. Új poszt szerkesztéséhez is odajutok..

Hanem amikor beilleszteni akarnám a CTRL+Cvel vágólapra kimásolt szöveget, bent a blogfelületen, nem reagál semmit a CTRL+V parancsra, nem illeszti be az istennek sem...

Mi lehet a gond, egészen az utolsó lépésig jó minden..

kösz előre is.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2013.05.02. 20:24:31

Kiegészíteném az előző kérdéses hozzászólásomat azzal az információval,, hogy kommenteléshez elfogadja a ctrl+v kombinációt android alatt a blog, csak az adminfelületen nem, továbbra sem.

Ugyvitel.Net 2013.05.03. 15:49:10

Hogyan tudom a bejegyzéseimet rovatokba csoportosítani és a bejegyzés címét a rovat neve alatt megjeleníteni? Előre is köszönöm a segítséget.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.05.05. 22:47:50

hahó, betűméretet hol lehet állítani?

és most úgy teszi ki a posztot, hogy a szavakat elvágja épp ott ahol végetérnek.
köszö

apogany 2013.05.06. 16:18:34

@Ugyvitel.Net: segitseg.blog.hu/2007/07/31/hogyan_tudok_rovatot_letrehozni

@FILTOL: a CSS szerkesztésével.
a másik hibát nem látom a blogodon.

Fejben Futó 2013.05.13. 15:15:38

Üdv!
Hogyan lehet egy már megjelent bejegyzést ideiglenesen "nem-láttatni" (elrejteni, titkosítani). Persze nem végleg, hanem ideiglenesen.
Kösz a választ
YG

Fejben Futó 2013.05.13. 16:03:52

Nagyon köszönöm és hogy gyorsan. De nálam nagyobb a baj. Én általában semmit nem értek. Csúcsbölcsész, a verhetetlen "semmit -nem- értő" kategóriában.
Tehát: az én blogom: inkabringa.blogspot.hu
= nem blog.hu, és nem világos nekem, hogy mi a kbség a blog.hu és a blogspot.hu között.
Mindenesetre nem tudok "Vázlat"-ra menni, mert nem látok ilyen jelzést.
Így is köszönöm, és ha van időd, maga a blogom (2-en csináljuk) nagyon jó. Ez vigasztal.
Mégfegysze kösz.

apogany 2013.05.14. 10:41:42

@Fejben Futó: két külön szolgáltatás. itt csak a blog.hu-val kapcsolatban tudunk segíteni.

Pirandellus11 2013.05.18. 21:13:23

Üdv. Szeretném megkérdezni, hogy egy blogot hogy lehet más felületről (blogspot.hu) átköltöztetni ide.
A nemrég magyarul megjelent híres kanadai blogger könyvében ilyesmiről az olvasható: "A kollégák szivesen segítenek."

sEm · http://autizmusmesek.blog.hu 2013.05.21. 18:40:50

Lehet a posztokat időzíteni? Akár utólag is? Megcserélni a sorrendjüket?

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2013.05.22. 11:25:21

@sEm: igen, a szerkesztő felületen átállítod időzítettre és beállítod a dátumot

sEm · http://autizmusmesek.blog.hu 2013.05.22. 19:57:19

@L.A.: Köszönöm, így már megtaláltam.

gabor.fuleki 2013.06.01. 12:01:18

Sziasztok,

az eddigi posztokkal semmi baj, a legújabbat viszont annyira balra tördeli, hogy nem is látszik a kezdete, vagy belelóg a (sablon) háttérképbe, és így olvashatalan..
Képek is vannak beszúrva (ahogy eddig), lehet ez okozza a problémát?

Köszi,

FG

gabor.fuleki 2013.06.01. 12:05:23

Most kimásoltam CTRL C majd CTR V és jó lett..
Lehet a képeknél a másolás. beilesztés nem működött, tehát, fel kell tölteni mindenképp? Vagy a poszt egy részének betűformázása zavarta meg? (kisbetűs, dőlt)

SimonyiBalázs 2013.06.05. 19:15:11

sziasztok, kis segítséget kérnék, az utóbbi időben a blogom nem hajlandó vázlatot csinálni egy posztból, hanem azonnal élesíti, így csak az időzítő funkcióval van lehetőségem arra, hogy ne jelenjen meg egy poszt rögtön. Mit tudok tenni? köszi.

Miskolc régen és ma 2013.07.13. 11:47:35

Sziasztok!

Valószínűleg én is, nem kicsit triviális leszek, de ezekkel a HTML-es sztorikkal egyelőre nem tudok boldogulni. Van a blogom, egy blog.hu-s sablonnal, amit szeretnék felturbózni, legyen rajta fejléc, egyedibb kinézet...stb. De egyelőre még az is problémát okoz, hogy a főoldalon a bejegyzéseimnek csak az eleje látszódjon, ne az egész, mert elég a blog témájából adódóan elég hosszú bejegyzéseket írok, nem kevés képet felhasználva, így nem szeretném, hogy a főoldalon minden bejegyzés látható, legyen, hanem csak pl. "bővebb"-re kattintva. Ez megvalósítható? A válaszotokat előre is köszönöm! Egyébként a blog egyedi kinézetének szerkesztéséhez találok valahol valami leírást?

dr. Kiss Dániel Bálint 2013.08.15. 14:07:01

Sziasztok !

Egyelőre még csak az első bejegyzés vázlatát pofozgatom, de hiába írok alcímet, ez már nem jelenik meg az előnézetben. Kaphatok egy kis segítséget? Előre is köszönöm.

Filmelemző_ · filmelemzoiro.blog.hu 2013.08.23. 00:29:14

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: egyszerű, klasszikus bejegyzésnél, hogy lehet megcsinálni azt, hogy a felhasználói felületen ne a cikkek teljes terjedelme jelenjen meg, csak egy része, és a "tovább" linkfeliratra kattintva jelenjen csak meg a teljes bejegyzés? Ez azért jó, mert a látogató a cikkeken végighaladva több címet láthat, nem áll görcsbe a keze, mire végigtekeri az összeset (mivel minden cikk teljes terjedelmét végig kell hajtania)!
Köszi előre is a választ!

Filmelemző_ · filmelemzoiro.blog.hu 2013.08.23. 14:03:23

@apogany: Köszi, de a link amit adtál nem működik sajnos. Ezt írja ki: "Sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés."

Filmelemző_ · filmelemzoiro.blog.hu 2013.08.23. 14:11:37

@apogany: Ez a bejegyzés már nem érhető el sajnos! Lehet, hogy törlésre került. Végül is 2007 -es, elég régi!

Filmelemző_ · filmelemzoiro.blog.hu 2013.08.23. 14:20:17

@apogany: Annyit azért találtam, hogy minden egyes posztnál a forráskódba kellene beszúrnom a <!--more--> taget szöveget. De hogy tudok én írni a forráskódba???

apogany 2013.08.23. 14:22:42

@Expertus: jajjmiért..
mindenesetre a HTML szerkesztése gombra kattintva a kódba szúrd be a <!--more--> taget oda, ahol elvágnád a szöveget!

Filmelemző_ · filmelemzoiro.blog.hu 2013.08.23. 14:55:10

@apogany: MŰKSZIK!!! Király Vagy! Köszi szépen! Szuper! A jóistenke áldjon meg apogany! Köszi, köszi, köszi!!! :-)

Filmelemző_ · filmelemzoiro.blog.hu 2013.08.23. 21:09:57

@apogany: Lehet, hogy hülye kérdés, de előfordulhat, hogy ha a cikkeimbe elhelyezem ezeket a linkeket (tovább gomb), az belassítja az oldalt? A betöltését. ugyanis bár lehet, hogy csak véletlen egybeesés, de a linkek elhelyezése óta érezhetően lassult az oldal betöltése. Hülyeség?

Evana 2013.09.14. 21:10:57

Sziasztok. Lehetséges, hogy valaki kérdezte ezt már, nem olvastam el hirtelen minden hozzászólást, inkább kérdezek.
A problémám, hogy a blogra ahova írok, általában megírom a posztokat, vázlatban hagyom és aztán egy másik szerző élesíti (ez a megegyezésünk). Élesítés után azonban nem tudok hozzáférni a posztjaimhoz, nem tudom szerkeszteni őket, mert azt mondja, hogy nincs jogosultságom ahhoz a művelethez.
Nem értem ezt, és a többiek sem értik. De lehetséges, hogy csak bénák vagyunk, nem tudom, de csak megkérdezem már ezt, mert nagyon zavaró ez most már nekem.

Evana 2013.09.17. 14:18:06

Oké, az előző kommentem tárgytalan. Probléma megoldva, és feltárva az oka: simán bénák voltunk. :D

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2013.09.24. 07:47:28

Lenne egy problémám. Az előbb próbáltam publikálni az új bejegyzésemet, de a blog főoldalán csak akkor volt látható, hogyha be voltam jelentkezve. Amint kiléptem, eltűnt a főoldalról, de amúgy meg elérhető volt, például az archívumból, mint legfrissebb bejegyzés. Azóta kitöröltem a posztot, viszont ha bejelentkezem, nekem ugyanúgy kiteszi a főoldalra. Szóval jól össze vannak kavarodva a dolgok.

Simonfi Kati 2013.09.30. 22:46:18

Sziasztok!
Már másodszor járok úgy, hogy a mentés gombra kattintva, ahelyett, hogy mentene, egyszerűen elfelejti az egész bejegyzést. Mindenhonnan eltűnik, mintha kitöröltem volna. Ez elég bosszantó, főleg, mert mind a két alkalommal hosszú posztot tüntetett el. Lehet tenni valamit ennek a megelőzésére?

Aldaril 2013.10.01. 00:24:20

Harmadszor. És ma kétszer játszotta el velem. Van rá mód, hogy valahogy visszahozzam?

Simonfi Kati 2013.10.01. 22:11:27

Úgy nézem nehezet kérdeztem. :(

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2013.10.01. 22:45:01

@Simonfi Kati: azt javaslom, mielőtt bármit megnyomsz, a megírt szöveget másold (Ctrl C), és ha elszáll, csak beilleszted, nem vész el.

Simonfi Kati 2013.10.02. 09:38:36

Na igen, a háromból egy ezzel a módszerrel menekült meg, tök véletlenül, csak gondoltam van erre valami más megoldás is, de ezek szerint nincs. Azért köszönöm.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.10.10. 23:48:58

@Simonfi Kati: Böngésző gyorsítótárból esetleg vissza lehet hozni, bár ezt így két hét távlatából nem tartom reálisnak. A jövőben esetleg pipáld ki az automatikus mentést szerkesztő nézetben, ha eddig nem tetted meg.

Mindenesetre úgy néz ki ez kezd egy általános hiba lenni a blog.hu-n, mi is most futottunk bele, de mástól is hallottam már ilyet.

tizmedve 2013.11.20. 21:13:49

Hogyan/hol tudom a CSS-t szerkeszteni, ha a betűméretet szeretném megváltoztatni?

tizmedve 2013.11.21. 09:04:15

@L.A.: Köszi! - de a megadott helyen (a képen piros nyíllal jelölt) átállítottam a betűméretet, és nem történik semmi. :(

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2013.11.21. 09:33:34

@tizmedve: nyehehe sorry, tényleg, volt egy másik ami felülírta a 301. sorban:

screencast.com/t/V8iZhFF1bn

Gáspár Róbert ZMTE · http://www.zmte.org 2014.01.19. 16:07:25

A kérdés nálam is hasonló.
Hogyan/hol tudom a CSS-t szerkeszteni, ha a betűméretet és a típust szeretném megváltoztatni?

Köszi.

szAida 2014.01.27. 13:07:25

Sziasztok, nem találtam az interneten választ arra, hogy meg tudom-e csinálni a blog.hu-n vezetett blogon, hogy az egyik bejegyzés úgymond "fő" bejegyzés legyen és mindig a legelsőként jelenjen meg? Az utána következő postok természetesen időrendben, ahogy általában. Megcsinálható? Ha igen, hogyan? Köszi

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2014.01.28. 09:30:45

@szAida: mindig a legfrissebb bejegyzés van legfelül.
ezért ha mindig átdátumozod azt a "fő" bejegyzést, amikor újat raksz ki, fent tarthatod a blog elején.

de rá fogsz jönni hamar, hogy ennek semmi értelme.

ha lesznek olvasóid, ők nem akarják majd mindig ugyanazt olvasni, és nem fogják látni, ha frissül a blog.

ha van valami fontos mondanivalód, tedd be egy oldaldobozba - szerintem.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.28. 09:57:53

@szAida:

Beállításokban az "Állandó oldalak" nem jó? Én nem próbáltam, de mintha az arra lenne.

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2014.01.28. 10:09:17

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: nem, az nem erre való. pont ellenkezőleg, az állandó oldal állandóan NEM látszik :)
létezik, linkelhető, olvasható, de nem jelenik meg a posztok között.

JTom · http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu 2014.01.31. 12:35:12

sziasztok! segítségre lenne szükségem.
a RITKÁN LÁTHATÓ TÖRTÉNELEM BLOG-on néhány olvasó jelezte (50+1 klasszikus hollywoodi plakát bejegyzés), hogy a háttérrel valami baj van (nálam semmi gond-Chrome):

"A háttérrel az a baj, hogy a Csak kétszer élsz James Bond plakátnál átvált feketére a háttér, az eredeti montázsos ott végetér.
Aztán, a komment résznél pedig kifehéredik. Kétségtelen, hogy a temérdek kép miatt "lefolyt" a háttér. Vagy azt kell változtatni, vagy limitálni a poszt képekkel telített magasságát, 50 már sok neki.

Ha meg legörgeti az ember a gördítősávval alulra a kommentrészhez felülről haladva nagyobb sebességgel, a megjelenítés kicsit bugossá válik, egy pillanatra a fehér szakasz jobban feltűnik.
Ja igen, és így a kommentek rész is gáz lett, mert fekete háttérre kerül a barnásszürke szöveg, kvázi olvashatatlan"

Előre is köszönöm a segítséget!

Lucy88 (törölt) 2014.03.23. 10:58:41

Mit csináljak, ha azt írja ki, hogy nincs dátum? Nem értem, pedig elvileg minden jól van beállítva. De csak az első bejegyzésemnek adott dátumot, az azóta írottaknak nem...

Lobra · http://ross-satyr.blog.hu 2014.04.09. 15:31:10

Hogyan lehet elérni, hogy akár egy szövegszerkesztőből bemásolt, akár a szerkesztő ablak fejlécéből megnyitott táblázatnak rácsvonala legyen? A képpé alakítást kissé körülményesnek érzem.

Köszönöm a segítséget.

Péter Tóth 2014.05.17. 14:20:43

Sziasztok!

Mi arra a megoldás, hogy egy sima szöveges bejegyzésnek legyen egy kiemelt képe?

Arra gondolok, hogy látok sok olyan blogot, ahol az adott bejegyzésnek van egy képe a főoldalon. Láttam olyat is, hogy maga a kép nem is szerepel a bejegyzésben.

Kérek szépen segítséget.

Ross Satyr 2014.05.30. 11:06:47

Csatlakozom "másik önmagamhoz". Április eleje óta nem kapok választ a kérdésre: hogyan érhető el, hogy a táblázatnak rácsvonala legyen?

polgarz . 2014.06.01. 00:25:13

@Ross Satyr: @Lobra: Egyelőre a szövegszerkesztőben direktben nem tudod beállítani a keretet, de van más megoldás, a html nézetben (a html gombra kattinva) ha beírod a <table taghez, hogy border="1", megjelenik a keret annál a táblázatnál.

polgarz . 2014.06.01. 00:28:15

@Péter Tóth: Szia! Van egy speciális blh tag, a post_first_img, amit a sablonod szerkesztésénél a <postloop></postloop> tagek közé beírva minden posztnál megjelenik a posztban lévő első kép. használata: <blh:post_first_img width="szélesség px" height="magasság px" />

Ross Satyr 2014.06.01. 07:39:18

@polgarz: Köszönöm, működik! :)

Kitty_0731 2014.06.14. 21:47:11

Sziasztok! A kérdésem nagyon egyszerű....hol tudom a blogom sablonját megváltoztatni? Sajnos nem találom sehol, sem itt sem pedig ott. Több mint valószínű, hogy csak az én figyelmem kerülte el, de jó lenne, ha válaszolnátok. Köszönöm

apogany 2014.06.16. 13:01:15

@Kittyicske: Admin -> Beállítások -> Sablonok
Ha nincs még saját sablonod, le kell másolnod egy gyárit, utána már szerkesztheted.

Szép Élet 2014.06.25. 09:46:55

Sziasztok!
Biztos buta kérdés, de most ismerkedek a bolg.hu-val...
Hol és hogyan tudok rovatok létrehozni, a bejegyzéseimet külön rovatokban megjeleníteni?
Előre is kösz annak, aki segít!

apogany 2014.06.25. 13:22:47

@Szép Élet: Prefixált címkéket kell megadnod a megfelelő posztokhoz.
A prefixált címke előtt van az a prefix, ami a rovatok oldaldobozban be van állítva.
Ez alapértelmezetten az r betű.
A prefixet kettősponttal kell elválasztani a címkétől, így:

r:címke

Ha több rovat-oldaldobozt szeretnél létrehozni, különböző rovatokkal, akkor ezekben más-más prefixet kell használnod, ezt magában az oldaldobozban adhatod meg.

Szép Élet 2014.06.25. 21:01:45

@apogany: Köszönöm! Nekifogok ;)

Szép Élet 2014.06.25. 21:11:28

@apogany: jaj! Valamit nem jól csinálok... Ha így adom meg a cimkét, ahogy írtad, akkor a mentéskor eltűnik a címke, és a posztom sem a rovatok között jelenik meg.
Mire nem figyelek?

Szép Élet 2014.06.25. 21:27:34

@apogany: Visszavonom! Valami már sikerül. Csak én mást vártam :) Azt reméltem, hogy az oldaldobozban a poszt címe fog megjelenni, nem a címkék.
Ezt nem lehet megoldani?

Oldfan 2014.07.03. 08:25:53

Üdv!

Valami nem stimmel, ami eddig működött. Adminként hiába próbálok törölni pár kommentárt. Úgy tűnik, rendben törlődnek, de a következő belépésnél újra megjelennek. A "Szamurájfilmek" blognál van ez a gondom. Mit kell tennem, átállítanom? Vagy nálatok a megoldás?

zsuzsa.frisnyak 2014.07.05. 07:41:05

Tudnátok nekem segíteni?

Klasszikus posztba nem tudok linket beemelni, pontosabban szólva a beemelt link nem válik élővé. Azaz nem lesz kék színű és aláhúzott. Mit tegyek?

Oldfan 2014.07.24. 11:41:31

2014. 07. 03-án tettem fel egy kérdést. Emailt is írtam az ügyben. Mindenki nyaral?

studentka 2014.08.15. 10:02:17

Sziasztok! Én azt szeretném megtudni, mivel új vagyok ebben a témában, hogyan lehet egy bizonyos létező blogban új posztot írni, ha nem én vagyok a blog készítője\szerkesztője?

cadix · http://www.blog.hu 2014.08.15. 11:16:50

@studentka: Sehogy. Más blogjába nem írhatsz, csak oda, ahol legalább tag státusszal rendelkezel.

Emilil13 2014.08.30. 16:53:59

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, én még új vagyok, és nem tudom hogyan kell külön bejegyzéseket írni külön menübe, hogy egy menübe csak egy féle bejegyzés szerepeljen és hogy egyáltalán oda tegye (:

Oldfan 2014.09.04. 06:59:15

Mint blogszerző, továbbra sem tudom törölni a feleslegessé lett válaszomat. Egyik törlési funkcióra sem reagál. A rendszer ugyan kiírja, hogy a kimoderálás megtörtént, de nem ez a helyzet. Bár válasz nem jött az előző bejegyzéseimre sem, azért talán elolvassa valaki. Sőt, megoldja.

polgarz . 2014.09.04. 10:36:34

@Oldfan: Hello!
Kerlek irj a support@blog.hu-ra, es ranezunk a problemara!

Oldfan 2014.09.04. 11:41:13

@polgarz: Megtörtént. Köszi a jelzést.

kisörDög 2014.09.04. 16:19:34

Nagy gondban vagyok!!! Néhány napja életemben először én is indítottam egy blogot, de sajnos senki által nem látható!

Pontosítok:

Ha bemásolom az URL címét a meglevő két (élesített) írásaimnak a google-ba, akkor előjön az oldal. Viszont ha csak simán beírom a keresőbe, akkor híre sincs sehol, 0 találat. Se az írás címére, se másra.

Hozzáteszem, se Facebookom nincs, se más, én csak régóta be vagyok regisztrálva ide, néha kommentelek, most meg csak készítettem egy blogot, semmit nem állítgattam összevissza, csak megírtam az írást és élesítettem.. Viszont szeretnék nem csak magamnak írni, jo lenne ha más is olvashatná.

Hol a baj??

polgarz . 2014.09.04. 16:32:02

@kisörDög: Szia! A keresoknek idot kell hagyni, hogy megtalaljak a blogodat! Legy turelemmel, hamarosan megjelenik. :)

Antal Zsolt 2014.12.26. 04:20:25

Sziasztok, mobilról illetve tabletről miként tudok szöveget másolni a bejegyzésablakba? CTRL+V működik fizikai billentyűzeten, de mobilon ilyen nincs!

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2014.12.26. 15:20:13

@Antal Zsolt: hogyne lenne, egy kis ikon jelenik meg a másoláshoz, amint kijelöltél egy szöveget.
miután kijelölted és beillesztenéd valahová, hosszabban nyomod, akkor meg megjelenik, hogy "beillesztés"

Antal Zsolt 2014.12.26. 16:17:25

@L.A.: köszönöm, ezt a beillesztés dolgot ismerem én is, de itt nem működik! :) Sem táblán, sem mobilon, akár firefox-al, vagy chrome-al próbálom, akkor sem! Egy táblázat, vagy mifene jön ki hosszantartásnál, és nem pedig a beillesztés gomb. Ezért szerettem volna megoldást találni a problémámra. :) Asztali gép, laptom, nem mindig van a közelemben, így legtöbbször táblán tölteném fel a kész írásaimat, de sajnos így képtelen vagyok.

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2014.12.26. 16:41:54

@Antal Zsolt: jéé tényleg. Sosem posztoltam még mobilról - ezek szerint.

durvalópokróc 2014.12.29. 20:57:10

Üdv.
Azt hogy tudom megcsinálni, hogy a legrégebbi bejegyzésem kerüljön legfelülre?

köszi

elD 2015.02.07. 23:24:11

Sziasztok. Kezdő vagyok és segitséget kérnék. Gyárisablonnal indítottam a blogot. a megosztási ikonokat bepipáltam és elmentettem, mégsem jelennek meg a posztoknál. Mi lehet az oka? Changing seasons a sablon.
Köszönet.

polgarz . 2015.02.08. 21:27:50

@elD: Hello! Kapcsold ki az adblockot, és megjelenik ;)

gus 2015.02.15. 11:51:34

Kedves Blog.hu csapat!

Olyan lehetőségen nem gondolkoztok esetleg, hogy az időzített posztok listáját naptárnézetben is meg lehessen nézni és szerkeszteni lehessen? Így szükség esetén könnyebben át lehetne rendezni a már ütemezett posztokat.

Üdv.

gus

polgarz . 2015.02.16. 12:07:24

@gus: Szia! Ilyen jellegű fejlesztés jelenleg nincs beütemezve, de mint ötlet, szívesen fogadjuk, köszönjük!

gus 2015.02.16. 12:54:37

Szia! Én köszönöm, ha esetleg valamikor a közelebbi vagy távolabbi jövőben sort tudtok rá keríteni.

Üdv.

Gus

zsuzskamano 2015.02.27. 11:11:10

@apogany: Más link nincs esetleg, ugyanez a gondom, de választ nem találok.

zsuzskamano 2015.02.27. 11:22:39

Sziasztok! Törölni akartam az előző kommentet de nem megy... A kérdésem a következő lenne. Csinálok egy menüt, hogy majd oda fogom írni az összes bejegyzésem. A hajam már égnek áll, de minden bekerül abba a menüpontba (még a nyitóoldal bejegyzése is, amit én nem oda akarok tenni). Nem lehet valahogy áthelyezni a szokásos bejegyzéseket? Ha állandó oldalt csinálok, akkor nem tudok új bejegyzést tenni, csak új állandó oldallal, nem? Mit rontok el? :(

polgarz . 2015.02.27. 11:44:18

@zsuzskamano: Nyugodj meg! Egy darab menüpontod van, aminek a "gondolataim" cimkét állítottad be, és 1 darab posztod van, aminek szintén a "gondolataim" cimkét állítottad be, azaz a menüpont alatt az látszódik, aminek kell. Szóval nem értem, mi a probléma :) De küldj emailt a support@blog.hu-ra inkább, ha továbbra is probléma van!

zsuzskamano 2015.02.27. 12:43:16

Igen,mert ha újat szeretnék, akkor rögtön elállítódik minden, így inkább így hagytam, míg meg nem oldom valahogy. :) Köszi, azt hiszem jobb, ha oda írok :D

tideQ 2015.03.11. 12:20:40

Részben teljesen kezdő, részben abszolult amatőr vagyok. Kérdésem: a blogom szövegébe hogyan kell betenni egy internetes hivatkozást úgy, hogy aki olvassa csak rákattint, és már Meg is nyitotta?

polgarz . 2015.03.16. 10:20:35

@Kukorelly Edit: Szia! Valahol el kell kezdeni :) Beírod a szöveget, amire kattintva szeretnéd, hogy átugorjanak a hivatkozásra (például: kattints ide), majd kijelölöd ezt a részt, és a szerkesztőablakban felül az alsó gombsorban bal oldalt találsz egy kis láncszemet, arra kattints, és innen már menni fog! :)
Sok sikert, ha valami nem megy, kérlek írj a support@blog.hu-ra!

Túravezető 2015.04.28. 14:32:44

Sziasztok!

Van bármilyen méretbeli korlát egy bejegyzésénél? Pl. képek száma, mérete, poszt teljes mérete stb.
Már korábban is előfordult, hogy eltűnt a bejegyzésem vége és most újra előjött. Miután a szöveggel kész lettem elkezdtem beszúrni képeket (galériákat) az indafotótól és a negyedik galéria beszúrása után a bejegyzés vége eltűnt. A galériák beszúrásának sorrendje nem számít és összesen 97 kép van bennük.

Előre is köszi a választ.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.10.31. 16:53:40

Segítséget kérek, a lepcsankparty.blog.hu egyik szerzőjeként: a kommentek elküldése után hibaüzenet jelenik meg.Igaz, a komment is átmegy, de zavaró. Megbirizgálnátok?

Köszi :)

polgarz . 2015.11.02. 10:28:26

@AnicasubRosa: Szia! Milyen hibaüzenet jelenik meg?

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.11.02. 22:13:15

@polgarz: "Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!"

NalamiHUN (törölt) 2015.11.30. 18:42:58

Hogy lehet megoldani, hogy ha egy mondat után entert nyomot, ne legyen ott hézag?

NalamiHUN (törölt) 2015.11.30. 18:43:43

@NalamiHUN:

bocsánat, rosszul írtam:

Hogy ne legyen hézag a két sor között?

polgarz . 2015.12.01. 10:04:20

@NalamiHUN: Szia! Shift+enter a sortörés. Sima enterrel új bekezdést kezdesz.

Könyvélvező 2016.03.05. 16:06:37

@apogany: Szia, én tényleg nem találom a választ arra, hogyha egy bejegyzésnél megadom az alcímet, akkor az miért nem jelenik meg előnézetben. De úgy látom, élesítés után sem. Kösz előre is!

apogany 2016.03.09. 08:46:04

@Könyvélvező: nem minden gyári sablonban van kivezetve az alcím.
Saját sablonként szerkesztve a <blh:post_subtitle/> taggel ki tudod rakni.

Fárosz hajtója · http://krumplishal.blog.hu 2016.07.02. 14:55:20

@apogany: ez számomra nem egyértelmű, kérnék kis segítséget. Én is szeretnék alcímet kitenni, de a blogon nem sikerül. Ezt a teget hova kell beillesztenem, hogy kitegye? Előre is köszi.

Columba · http://jehovatanui.blog.hu/ 2016.10.12. 19:03:11

Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy van-e lehetőség, illetve ha igen, hogyan, a kommentek előmoderálásának bevezetésére? Azaz, hogy lehetne ugyan kommentelni, de a hozzászólások csak valamelyik szerkesztő külön jóváhagyásával jelenhetnének meg ténylegesen a blogon? Előre is köszönöm a válaszokat!

dr0 2016.10.13. 15:29:01

@Columba: Szia, Az elő moderáció csak akkor fog működni, ha bloghu komment rendszerét használod, tehát a facebookos komment rendszerrel nem fog menni. Itt tudodbeállítani: jehovatanui.blog.hu/admin/settings/general és ezt kell keresned: d.pr/i/vanC

a nagy zselatini 2017.05.03. 00:39:59

Sziasztok, a bejegyzesem szovege miert log bele a jobb oldalt levo menupontokba? Koszi szepen!

blknght 2017.05.04. 16:19:17

@a nagy zselatini: Szia, nem látunk ilyen hibát. Egy képet küldenél kérlek a support@blog.hu-ra? Köszi
süti beállítások módosítása